Honnan tudom hogy befordult e a babám?
Szia! Te nem biztos, hogy meg fogod tudni állapítani, hogy mikor fordult meg a baba fejvégű fekvésbe. Abban igaza van az előttem szólónak, hogy minél nagyobb a baba, annál kevesebb a helye, és emiatt már nem tud naponta többször pozíciót váltani. Ha a csuklását a bal oldalon érzed, akkor nagy valószínűséggel ott a hátija, és jobb oldalon érzed a lábait és a kezeit, azokkal nyomkod, és produkálja azokat az érdekes kis puklikat, és a deformációt a hasadon.
Nekem épp fordítva helyezkedik a lánykám, a háta a jobb oldalon van. Ő már biztosan fejvégű fekvésben van, de ezt csak a tegnapi ultrahangból tudom.
Remélem, segítettem. További szép babavárást, jó egészséget nektek! :-)
36+2 hetes kismama
Én is csak az uh-on tudtam, hogy éppen hogy fekszik. Amikor már beékelődik a feje, elvileg több üres hely marad, tehát akinek a tüdejét nyomta, annak az kicsit felszabadul. Ilyenre mondják, hogy "leszáll a pocak". Nekem mindig nagyon kényelmesen kuporodott, így sosem nyomott semmit, viszont a vége felé úgy éreztem, mintha a gyomorszájam felőli részen üres lenne. Gondolom akkor már befordult. Nekem a jobb oldalon dugta ki állandóan a sarkát, de ez is csak tipp, mert én csak azt láttam, hogy kis pukli rendszeresen és az uh-on a lábát nyomogatta mindig és az volt azon az oldalon. :) Biztosat úgysem lehet tudni... Ha pici dudor van, az lehet könyök, sarok, nagy dudornál inkább hát, fenék.
Az enyém is sokat csuklott, mióta megszületett azóta is. :)
Ja, ritka, hogy fejvégűből visszaforduljon a baba, bár fordult már elő. A természet jól oldotta meg ezt is: a nagy fejet már a gravitáció is vonzza, ezért fordulnak be a babák, de visszafordulni már nem nagyon van sem helyük, sem erejük. Persze vannak kis fickándozó erőművészek, akik képesek rá! :)
Boldog babavárást!
Nekem a 34. héten farfekvéses lett a babám, most a 36-on várom, hogy esetleg visszafordul.
Sok okos ember mondta, hogy ha lent erősebb mozgást érzek, akkor valószínű ott a lába, illetve fordítva, mert a lábacskáival erősebb mozgást végez. Hát egyértelműen ilyet sem érzek, nem tudok megkülönböztetni. Sokan tanácsolták azt is, hogy a szívhangját otthoni készülékkel, vagy a védőnő is meg tudja hallgatni, és abból lehet következtetni, hogy hol a legerősebb, merre van a baba feje. Ezt még nem próbáltam.
Egyébként én sem éreztem, amikor megfordult.
Hátha valamelyik módszer neked bejön.
Igazából el kellen fogadnunk, hogy biztos valamiért Ő úgy akar feküdni... Én is sokat stresszelem magam ezen, nem szeretnék császáros lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!