Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most voltam méhszájvizsgálaton...

Most voltam méhszájvizsgálaton, holnap töltöm be a 40 hetet, és azt mondta az orvosom, hogy meg van puhulva a méhszáj, de még nem vagyok nyitva. Mennyi időm lehet még? Milyen otthoni módszerek vannak, hogy beinduljon magától, nem akarom az indítást.

Figyelt kérdés
2008. nov. 3. 11:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem a szülésznő ezeket javasolta:

1. séta: elvileg a baba ilyenkor teljes súlyával ránehezedik a méhszájra, ami ettől elkezdhet nyílni.

2. a mell stimulálása, masszírozása, mellbimbó ingerlése: oxitocint szabadít fel, ami megindíthatja a szülést, megrepesztheti a burkot.

3. szex: a spermában olyan anyagok vannak, amelyek puhíthatják a méhszájat, valamint ha orgazmus is van, akkor annak hatására erős méhösszehúzódások vannak, ezek tágíthatják a méhszájat.

4. házimunka, hosszabb séta, egyéb fárasztó tevékenység: azt mondta, hogy ez is bejött már néhány, de vigyázni kell, nem hűtőemelgetésre gondol, vagy egyéb megerőltetésre, mert attól a placenta sérülhet és az végzetes még most is.

5. meleg, de nem forró hosszabb ülőfürdő: ellazítja az izmokat, illetve méhösszehúzódást okozhat.

Ő a lépcsőzésre azt mondta, hogy nincs értelme külön lépcsőzni, mert annak kb ugyanannyi a funkciója, mint a sétának.

2008. nov. 3. 11:42
 2/5 anonim ***** válasza:
JÓ NAGY TAKARITÁS-NÁLAM AZ JÖTT BE
2008. nov. 3. 12:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Sorstársak vagyunk, csak én 1-én töltöttem be a 40. hetet. Nekem pénteken indítják, ha addig nem jön magától a kisasszony. Én mindent kipróbáltam már: volt sex, költöztetés, lépcsőzés, meleg vizes tusolás... Sajna eddig ezek nem jöttek be. Szóval, ha valami új van szólj :) De addig is kitartást és sok türelmet!
2008. nov. 3. 13:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia!!!Én 40 hetes vagyok nov.02-ra voltam kiírva nekem a külsö méhszáj már nyitva a belső zárva a nyágdugom lassan távozik és mondta az orvos,hogy ebből még nem lesz baba ,ugy hogy türelmesnek kell lenni igaz én nem nagyon vagyok az ,mert már nagyon nehéz nagy is a babám.Mindent ki probáltam itthon amivel be indul a szülés ,de semi ugy hogy várok .Joslo fájasim hol erősek hol gyengébek.Majd csak ki bujika a pocak lakom.Jo baba várást és kitartást!!!
2008. nov. 3. 15:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! A 3. válaszoló vagyok. Most jöttem NST-ről, annyit mondott a doki, h. próbáljak meg kis csípőset enni. :))

Hátha ez beválik!

2008. nov. 3. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!