Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Létezik, hogy van magzatkárosí...

Létezik, hogy van magzatkárosító hatása az UH-nak?

Figyelt kérdés
most volt a 3. sikertelen terhességem és mindig amikor elmentünk első UH-ra (5-6- hét), minden rendben volt. És rá 2-3 hétre a legközelebbinél ugyanolyan nagyságú volt, mint az első ultrahangon, nem fejlődött semmit. Mintha lefagyasztották vna. Lehet, hogy más probléma is van a háttérben, de ez nekem gyanús.
2010. jún. 22. 09:10
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem. Rengeteg kutatás folyt ebben az irányban, de semmilyen káros hatást nem mutattak ki. Inkább hormon probléma lehet a háttérben, mint az uh.
2010. jún. 22. 09:12
 2/9 anonim ***** válasza:

Vagy genetikai... Biztos nem az uh-tól van.

Nem ajánlott még az orvos komolyabb kivizsgálást nektek?

2010. jún. 22. 09:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Én a terhességeimmel nem voltam ennyit ultrahangon. Először a 6. hét után mentem el orvoshoz, aztán az első ultrahang a 8. héten volt, most sokallom én is egy kicsit, hogy már a kismamák a 4. héten idegesek, hogy alig látszik valami az ultrahangon.:(
2010. jún. 22. 09:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Én direkt rákérdeztem a dokimtól,hogy nem káros-e,főleg meg a hüvelyi,hogy ugye odabent matatnak??Azt mondta,hogy gondolom akkor csinálnák ezeket az orvoslásban ha bajt okoznának vele!Valahol logikus!

Szerintem is nálad inkább hormonális oka lehet ezeknek a siketelen terhességeknek!

Sajnálom!

Megérné ha végeznének rajtad egy teljes hormonprofilt!

2010. jún. 22. 10:09
 5/9 A kérdező kommentje:
6 éve próbálkozunk 2007, 2008, 2010-ben voltam várandós, sikertelenül. 2x nagy-nehezen, de magától össze jött. 3x Clostival, mert már 2 éve nem bírtam teherbe esni az utolsó Missed után. Persze, hogy vizsgálgattak, andrológia, TORCH, endokrin. Most írták fel újra a alap hormonokat, torch-ot, valami Leiden faktort és végül, ha mindennel minden rendben lesz, Hysteroscopiát fognak csinálni.
2010. jún. 22. 10:17
 6/9 A kérdező kommentje:

Őrület, már fáj a fejem, 16.-án , szerdán csinálták a curettet, de még mindig nem szedtem össze magam. Azért gondoltam már erre, mert olyan élesen nem fejlődtek UH után, bármelyik héten mentünk, UH-ig minden rendben volt. Ill. az elsőnél véreztem egy kicsit, de 2. UH-kor az is elhalt, pedig 6. héten a vérzés ellenére minden rendben volt.

De tényleg lehet,, hogy vmi genetikai ok van a háttérben, de ezt csak sokára tudom meg, mert most semmilyen kivizsgálásra még nincs kedvem menni.

2010. jún. 22. 10:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Az endo-n néztek pajzsmirigyműködést?

A köv terhességeknél kaptál Utrogestant?

2010. jún. 22. 13:04
 8/9 anonim ***** válasza:

én mivel véreztem és görcsöltem sok uh-om volt...gyakorlatilag az 5.héttől hetente és mikor kórházba kerültem és nagyokat véreztem akkor volt hogy egy héten 2x 3x...aztán mikor kikerültem és mentem a dokimhoz egy brutális görcsroham után azt hittem megint megnézi de azt mondta nem jó a babának a túl sok uh bár nem találtak eddig olyan károsodást ami egyértelműen az uh-ra foghato de "mikor a babát eléri a hullám,egyértelműen tiltakozik ellene azzal hogy mocorog és húzódozik" szó szerint idéztem az orvost és mivel nekem a 13.hétig összesen 13x volt uh így nem is firtatom

de pár uh biztosan nem okoz bajt és meg kell nézni néha hogy minden rendben van-e...angliában pl összesen 3x csinálnak uh-ot 9 hónap alatt= nagyobb is ott a beteg babák száma szóval van amikor szükséges de puszta kiváncsiság miatt szerintem ne "piszkáljuk"

szerintem sajnos te habituális vetélő vagy aminek az okát ki kell vizsgálni de a vetélések nagy része ebben az időszakban történik uh-tól teljesen függetlenül...

KITARTÁS!!!nekem is volt vetélésem és próbálom úgy felfogni hogy jobb mint egy beteg baba...a szervezet szelektál...

2010. jún. 22. 21:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Sajnálok mindenkit, aki elvetélt vagy missedje volt, de jó, hogy van kit megkérdezni.
2010. júl. 18. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!