Adható-e algopirin injekció a terhesség 6 hetében? Van magzatkárosító hatása?
Figyelt kérdés
Az ügyeleten algopirin injekciót kaptam migrénre a terhesség 6 hetében és aggódok, hogy nem lett e baja a babának. A betegtájékoztatón azt írják nem adható az első három hónapban.2011. júl. 30. 11:44
1/5 anonim válasza:
Szia!
Ha az orvos úgy látja,akkor igen.
Terhesség alatt paracetamol hatóanyagú fájdalomcsillapítót nyugodtan lehet.
Nyugodj meg, egy algonpirin injekciótól nem lesz semmi baja a babának! :)
Boldog babavárást kívánok!
Egy 34 hetes kismama
2/5 anonim válasza:
3/5 anonim válasza:
4/5 anonim válasza:
A gyógyszergyártóknak muszáj ráírniuk, hogy nem javasolt, meg hogy beszéljen a kezelőorvosával. Én Czeizel könyvét olvastam, és ő azt írta, hogy a forgalomban lévő gyógyszereknek csak minimális töredéke árt a babának. Azok meg gondolom súlyos betegségek kezelésére valóak, és nem ilyen egyszerű fájdalmocsillapítók. Én nagyon fejfájós vagyok, meg anya is, nekünk Qualerint ajánlott a doki.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kicsit kezdek megnyugodni, remélem minden rendben lesz!
2011. júl. 31. 20:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!