Hogy döntöttétek el, hogy mi legyen a gyereketek neve?
Kislány lesz.
Nekem nagyon tetszik a Réka és a Blanka,páromnak az Izabella.
Ő is "ragaszkodik" a névhez és én is. Nyílván nem megyünk torokra,de még egyikünk sem engedett a dologból,pedig 5 hét és érkezik.
Ebben az esetben vagy kerestek egy harmadik (negyedik) nevet, ami különbözik a fentiektől, vagy pedig pénzfeldobással a leginkább igazságos.
Én tudtam, hogy hogy fogják hívni a fiamat. Évekkel azelőtt tudtam, hogy megfogant. Nem kérdeztem a páromat, nem igazán volt beleszólása. Cseébe megígértem, ha lesz még egy gyerek, annak ő adhatja a nevét (de vétójogot fenntartok :))
2 név nem opció?
Amúgy ilyen esetben elvetettük mindkettőt és találtunk olyat ami mindkettőnknek ugyanúgy tetszik.
Az sose jó hogy ha az egyik félnek nem tetszik a gyerek neve csak megalkuszik. Ugyanolyan joga van neki is nevet választani,mint neked.
Nem voltak konkrét elképzeléseink, inkább én vetettem fel neveket, nem a férjem, igazából több név is tetszett. És ami nekem tetszett, az a férjemnek is. Így nem volt nehéz választás. Mondtam, hogy akkor legyen Alex és az is lett a fiunk. :)
Amúgy nekem személy szerint a Réka tetszik a felsorolt nevek közül. Az Izabella egyáltalán nem. De ez a ti kettőtök döntése.:) És az nem járható út, hogy két keresztneve legyen a babátoknak?
A Réka passzol a különleges vezetéknévhez is és az egyszerűhöz is.
Az Izabella, Blanka egy átlagos nevet mégjobban azzá tesz.Tehát ennek a két névnek muszáj a különleges vezetéknév.
Mi mindegyik gyereknek a nev ét egyébként hittől függetlenül álomban jött fel előbb. Nem úgy ahogy szokták az emberek, hogy előveszik az utónévkönyvet és lapozzák.
Azt mondták, hogy valószínű lány lesz, így fogtuk az MTA listáját és -egymással nem beszélve közben- felírtunk 2 lány és 1 fiú névpárt (mindenképpen 2 keresztnevet akartunk), aztán 'prezentáltuk'egymásnak.
Ha hiszed, ha nem, a 2 lista teljesen egyforma volt, még az érveléseink is és a 2 lány közül ugyanazt preferáltuk ugyanabból az okból...
Úgyhogy egyszerű volt.
A 2. baba fiú lett, ő azt a nevet kapta elsőnek amit az első terhesség alatt kinéztünk, viszont a 2-nak a párom választott egy másikat (az első variációban egy 3 generációra visszamenő név lett volna - de szerintem az borzalmas, így "megúsztam" 😁)
A fiunk 8 éves,nála én hoztam fel a nevet és a páromnak tetszett. :)
Ott egyszerűbb volt.
2 név azért nem jó szerintünk,mert a vezetéknév nagyon hosszú.
Lehet hogy tényleg egy 3.név opció lenne a legjobb. Azthiszem ma előkapjuk a naptárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!