25 hetes vagyok terheleses cukor vizsg. Ra 2 hét mulva megyek, de mertem tegnap magamnak itthon D-contal. Ez gond lehet? Tobbi lent
Ehgyomri 4,3 utana 3 óránként meregettem , de az utolsót este 9 kor de addigra mar sok sok cukros dolgot ettem ittam . ( pl előtte háromnegyed órával Megittam 10 perc alatt egy literes cappyt Stb , es az esti igy kereken 10,0 lett.
Ez nagyon nagy baj , vagy ennyi cukros dolog utan ne csodalkozzak ezen? Koszi :)
Az éhgyomri cukros kevesebb, mint 6,1 így nem vagy cukros. Olvass utána, mik a normális értékek.
Az Amerikai Diabetes Társaság (ADA) 1998-ban adott ki egy ajánlást arra vonatkozólag, hogy a
vércukorszint mely határok közt normális, illetve mikor mondható ki a cukorbetegség.
Ezek szerint a normális éhgyomri vércukor szint kevesebb, mint 6,1 mmol/l.
Ha ez az érték 6,1 mmol/l - 7,0 mmol/l közé esik, még nem cukorbeteg az egyén, de emelkedett éhgyomri vércukor állapítható meg nála (IFG). Ez már emelkedett rizikót jelent a később kialakuló valódi cukorbetegségre és a később kialakuló szövődményekre nézve is.
Ha az éhgyomri vércukorszint 7,0 mmol/l-nél magasabb, felmerül a cukorbetegség diagnózisa, ezt azonban egy másik alkalommal történő éhgyomri vércukorméréssel meg kell erősíteni.
Én IR vagyok és amikor kiderült nekem ezt mondták a cukorra:
Éhgyomri 6 alatt jó
Étkezés után 1 órával 11 alatt jó
Étkezés után 2 órával az éhgyomri cukor érték a tökéletes, de max 7,5
Úgy lenne érdemes mérned, hogy éhgyomorra, majd reggeli után másfél max 2 órával és minden étkezésnél ugyanígy, előtte és utána 1,5-2 órával.
#4, nekem az éhomi mindig tökéletes volt, a terhelés pedig épphogy határon felüli, mégis gdm-esként voltam számontartva 180ch diétával!
A 2. terhesség alatt cukorprofilon egyszer az egyik érték 8,2 lett, egyből inzulint írtak elő szülésig...
Kérdező, fogd vissza az édességes és társait a terhelésig legalább, az ottani értékek döntenek majd úgyis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!