Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhess vagyok es nem tudom...

Terhess vagyok es nem tudom mit tegyek? A tobbi lent

Figyelt kérdés

10 honapig kulon voltunk a ferjemmel, ez ido alatt mindkettonknek volt valakije. Vegul sikerult megoldani a problemainkat es most megint egyutt vagyunk. De par napja kiderult hogy terhes vagyok atol akivel 4 honapig egyutt voltunk.

Az elmult evekben tobbszor is probalkoztunk a ferjemmel de mindig megszakadt a terhesseg, meg szivhang sem volt soha. Most viszon 7+3hetes vagyok es minden rendben van, mar volt szivhang. De nem tudom mit tegyek. Tartsam meg vagy ne tartsam meg? Mi van akkor ha ezt nem tartom meg es a kozoss babainkat megint mindig el fogom vesziteni? A ferjemet ismerve, ha tudna hogy nem az ove, nehezen de feltudna dolgozni az egeszet es elfogadna a gyereket. De tisztesseges vele felneveltettni mas gyereket? Plusz nem lesz a gyerek kirekesztve ha a rokonok, barataink megtudjak hogy nem a kozoss gyerekunket varjuk? Nem szeretnem elvetettni de ha a ferjem megis ugy dontene hogy elhagy ha nem szakitom meg a terhessegem, akkor nem tudom hogy mit tegyek.

Tanacstalan vagyok...pentek ota szinte semmit nem aludtam, egesz nap csak gondolkodom.

2018. aug. 21. 09:47
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Utolso, ha barki barhova is cuccol az nem en leszek. A haz amiben elunk az enyem, hala Istennek! Nem ez a lenyeg, de lattom toled ennyire futja.
2018. aug. 21. 12:45
 12/26 anonim ***** válasza:
20%

Kérdező azért azt is kalkuláld bele, hogy a vérszerinti apának is szülői jogai lesznek, tehát viheti láthatásra, lehet hogy a bíródág 50 % nála 50 % nálad itel meg, de kérheti a kizárólagos felügyeletet is, persze nem babakorban.

Vagy, hogy képzelted? Hogy a férjeddel éltek hármasban mint egy kis család? Jogilag nem a férjed gyereke.

2018. aug. 21. 13:13
 13/26 anonim ***** válasza:
52%

Ha a férjed szeret, és a továbbiakban is veled akarja leélni az életét, és amúgy is szeretne gyerekeket, szerintem el tudja majd fogadni. És attól, hogy biológiailag nem az övé, még nevelheti sajátjaként. Persze a lényeg az, hogy légy vele őszinte. Elmondod, hogy nem szeretnéd elveszíteni ezt a babát, főként amiatt, hogy eddig már több terhességed is megszakadt.

A rokonokkal, barátokkal meg ne törődjetek, ha látják rajtatok, hogy boldog család vagytok és tisztességesen nevelitek a gyereket, senki sem fog azon lovagolni, hogy kié, és főleg nem fog ebből bortányt csinálni.

2018. aug. 21. 13:28
 14/26 anonim ***** válasza:
63%
Valóban nem vagy egyszerű helyzetben, sajnálom, hogy így alakult. Muszáj beszélned mindenkivel, aki az ügyben érintett, ezt jól látod. Te ismered a férjed, te tudod, hogy reagálna. Ha elfogadná a babát, és tudná szeretni, akkor félig meddig nyertél. A vérszerinti apának is joga van a picihez, le kell ülnötök, akár hármasban átbeszélni ezt. Ha mindenki kellő intelligenciával áll a szituhoz, el lehet simítani. Lehet szép életetek. A gyereket az viselné meg, ha folyamatos háborúban élne, és menne a harc akár a férjed és közted, vagy a volt párod és közted. Nagyon sok erő kell ehhez, és az, hogy, mindenki "nagyobb legyen önmagánál", és a baba érdekeit nézze. Ha ezt meg tudjátok tenni, akkor a picinek lessz két szerető apukája. Biztos, hogy nem lessz egyszerű, de nem lehetetlen. A környezeteddel nem tudsz mit kezdeni, aki olyan, az ítélkezni fog. Nektek kell valahogy megtanulni kizárni az életetekből ezeket, és azt nézni ami a picinek a legjobb. Drukkolok, hogy sikerüljön!
2018. aug. 21. 13:55
 15/26 A kérdező kommentje:

16os valaszolo, koszonom, hogy irtal. Nagyon sok olyan dolgot fogalmaztal meg amit en is hadonloan gondolok es probalom olyan iranyba vezetni a dolgokat, hogy senki ne szenvedjen emiatt. En a volt paromat sem akarom megfosztani atol hogy a gyermekevel lehesen, de azt is tudom, hogy szeretem a ferjem es a gyereket vele egyutt is szeretnem felnevelni. A ferjem nagyon a helyen van es vele kapcsolatban annyira nem tartok, idovel majd tudja kezelni a helyzetet. Igazabol a volt parom a kerdeses, hogy o hogyan fog reagalni hiszen par honap alatt nem ismer meg az ember ugy valakit, mint ahogy ismerem a ferjem 14 ev hazzasag utan.

Megegyszer koszonom a valaszodat 16os!

2018. aug. 21. 14:08
 16/26 A kérdező kommentje:
Egy primitiv bunko vagy 67%os!
2018. aug. 21. 17:06
 17/26 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Azt írod, a férjed tudná kezelni a helyzetet. Beszéld meg vele. Ha az eddigi terhességeid elhaltak, ez a baba meg nem, nagyon valószínű, hogy kettőtöknek csakugyan nem lehet közös gyereke. Így, ha vele maradsz, ugyanakkor a babát elveteted, nem lesz lehetőséged valószínűleg többé gyerekre, esetleg örökbefogadás útján. Ha neki is volt valakije, nem róhatja fel, hogy neked is volt, nem mondhat olyat, hogy megcsaltad. Arról, hogy a gyerek vér szerinti apjának szóltok-e, ti döntötök. A jog a férjet vélelmezi apának, így ha papíron házasok vagytok, és úgy fogan másról gyereked, automatikusan a férjedet veszik apának, és egy külön eljárással kell a vélelmet megdönteni. Bár úgy lenne tisztességes, ha tudna róla a vér szerinti apa is. Akárhogy is, több elvetélt terhesség után egy élőt mindenképpen megtartanék.

2018. aug. 21. 17:55
 18/26 anonim ***** válasza:
74%
Mivel mindkettőtöknek volt valakije a különtöltött idő alatt, nem tehet neked szemrehányást. Ülj le vele, és őszintén mondd el.
2018. aug. 21. 22:28
 19/26 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként mivel házasok vagytok, ezért a gyermek automatikusan a férjed gyermeke a törvény szerint, tehat ha csak nem kér a másik férfi drága DNS vizsgálatot ( azt hiszem 400.000 Ft körül van) akkor nem lesznek szülői jogai
2018. aug. 22. 16:08
 20/26 anonim ***** válasza:
86%

Elozo, apasagi vizsgalat DNS bol, 57.400 Ft.

Nem 400 ezer, ne beszelj hulyeseget.

[link]

2018. aug. 22. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!