Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tervezett gyereknél az...

Nem tervezett gyereknél az apa nem nagyon akarja a babát, megtartsák így is?

Figyelt kérdés
Védekezés mellett jött a baba. Azt mondja mindkét döntésben támogat minden szempontból. Ha megtartom az ő élete nem borul fel, de anyagilag támogatna. A pénz minden ? Szeret az ilyen ember egy kicsit is egy nőt , ha a közös gyerek nem kell neki ? :(

2018. szept. 9. 22:13
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
19%
Ő mindkét döntésben támogat. Nem leszel önző, ha meghagyod a babád életét. Az apuka azt mondtad mindenben támogat. Bárhogy dönthetsz. Ő sem fog egy halálos ítéletet kimondani egy babára. Ráadásul ha pont hozzá tartozik; hozzá is. Ez most így alakult, én tuti nem vetetném el. Meg pl nemtom hiszel -e az ilyen sorssal kapcsolatos dolgokban, hogy pont ő születik hozzád/hozzátok, és pont most. Leeht pl tanulnotok opcionális lenne valamit azzal a gyerekkel egymástól. Ti védekeztetek, de ő meg egy ilyen "felsőbb elrendeltetésből" jött. Ő szeretne a ti gyereketek lenni.
2018. szept. 9. 23:19
 12/40 anonim ***** válasza:
3%
*Lehet, hogy ezt a megpróbáltatást, hogy korai volt, ezt is direkt beleterveztétek a sorsotokba
2018. szept. 9. 23:19
 13/40 anonim ***** válasza:
14%
*Ja és mégegy, lehet, hogy amit az előbb írtam, azok után picit butaságnak fog tűnni, de én asszem van néhány potenciális szülőpáros , akik közül választ a gyerek, tehát le van szűkítve a választási köre. És akkor ő döntheti el abból a kevésből, hogy ki, meg ki legyenek a szülei. Na és hogy akkor fölülről elvileg a gyerek tudja úgy mozgatni a szálakat; hogy még akár a leglehetetlenebb helyzetből is összehozza a szüleit. És ez lehet akár pl csak egy alkalom is , amíg legyártják neki a formát. Amiben /segítségével majd meg tud nyilvánulni a fizikai világban, meg tud tapasztalni dolgokat. Meg pl lehet, hogy kellett neki ez az élethelyzet, ilyenfajta felállás is, hogy egyelőre még nemvártként csúszik be. Tehát lehet, hogy ez a fajta indulás kellett neki hogy megéljen bizonyos dolgokat.
2018. szept. 9. 23:23
 14/40 A kérdező kommentje:
Nem hiszem melyen a spirtuais dolgokban de ezen én is gondolkoztam l ő szeretne jönni hozzánk ezt abszolút érzem sajnos :( ezért is olyan szomorú hogy nem tud neki örülni. Köszönöm a válaszokat egyébként abszolút jól esik és erőt ad!
2018. szept. 9. 23:23
 15/40 anonim ***** válasza:
66%

Még jó, hogy anyagilag támogat, ha kötelező gyerektartást fizetnie.

Itt most azt kell eldöntened, hogy egyedül fel tudod-e nevelni. Mert az nem nagy segítség, hogy havonta jön utalás, de nem lesz senki, aki egy percre átvegye. Ez alapján mérlegelj.

Reálisan nézve a kapcsolatnak annyi. Sose fogod neki megbocsájtani, hogy most kihátrál, és abortuszra mész. Akkor se pasi, se gyerek. Úgyhogy azért ne vetesd el, hogy őt megtartsd, mert 100%, hogy ezen nem fogsz tudni túllépni.

A másik lehetőség, hogy a babàt megtartod, a pasi meg fizet, de lelépett. Kemény, küzdelmes dolog egyedül nevelni, de sok boldogságot is ad.

Minimális az esély, hogy megtartod, észbe kap, és egy család lesztek. Azzal teszed magadnak a legjobbat, ha ebben nem reménykedsz, mikor döntést hozol.

Az is egy lehetőség, hogy nem tartod meg, és teljesen jogosan kiteszed a pasit is. Lehet, hogy ennek a terhességnek az a "célja", hogy a sors ráébresszen: nem vele kéne tervezned hosszú távon, mert nem számíthatsz rá. Kihátrál a bajban, nem szeret igazán. Muszáj most végiggondolnod, hogy milyen ez az ember valójában.

2018. szept. 10. 07:19
 16/40 anonim ***** válasza:
66%
Én nem tartanám meg, hisz nyilván azért vedekezunk, mert nem akarunk gyereket! Soha nem helyeznék egy nehány hetes, fejletlen embriót a szerelmem és házasságom elé. Nekem sokkal fontosabb, hogy boldogak legyünk együtt, mint sem hogy egy nem kívánt gyerek szétrombolja az egészet. Nekem ez egyértelmű, szerencsére a paromnak is, mi tisztáztuk, hogy ha nem kívántan teherbeesnék, nem tartjuk meg, nem viccből védekezünk!
2018. szept. 10. 07:19
 17/40 anonim ***** válasza:
82%
Szerethet, de nem egyforma az értékrendetek, világképetek, ha ő valószínűleg nem babaként tekint a magzatra, neked meg gyilkosság lenne, ha jól értem. Ezt előbb kellett volna tisztázni. Egyébként egyet értek 15-össel: gyerektartást kötelező lesz fizetnie, az nem jófej támogatás. Nem írtad le a helyzeted, egyedül fel tudod-e nevelni. (pl. Milyen idős vagy? Van-e elég jól fizető munkád? Van-e hol laknod? Milyen az egészséged? Számíthatsz-e bárkire, hogy veled lesz (pl. szüleid, testvéred, barátok)?) Ha megtartod és lelép, akkor is vége ennek a kapcsolatnak, ha elveteted, akkor is, mert a te szempontodból megzsarolt. Annak nagyon kicsi az esélye, hogy meggondolja magát és mintaapa lesz, ezzel inkább ne számolj. Csak aszerint dönts, fel tudod-e nevelni egyedül. Opciónak pedig ott van még az örökbe adás (amikor végig kell csinálnod a terhességet, szülést, annak minden testi és anyagi és érzelmi vonzatával és mégis lemondani a gyerekről... szóval ez a hosszabb és küzdelmesebb és mindenképp sokkal több szereplősebb út).
2018. szept. 10. 08:05
 18/40 anonim ***** válasza:
34%

Azt is gondold át, hogy ha elvetetnéd a férfi kérésére, együtt tudnál-e maradni egy ilyen férfival?

- megtartod a babát és ő is veletek marad

- megtartod a babát, ő lelép és egyedül neveled

- elveteted és éltek tovább ketten mintha mi sem történt volna

- elveteted és ezután rá se tudsz nézni már az apjára, ezért szétmentek

Gondolom ezek közül nem mindegyik lehetséges számotokra. Húzd ki, amire nincs lehetőség, és csak azokat mérlegeld, amire van esély. Pl. ha az abortusz után rá se tudnál már nézni a párodra és szakítás vár, akkor eleve felesleges a kapcsolatotok megtartása kedvéért elvetetni a babát, hiszen a kapcsolatnak így is úgy is vége lesz.

2018. szept. 10. 10:21
 19/40 anonim ***** válasza:
56%

A gyerek valljuk be, egy 3. személy egy párkapcsolatban, és azt nem kicsit meg is cincálja.

Egy férfinek, ha IGAZÁN fontos a nő, és a kapcsolat, akkor kizárólag annak minőségével foglalkozik - tehát igen, akár imádhatja is a nőt.

2018. szept. 10. 11:06
 20/40 anonim ***** válasza:
58%
"Szeret az ilyen ember egy kicsit is egy nőt , ha a közös gyerek nem kell neki ? :(" - Kérdező, nekem férfiként inkább az jutna eszembe, hogy szeret-e egy kicsit is az a nő, akinek fontosabb egy embrió nálam, kettőnknél, a kapcsolatunknál...
2018. szept. 10. 17:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!