Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnak is ilyen volt a cukorte...

Másnak is ilyen volt a cukorterheléses vizsgálat vagy csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés

Ma le kellett adni vizeletet és volt vérvétel.Itt nem volt 2 órás várakozás, csak sima vérvétel és vizelet. Mondták, hogy hívjam vissza őket délután, hogy terhelhető vagyok-e és akkor másnap vagy jövő héten menjek vissza a következő vizsgálatra. Tudom tudatlan vagyok ezen a téren, de azt hittem hogy úgy lesz, hogy ma mindjárt lesz vérvizsgálat és utána 2 óra múlva megint miután megittam a glükózt. Már fel is szerelkeztem ,vittem könyvet, táblagépet.

Mit néznek akkor az első vizsgálatból? Mit jelent az, hogy nem terhelhető például? Másnak is így zajlott?

2018. aug. 9. 08:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is először megcsinálták a vizsgálatot, hogy terhelhető vagyok e. Az ujjamat szúrták és egy vércukormérővel nézték. Mivel jó volt az érték, normálisan lement a vizsálat.

6 éve mikor a fiammal voltam, ott nem néztek semmit, levette a vért, cukroslötty, 2 óra múlva vérvétel megint.

2018. aug. 9. 08:09
 2/17 anonim ***** válasza:
19%
Nekem egyáltalán nem volt cukorterheleses vizsgálat
2018. aug. 9. 08:09
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az ujjam szúrták és utána ihattam a cukros löttyöt. A vércukrot nézik, mert ha alapból magas, nem szabad terhelni.
2018. aug. 9. 08:16
 4/17 A kérdező kommentje:
Nahát ez érdekes. Nekem ujjbegyből nem vettek, rendes vénás vérvétel volt. Másik nap meg majd mehetek vissza megint és kétszer szúrnak meg. Nem tudom másnál miért nem így zajlik akkor. Mondjuk nekem alacsony szokott lenni a cukrom egy kicsit az esetek legnagyobb részében, habár ezt a nőgyógyászom nem tudja, meg nem is kérdezte.
2018. aug. 9. 08:17
 5/17 A kérdező kommentje:
Semmi cardiovasculáris betegségem nincs. Se magas vérnyomás (az is inkább alacsony), se magas vércukorszint. Megcsinálhatták volna nekem is akkor ezt a gyors ujjbegyes vércukor mérést és ha jó akkor meg helyben megcsinálták volna, nem telefonálgatni, meg vissza menni, megint megszúrni vénásan. Ráadásul megyek vidékre is egy hétre.
2018. aug. 9. 08:20
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha nincs előzményed, éhgyomri cukorértékről, vagy túl régi az előzmény, akkor azt sem tudják terhelhető vagy-e.

Én még úgy tanultam, hogy 8-as cukor felett tilos, a mai szakmai ajánlás szerint, azt hiszem 10-es éhgyomri vércukor felett nem terhelhető a kismama. (Csak azért nem tudom pontosan, mert én nem szoktam vért venni)

Idő, mire az a vizsgálat elkészül. És túl későn sem szabad terhelni a kismamákat, hiszen ott vagy éhesen. Nem lesz reális az eredmény, hiszen szép lassan fellép egy enyhe éhezéses állapot. Máshogy bontod a cukrot, máshogy termelődik az inzulin.

Szakmailag a labor teljesen helyesen járt el, a te egészségedet szemelőtt tartva.

Üdv:

Egy laboros kismama

2018. aug. 9. 08:23
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden labornak van úgynevezett POCT készüléke (ujjbegyes cukormérésre alkalmas). Ezek nem laborba való készülékek, ágy mellett szokás használni. Nem adnak pontos eredményt, csak tájékoztató jellegűek. Márpedig pont egy kismamánál fontos a pontos cukor eredmény. Főleg abbam az esetben ha a határán mozogsz a terhelhetőségnek.
2018. aug. 9. 08:26
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 6-osnak különösen. Így már értem. Akkor valószínűleg azért van ez, mert nagyon régi adatom van már a vércukorszintemről és meg akarnak bizonyosodni róla, hogy terhelhető vagyok-e. Én már egyébként 7:5-től éhes voltam. Nehezen viselem az éhséget, ha ilyen korán megyek valahová akkor meg különösen éhes vagyok.
2018. aug. 9. 09:06
 9/17 A kérdező kommentje:
Amúgy úgy tudom ,hogy az ujjbegyes vérvételt nem sok helyen preferálják, mert nem csak vér, hanem extracelluláris folyadék is kijön a vérrel együtt ami valótlan képet mutathat.
2018. aug. 9. 09:08
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is tegnap volt cukorterhelésen. (Székesfehérvár)

Oda mentek le vették a vért és mondták, hogy várnom kell fél órát az eredményért. Le telt a fél óra normális volt az éhgyomri cukor értékem szóval ihatom is azt az édes italt.

Megittam és várnom kellett 2 órát és újra vérvétel.

Egy hét múlva eredmény.

2018. aug. 9. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!