Másnak is ilyen volt a cukorterheléses vizsgálat vagy csak nekem furcsa?
Ma le kellett adni vizeletet és volt vérvétel.Itt nem volt 2 órás várakozás, csak sima vérvétel és vizelet. Mondták, hogy hívjam vissza őket délután, hogy terhelhető vagyok-e és akkor másnap vagy jövő héten menjek vissza a következő vizsgálatra. Tudom tudatlan vagyok ezen a téren, de azt hittem hogy úgy lesz, hogy ma mindjárt lesz vérvizsgálat és utána 2 óra múlva megint miután megittam a glükózt. Már fel is szerelkeztem ,vittem könyvet, táblagépet.
Mit néznek akkor az első vizsgálatból? Mit jelent az, hogy nem terhelhető például? Másnak is így zajlott?
Nekem is először megcsinálták a vizsgálatot, hogy terhelhető vagyok e. Az ujjamat szúrták és egy vércukormérővel nézték. Mivel jó volt az érték, normálisan lement a vizsálat.
6 éve mikor a fiammal voltam, ott nem néztek semmit, levette a vért, cukroslötty, 2 óra múlva vérvétel megint.
Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha nincs előzményed, éhgyomri cukorértékről, vagy túl régi az előzmény, akkor azt sem tudják terhelhető vagy-e.
Én még úgy tanultam, hogy 8-as cukor felett tilos, a mai szakmai ajánlás szerint, azt hiszem 10-es éhgyomri vércukor felett nem terhelhető a kismama. (Csak azért nem tudom pontosan, mert én nem szoktam vért venni)
Idő, mire az a vizsgálat elkészül. És túl későn sem szabad terhelni a kismamákat, hiszen ott vagy éhesen. Nem lesz reális az eredmény, hiszen szép lassan fellép egy enyhe éhezéses állapot. Máshogy bontod a cukrot, máshogy termelődik az inzulin.
Szakmailag a labor teljesen helyesen járt el, a te egészségedet szemelőtt tartva.
Üdv:
Egy laboros kismama
Én is tegnap volt cukorterhelésen. (Székesfehérvár)
Oda mentek le vették a vért és mondták, hogy várnom kell fél órát az eredményért. Le telt a fél óra normális volt az éhgyomri cukor értékem szóval ihatom is azt az édes italt.
Megittam és várnom kellett 2 órát és újra vérvétel.
Egy hét múlva eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!