Másnak is ilyen volt a cukorterheléses vizsgálat vagy csak nekem furcsa?
Ma le kellett adni vizeletet és volt vérvétel.Itt nem volt 2 órás várakozás, csak sima vérvétel és vizelet. Mondták, hogy hívjam vissza őket délután, hogy terhelhető vagyok-e és akkor másnap vagy jövő héten menjek vissza a következő vizsgálatra. Tudom tudatlan vagyok ezen a téren, de azt hittem hogy úgy lesz, hogy ma mindjárt lesz vérvizsgálat és utána 2 óra múlva megint miután megittam a glükózt. Már fel is szerelkeztem ,vittem könyvet, táblagépet.
Mit néznek akkor az első vizsgálatból? Mit jelent az, hogy nem terhelhető például? Másnak is így zajlott?
#6, #7 vagyok ismét.
Extracelluláris folyadék mindig van, akárhonnan is veszik a vért.
Azért nem annyira jó az ujjbegyből vett minta, mert az, mondjuk úgy, perifériás vér. És annak valóban picit másabbak az értékei. Nem hülyeség amit onnan mérnek, csak nem pontos.
Ja és még annyi, hogy nálunk is úgy működik, mint amit a #10 Válaszoló írt. Hogy ha nincs, vagy régi az előzménye, akkor a vérvételi laborból SOS bekerül hozzánk, és ha nincs semmi technikai akadálya, akkor kb 30 percen belül megvan és már ihatja is a kismama a cukroslötyiét.
De ezt laborja válogatja. Nem mindenhol van erre lehetőség. De ezt nem magyarázom, mert ez már nagyon szakmai és nem hiszem, hogy bárkit is érdekel.
Nekem ugy zajlott,hogy vizelet minta,vervetel egy ora varakozas,hogy terhelhetnek-e,utana cukros lotty->rosszul let,ajulas->cukorbetegseg 🙄
Szoval kb 20 perccel a cukros lotty utan en fekve toltottem a maradek idot es imadkoztunk,hogy ha mar a latasom is elment legalabb ne hanyjam ki :/
Ha az ehgyomri erteked jo terhelheto vagy,ha magas akkor nem ennyi a lenyege amugy bar ezt egy nap alatt szoktak rendezni
Hat nem volt kellemes foleg,mikor fekve is rosszul lettem es elment a latasom...kegyetlen de amugy sejtettem,mert nagyon hiztam a semmitol azota meg kb ugyan ugy eszek csak a cukor helyett edesito meg kenyeret,peksutit mellozom es semmi bajom. Bar nem aegjobb napi 3x szurkalni magam de legalabb tudom,hogy a gyerekem erdekeben teszem. Bar ez a vizsgalat velemenyem szerint lehetne kicsit humanusabb is,mert este 6tol nem ehettem egesz 12ig mire a vegere ertunk es kegyetlen rossz volt :/
Remelem Neked minden rendben :)
(Utolso voltam 😄)
Nekem nem vizsgálták külön, hogy terhelhető vagyok-e Pécsett, a Szülészeti Klinikán, levették a vért, megittam az oldatot, majd 2 óra múlva megint levették a vért. Nem kellett ide-oda telefonálgatnom vagy visszamennem másik időpontra.
Előtte való nap estétől (én 19:00-től már nem étkeztem) kezdve már csak folyadékot fogyaszthattam addig, míg el nem végezték a teljes vizsgálatot.
Másnap reggel megkaptam a beutalóm a terhesgondozóban és az ampullákat, amivel mehettem is rögtön vérvételre. Itt 2-3 ampullányi vért vettek le, 1 ampullába pedig vizeletmintát kértek (a félretett és magammal vitt reggeli vizeletet elfogadták, csak át kellett öntenem az ampullába).
Az első vérvétel után rögtön kikeverték nekem egy kb. 2-3 dl pohárba a cukros oldatot, amit kicsit kavargatnom kellett, hogy biztos feloldódjon a glükóz, s lehetőleg húzóra meg kellett innom. Ha maradt a pohár alján cukor, akkor azt ki kellett még kanalazni.
Innentől számítva 2 óra múlva (ami alatt pihenni, nyugalmi állapotban kellett lenni) vissza kellett menni a vérvételi helyszínre, s levették a terhelt vért.
Én meg se kérdeztem, hogy a 2 óra alatt el lehet-e menni a Klinikáról, vagy ilyesmi, mert a várakozás alatt a terhesgondozást letudtuk a védőnővel meg a nőgyógyásszal, illetve vittem magammal könyvet és olvasgattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!