Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az őrületbe kergetnek ezzel a...

Az őrületbe kergetnek ezzel a hülyeséggel, ti is voltatok így?

Figyelt kérdés

Mikor valaki kérdezi és elmondom, hogy szinte semmilyen tünetem nincs a terhességem miatt, (talán kétszer ha rosszul voltam, sosem hánytam, mindent meg tudok enni, nem undorodom semmitől, nem vagyok fáradékony, stb. ) azonnal mindenki azzal jön, hogy tuti hogy fiú lesz, mert a fiúkat könnyebb kihordani, a lányok meg megviselnek. Hagyjuk már, ennek semmilyen alapja nincsen! Biztos volt, akinél véletlenül pont így történt, de kérnék szépen ellenvéleményeket :D

Engem nem szokott semmi felidegesíteni, tök türelmes vagyok, de egy vidéki kisvárosról van szó ahol nagyjából mindenki ismer mindenkit. Csak az idő alatt amíg leugrok a boltba, 5-6 ember megszólít, én meg kedvesen válaszolok, és kivétel nélkül mindenki ezzel jön! Édes mindenki hogy érdeklődik és hálás is vagyok, mert sokat jelent, de komolyan ez a butaság még ennyire a köztudatban van? Ennyien elhiszik?

2018. okt. 10. 09:40
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Mekkora baromsàg :) vészes hànyàsom volt a kisfiammal.
2018. okt. 10. 10:29
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Jajj ehhez nem kell vidéken élni. Itt Pesten is ez megy..

Kórházban dolgozom, tanult emberek között. Mindenki tanult anatómiát, kórélettant, belgyógyászatot stb... és mégis engem is ilyenekkel fárasztanak.

Egy kolléganőmmel ugyanarra a napra vagyunk kiírva szülni és épp tegnap kezdték el ecsetelni, hogy látszik, hogy az enyém fiú, a kolléganőmé lány, a hasunk állásából. Mondom ja, vagy inkább az látszik, hogy eltérő a testfelépítésünk...

De koraterhességben is ezt ment, mindenki jött a bölcseleteivel...

Én ezeken csak jókat derültem.

29 hkm

2018. okt. 10. 10:31
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálam pont bejött.

(de nincs több gyerekünk, lehet lánynál is ugyanilyen jól lennék végig).

Nincs semmi alapja, mégis sokaknál pont bejön, talán ezért mondják ennyien.

2018. okt. 10. 10:32
 14/27 Zoequeen ***** válasza:
59%
Én nekem ez bejött mert nagyon rosszul voltam 3honapot csak vegig hanytam 😂😂😂 kislanyom lesz 🤗 a növeremnek semmi baja nincs ö kisfiut var !! De az anyukam elsö terhessegenel semmi baja nem volt es kislany lett az öccsemnel meg minden baja volt szegenynek az egesz terhessege alatt csak hanyt
2018. okt. 10. 10:33
 15/27 anonim ***** válasza:

9

Nem, az két külön dolog ...

Az első népi megfigyelés azon alapul, hogy "két nő nem fér össze", és balhéznak. Ez az eredete.

A kisfúk betegesebbek megfigyelésnek csak érintőlegesen van ilyen alapja: a fiúutódot jobban kellett óvni, érti jobban aggódtak. Így igen, ebben IS van kis szexizmus is.

2018. okt. 10. 10:34
 16/27 anonim ***** válasza:
70%

14. hétig világomról nem tudtam olyan rosszul voltam. Mindenki azt mondta tuti lány lesz. Még el is hittük. Aztán 18 héten kiderült kisfiú. A második trimeszter vége felé kezdett olyan hasam lenni, ami már nem csak gyanús. Kis pici kerek pocakom volt. Hiába tudtam, hogy fiam lesz, mindenki meg akart győzni, hogy már pedig a hasam formája miatt tuti hogy lány.

Na a vége az nem okozott meglepetést: kisfiam van. Nem tudom az számít e hogy sokszor nem tudják eldönteni pl utcán hogy fiú vagy lány-e. Mentségükre legyen mondva, hogy mikor először megláttam nekem is az villant be: tuti fiú? Még mondtam is a férjemnek, hogy jól megnézte tuti fiú, mert nagyon lányos arca van.

2018. okt. 10. 10:45
 17/27 anonim ***** válasza:

#9 nekem pl olyan magas volt a hcgm, hogy azt vártuk mikor találnak egy második magzatot. A fogantatás időpontja nem volt kérdéses, ugyanis abban a hónapban összesen egyszer voltunk együtt. Szóval nincsnek elszámolva a hetek. Baromi magas hcgm volt és talán egyszer volt egy kis hányingerem. A baba pedig fiú és egy baba van :)

Szóval szerintem ez az elmélet sem állja meg a helyét. Kevéske hcg is okoz hányingert ha valaki szervezete rosszul tolerálja.

2018. okt. 10. 10:58
 18/27 anonim ***** válasza:
74%
Nem igaz. Lányom volt. Nem voltam rosszul 1x sem,csal aluszékony voltam az elején. Fiús hasam is volt,nem is híztam semmit,stb,stb. Mégis lány lett. Pattanásos se lettem.
2018. okt. 10. 11:02
 19/27 anonim ***** válasza:

Mindkét terhességnél végigszenvedtem az első trimesztert, nonstop hányingerrel, gyakori hányással, undorérzettel, savval stb. Az első gyerekem lány, a második fiú lesz (még nem született meg, de már 4x látszott számomra is tök egyértelműen két különböző dokinál).

Amúgy engem a lányomnál győzködött egy öreglány 30 valahány hetesen, hogy márpedig fiú, majd meglátom, mert olyan a hasam formája. Addigra úgy 6x mondták már lánynak, de ő legyintett, hogy az ultrahang tévedhet. De ő nyilván nem :D a születése után őszintén csodálkozott, hogy tényleg lány.

2018. okt. 10. 11:52
 20/27 anonim ***** válasza:
79%

Gyakori pisilésen kìvül semmilyen tünetem nem volt, még a problémàs bőröm is helyrejött. 6 kilót hìztam, kicsi hasam volt. Kislány lett.

Egyszer a kórházban sétáltam át a dokimmal a vizsgálóból az ultrahangba, mikor a váróban 3 falusi néni ordìtott utánam: Magának lánya lesz! A dokival összenevettünk, és úgy döntöttünk, azért megnézzük mi is...

2018. okt. 10. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!