Ki mikor mondta el a családnak/barátoknak, hogy babát vár?
Első babánál még otthon laktam a szüleimnél, nagyon fiatal voltam. Anyámtól kérdeztem meg, hogy késik a mensim, pozitív a teszt, elmehetek-e orvoshoz? (Persze ma már fogom a fejem, hogy de hülye voltam. :D) Aztán mivel ő tudta, az egész család megtudta, és a vőlegényem is elmondta a saját családjának. Pár nappal később mentünk volna sátorozni a barátaimmal, de telefonáltam nekik, hogy bocsi, de ez a helyzet, nem tudok menni, aztán a középiskolai barátnőimnek is elmondtam, nehogy sértődés legyen, hogy mástól hallják, nem személyesen. Szóval kb. 6 hetesen már mindenki tudta, aki "számít". Távoli rokonoknak, ismerősöknek, stb. nem mondtuk, nekik minek...
MIkor a másodikkal lettem terhes, akkor a férjem szüleinél laktunk. Akartunk volna várni a 12. hétig, de anyósomnak feltűnt, hogy napok óta nem eszem, szinte csak hányni járok ki a szobából és elmentem orvoshoz, de nem mondtam meg milyen orvoshoz és miért. Mikor hazaértem, a férjemet megkérdezte, hogy baba lesz-e? Mivel ennyire nyilvánvaló volt a dolog, nem titkolta a férjem. Ha meg már a férjem családja tudja, akkor az én családomnak is elmondtuk telefonon. (Hogy ugye ne legyen sértődés, hogy ők később tudják meg.) Tehát a közelebbi család megint elég hamar megtudta, kb. a 7. hétig. A barátaimmal ekkor már nem igazán tartottam a kapcsolatot, de nem akartam nekik is telefonon vagy facebookon elmondani, hanem személyesen, így többen csak akkor tudták meg, mikor megláttak nagy hassal.
a férjem tudta rögtön,hiszen tervezett volt a baba
a többieknek (család,munkatársak) a 8.héten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!