Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19. hetesen mennyit kellene...

19. hetesen mennyit kellene ennem?

Figyelt kérdés
Nemtudom nem e kevés, amit beviszek, és nem e "éhes" a pici... Joghurttal kezdem a napot, mást nem reggelizek, ebédre eszek féladag kaját, mert több nem fér belém, később valami nasi, aztán vacsi. Próbáljak többször enni?

2018. aug. 8. 10:11
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ja terhesvitamint szedek, és még magnéziumot meg kálciumot is... :/
2018. aug. 8. 10:13
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Ugyanannyit kell enni, mint egy nem terhesnek. Nem kell egy mázsásra felhízlalnod magad, mint valakit írta egy alábbi kérdésben, már több mint egy mázsa. A baba mindent elvesz ami neki kell. Barátnőm 9 hónapon keresztül hányt és infúzión volt, 4 kg os a gyereke lett.
2018. aug. 8. 10:17
 3/12 A kérdező kommentje:
Én még mínuszban vagyok. 67voltam a terhesség elején fogytam 61re(rossszullétek, étvágytalanság gyötört). És most vagyok 64 .
2018. aug. 8. 10:22
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A baba elveszi ami neki kell.

Most gondolj bele aki vészes hányással kűzd a terhesség alatt. Ott általában még a vitamin is kijön. Mégis egészséges babák születnek.

Én is hányok, sokat.. mégis növöget a babám, pedig csak 1-2 dolgot tudok megenni ami bent is marad. A napi menüm általában egy banán egy-két péksüti, meg pàr korty jeges víz.

2018. aug. 8. 10:24
 5/12 anonim ***** válasza:
Csatlakozom kettes barátnöjéhez, én szintén hányás miatt gyakorlatilag semmit nem tudtam enni egész terhesség alatt, a lánykám a hasamban végig úgy fejlődött ahogy a nagykönyvben meg van írva, a magzatok elszedik ami kell nekik, éppen ezért háborúban, éhínségben is egészséges csecsemők születnek, amúgy normális esetben 200 kcal-al többet kell enni terhesen, az kb. másfél banán, szóval igazán nem sok.
2018. aug. 8. 10:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél hánytam egész nap a terhessèg felèig, és még utána is 2 naponta.

Borzalmas volt, de a kicsik elveszik, ami kell nekik :)

Most eddig “csak” 2 naponta hányok, viszont enni nem bírok. Alig eszem vmit.

2018. aug. 8. 10:28
 7/12 anonim ***** válasza:
A baba elveszi azt, ami neki kell. Ha neked ez elég, nem vagy éhes, akkor egy rendben lévő várandósság esetén a baba nem éhezik.
2018. aug. 8. 10:32
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen elveszi, es majd utana leshetnek, a csontritkulás es társaitól szenvedők ido előtt. Sajnálom akinek nem adatik meg, hogy ne hányjon terhesen, eleg hulye dolog az élettől.
2018. aug. 8. 10:38
 9/12 anonim ***** válasza:
46%
Napi 300 kalóriát kell plusszban bevinned, hogy a picid egészséges ütemben fejlődjön. Egy egyszerű kalóiaszáláló oldalon pár napig kövesd, hogy mit, mennyit eszel, és tudni fogod, hogy mennyivel kellene többet enned. A kalóriabázis. hu ingyenes, elég jó oldal. Próbáld ki
2018. aug. 8. 10:45
 10/12 anonim ***** válasza:

Mivel a rosszullevos korszakod vegehez kepest hiztal mar harom kilot (gondolom ezt nagyjabol masfel-ket honap) alatt, igy valoszinuleg eleg, amit eszel.

Ha nem lenne eleg a magzatnak sem, akkor nem jonne neked is vissza meg pluszban suly, szoval erted. :)

Egyebkent a legujabb ajanlas szerint az elso es masodik trimeszterben ninvs szukseg tobblet kaloriara, az utolso trimeszterben es szoptatas alatt oedig napi 200-300 plusz kaloria ajanlott, ami mondjuk egy egeszsegesebb kozepes szendvics. Szoval nem kell extrem mennyisegu plusz kajaszuksegletre gondolni...

Ettol fuggetlenul a sulynovekedes megkezdodhet mar az elejetol, hiszen az nem a plusz etel miatt van, hanem a test alakulgatasa miatt.

Szemely szerint en meghalnek ehen, ha ennyit ennek, mint te. Nekem ez kevesnek tunik, ennyi mellett en biztos, hogy fogynek. Pedig vekony vagyok, magas es aktiv, ha 2000 kcal alatt eszek, akkor fogyok, 2000-2500 kell ahhoz, hogy trtsam a sulyomat.

Szerintem egy atlagnapon ennyi bemegy terhesen is, de lehet hogy neha tobb is. 🤫

Az elejen sem fogytam, no a sulyom a pozitiv teszt ota aprankent es a 27. heten vagyok 6-6,5 kilonal, ami nekem OK.

Pedig szerintem alaphangon megeszem a duplajat a te ennivalodnak, igaz, hogy meg birok mozogni rendesen.

Ezt csak azert irtam le, hogy lasd, az anyagcsere szukseglet nagyon egyeni, igen eltero lehet terhes noknel is es sok mindentol fugg.

A lenyeg: hogyha ennyi kaja mellett nem fogysz folyamatosan, hanem gyarapodaz, akkor biztosan eleg!

2018. aug. 8. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!