Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 24 hetesen soknak számít a...

24 hetesen soknak számít a felszedett 14kg? Mindig is vékony alkat voltam! Szeretnék egy kicsit diétázni, csak nem tudom pontosan miket lehet ennem!

Figyelt kérdés
2008. ápr. 3. 12:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Abszolut alkat függő, hogy ki mennyi hízik, és ez nem csak tiszta súly, hanem víz is. Ennek a 70%-a szülés után pár órával lemegy.

Terhesen tilos diétázni, a babának szüksége van mindenre. EGyél változatosan, sok gyümit, sok zöldséget, igyál legalább 2 litert, tornázz és kerüld a nasit.

Nem a súly a lényeg!Hanem a baba egészsége és a tied is persze

2008. ápr. 3. 12:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én is vékony alkatú voltam mindig, most 25 hetesen kb 10 kilónál tartok. Eddig nekem mindenki (orvos, védőnő) azt mondta, hogy nem baj, hogy ennyit híztam. Aki nagyon vékonyan kezdi a terhességet, annak általában több kiló a "megengedett".
2008. ápr. 3. 12:53
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 28 hetesen híztam 15,5 kg-ot és a terhesség előtt is volt rajtam plusz. Kicsit diétáztam ( kevesebb kenyér és cukor) és lelassult a hízás. Most 38 hetes vagyok és 19 kg-nál tartok. Ezt leszámítva nem vizesedek, nincs magas vérnyomásom, se cukrom... Szerintem alkati kérdés, nekem úgy látszik , hogy az elején jött fel sok, de nem törvényszerű , hogy marad ez az ütem. Azért vigyázz magadra, de ne csinálj ebből problémát, ha minden egyéb rendben van. Boldog bababvárást!

2008. ápr. 3. 12:57
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia! Én 28 hetes kismama vagyok és 10 kg jött fel idáig. Én is vékony voltam 165/52kg-ról indultam. Éppen ma kérdezték, hogy mennyi idős pocakos vagyok és amikor mondtam döbbenten néztem rám, ekkora pocival. Igazából fogalmam sincs hová jött fel az a 10 kiló.

Nem szabad diétázni, ha még is orvosi tanácsra muszáj, akkor kérdezd meg a dokidat vagy a védőnőt.

2008. ápr. 3. 13:01
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Nagyon kedvesek vagytok!

Boldog babavárást mindenkinek!

2008. ápr. 3. 13:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia..tenyleg ne foglalkozz ezzel....nem sok...majd lemegy:-)

En a 27 hetbe leptem es 8 kilo van rajtam...172/57 kg al kezdtem.....s ha hizok meg hat hizzak..majd lemegy:-)

Boldog babavarast:-)

2008. ápr. 3. 13:09
 7/10 anonim ***** válasza:

szia. Nálunk ha vki ennyit felszedett azonnal kapja a kismama diétát. Én is kaptam pedig 29 hetes vagyok és most tartok 10 kilónál, igaz vizesedek is.

Megosztom veled ha gondolod, ezt kórházban írták ki, de kérlek azért hívd előtte fel a védőnődet és kérdezz rá, mit tanácsol.

Reggeli: gyümölcs vegyesen 12ig

Ebéd: vízben párolt zöldség, enyhén sózva.

Délután nyers zöldség vegyesen

Vacsora: 10 dkg túró és egy natúr joghurt

Ezt két napig lehet csinálni egy héten. Még most is diétázni akarsz??? Elég gyilkos ez a kúra szerintem.. én nem bírtam.. délután a répák után feladtam. Más utat válaszottam. Maradok a sómentes étkezés mellett, és nem eszek kenyeret, és minimális szénhidrátot.

Remélem segíthettem. Sok sikeert és egészséget!

2008. ápr. 3. 13:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia.Én 29 hetes vagyok,és a baba nagyon szépen nől,de én összesen eddig 1kilót híztam:(Bár nekem sajna nem volt választásom a diétát illetően,mert sajna rosz lett a terheléses cukrom,így muszájból diétázok..Az egésznek a lényege szerintem hogy szinte mindent megehetsz(TE)csak számold a szénhidrátot.Kezdetnek én egy 180gr-os napi szénhidráttal kezdeném a helyedben...Ez tuti módszer:(
2008. ápr. 3. 14:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha akarod megteheted hogy kiiktatod a kenyeret,ill. főleg a fehér,és félbarnát,meg kerülöd a tésztát,cukrot.Sok párolt zöldség,meg gyümölcs.De a hajlam sokat számít,és ha sok a víz akkor meg hiába,ha nem fognak diétára kötelezően egyél amit megkívánsz,csak többször keveset,ez si segíthet,aztán majd szülés után lemegy.Boldog babavárást!
2008. ápr. 3. 16:08
 10/10 anonim ***** válasza:

En viszont azt mondanam,h ameddig az orvosod vagy a vedonod nem mondja,h dietazz addig nehogy elkezd.Mindenkinel mas es mas,h mennyit hizik,es ha az orvos v.vedonod mondja,h csinald akkor ugyis meg fogja mondani,h mit egyel,es mit kerulj.

Annyit igazabol tenyleg tehetsz,h sok gyumit,es zoldseget eszel inkabb mint kenyeret,edesseget.

Boldog babavarast kivanok!

17 hetes kismama

2008. ápr. 3. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!