Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy döntöttétek el, hogy mi...

Hogy döntöttétek el, hogy mi legyen a gyereketek neve?

Figyelt kérdés

Kislány lesz.

Nekem nagyon tetszik a Réka és a Blanka,páromnak az Izabella.

Ő is "ragaszkodik" a névhez és én is. Nyílván nem megyünk torokra,de még egyikünk sem engedett a dologból,pedig 5 hét és érkezik.

2018. aug. 30. 12:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
20%

Ebben az esetben vagy kerestek egy harmadik (negyedik) nevet, ami különbözik a fentiektől, vagy pedig pénzfeldobással a leginkább igazságos.

Én tudtam, hogy hogy fogják hívni a fiamat. Évekkel azelőtt tudtam, hogy megfogant. Nem kérdeztem a páromat, nem igazán volt beleszólása. Cseébe megígértem, ha lesz még egy gyerek, annak ő adhatja a nevét (de vétójogot fenntartok :))

2018. aug. 30. 12:44
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

2 név nem opció?

Amúgy ilyen esetben elvetettük mindkettőt és találtunk olyat ami mindkettőnknek ugyanúgy tetszik.

Az sose jó hogy ha az egyik félnek nem tetszik a gyerek neve csak megalkuszik. Ugyanolyan joga van neki is nevet választani,mint neked.

2018. aug. 30. 12:44
 3/16 anonim ***** válasza:

Nem voltak konkrét elképzeléseink, inkább én vetettem fel neveket, nem a férjem, igazából több név is tetszett. És ami nekem tetszett, az a férjemnek is. Így nem volt nehéz választás. Mondtam, hogy akkor legyen Alex és az is lett a fiunk. :)

Amúgy nekem személy szerint a Réka tetszik a felsorolt nevek közül. Az Izabella egyáltalán nem. De ez a ti kettőtök döntése.:) És az nem járható út, hogy két keresztneve legyen a babátoknak?

2018. aug. 30. 12:45
 4/16 anonim ***** válasza:
17%
Szülőként ez lesz a legkönnyebb dolgotok. De mi vár rátok, mint család, ha egy ilyen alap dologban nem tudtok megegyezni és a gyakori kell hozzá?
2018. aug. 30. 12:45
 5/16 anonim ***** válasza:

A Réka passzol a különleges vezetéknévhez is és az egyszerűhöz is.

Az Izabella, Blanka egy átlagos nevet mégjobban azzá tesz.Tehát ennek a két névnek muszáj a különleges vezetéknév.

Mi mindegyik gyereknek a nev ét egyébként hittől függetlenül álomban jött fel előbb. Nem úgy ahogy szokták az emberek, hogy előveszik az utónévkönyvet és lapozzák.

2018. aug. 30. 12:47
 6/16 anonim ***** válasza:
Évek óta volt egy kedvenc nevem és amikor odakerültünk felterjesztettem mint első nevet és szerencsére a férjemnek is nagyon tetszett így azonnal eldőlt. A második névre is volt ötletem de attól viszont kiborult, közölte hogy felejtsem el, volt még három másik a tarsolyomban és végül azokból ő választott ki egyet. Ami neki kedvenc neve volt attól nekem állt fel a szőr a hátamon, szerencsére elfogadta hogy nemet mondtam rá.
2018. aug. 30. 12:51
 7/16 anonim ***** válasza:
Közösen.
2018. aug. 30. 12:53
 8/16 anonim ***** válasza:

Azt mondták, hogy valószínű lány lesz, így fogtuk az MTA listáját és -egymással nem beszélve közben- felírtunk 2 lány és 1 fiú névpárt (mindenképpen 2 keresztnevet akartunk), aztán 'prezentáltuk'egymásnak.

Ha hiszed, ha nem, a 2 lista teljesen egyforma volt, még az érveléseink is és a 2 lány közül ugyanazt preferáltuk ugyanabból az okból...

Úgyhogy egyszerű volt.

A 2. baba fiú lett, ő azt a nevet kapta elsőnek amit az első terhesség alatt kinéztünk, viszont a 2-nak a párom választott egy másikat (az első variációban egy 3 generációra visszamenő név lett volna - de szerintem az borzalmas, így "megúsztam" 😁)

2018. aug. 30. 13:04
 9/16 A kérdező kommentje:

A fiunk 8 éves,nála én hoztam fel a nevet és a páromnak tetszett. :)

Ott egyszerűbb volt.

2 név azért nem jó szerintünk,mert a vezetéknév nagyon hosszú.

Lehet hogy tényleg egy 3.név opció lenne a legjobb. Azthiszem ma előkapjuk a naptárat.

2018. aug. 30. 13:38
 10/16 anonim ***** válasza:
Nálunk roppant egyszerű volt. Először cselgáncsot, másodszor műugrást néztem mikor hallottam a neveket és megtetszettek. Passzolt a vezetéknévhez is, a párom szerint is jók voltak, így eldöntetett. Az első név 2 évvel a gyerek születése előtt megvolt, a másik meg kb. a 10. héten.
2018. aug. 30. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!