Mikor mondtátok el a közvetlen családnak/barátoknak, hogy babátok lesz?
Egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy mikor kellene. Legfőbb probléma azzal van, hogy anyukámnak mikor mondjam el. Mivel ha ő megtudja, akkor mindenki. De komolyan mindenki. Az 5. unokája lesz, a nővérem és a bátyám 2-2 gyerekénél ezt magam nézhettem végig. Konkrétan hallottam, hogy telefonon, személyesen, akárhogyan "Még nem szabad elmondani, de..." Pedig előtte nap tudta meg például. Vagy olyan is volt, hogy karácsony előtt egy héttel tudtuk meg, hogy sógornőm terhes a másodikkal és karácsonyra már az az akkor 8 hetes baba is kapott takarót. Na ezt nem akarom.
Az a baj, hogy tartok attól, hogy túlságosan beleéljük magunkat például ezzel, hogy mindenkinek elmondjuk és ha véletlenül elmegy a baba, akkor még nehezebb lesz megbirkózni ezzel, mivel mindenki szánakozóan nézne rám (az unokahúgom így járt, láttam hogy csak olaj volt a tűzre a sok "támogatás).
Szóval a kérdésem az, hogy mikor "gáz" már titkolni a közvetlen család/barátok előtt? Mikor érdemes elmondani, mikor mondtátok el ti? A páromon kívül az egyik barátnőm tudja, de ő biztosan senkinek sem mondja, megbízom benne.
(10 hetes vagyok most)
Nem "gáz".
Az unokatestvéreim 12-17 hetesen közölték csak. Semmibaj nem.volt.belőle
Sem sertodes!:) mi 6 hetesen munkahely.miatt
Annak mondd el, akivel az esetleges vetelest is megosztanad, vagy nem tudnad titkolni eloluk.
En pl szuleimnek es legjobb baratoknak mar pozi teszt masnapjan elmondtam, ugyanis nagyon orultem a terhessegnek es ha esetleg elment volna, ok ugyis megtudtak volna mert nincsenek titkaink.
Masodik terhessegemnel szinten. Hat itt veteles lett sajnos, es mivel hetekig itthon sirtam utana, nehez lett volna titkolni elottuk.
Most ismet terhes vagyok, 21 hetes, ugyanugy elmondtam a kozelieknek azonnal, tavolabbiaknak 12 het utan.
Bocsi ténylegesen nem válaszoltam a kérdésre, 2-es vagyok.Leendő nagyszülőknek, testvéreknek 8 hetesen.Barátoknak, ismerősöknek 12. hét után.Munkahelyen 16. hét után
Legjobb barátnőmnek a + tesztelés után azonnal 😊
Anyukámnak 12, apámnak és a párom szüleinek a 15. héten, a testvérének és az egyik barátnőmnek a 17. héten. A legjobb barátnőmnek elmondtam a 7. héten, de csak mert rosszul lettem a közös vásárlás alatt és gondoltam jobb ha tudja mielőtt elájulok a tesco közepén..
Másnak nem mondtuk, egy idő után látták úgyis. A legtöbben csak azután tudták meg hogy megszületett és raktam ki róla képet.
Ha ilyen lenne az anyukám biztos hogy addig nem mondanám el amíg nem lenne baj ha az egész világ tudná, ha besértődne elmondanám hogy azért nem mondtam el mert nem tudja tartani a száját
A baratnomnek aznap, mikor teszteltem, tehat kb. 4 hetesen.
A fonokomnek a 6. heten, a munka miatt ( korhazi dolgozo vagyok ) , a szuleimnek a 8. heten
Szüleimnek testvéreimnek 6. héten mondtuk el.
Mivel vidékiek vagyunk, de Budapesten élünk, a nagyszülőknek, párom családjának valamivel később, de még a 10-12. hét körül.
Gond vagy nem gond - Az az igazság, hogy fel sem merült bennünk a vetélés esélye így nem figyeltük a biztonsági időket..
A munkahelyen tudta meg utoljára, kb 3-4 hónapos terhességkor.
Szuleimnek, parom szuleinek, testveremnek es a ferjenek, parom testverenek azonnal elmondtuk, mindenki masnak a 13. heten, a kombinalt teszt eredmenye utan.
Neveloapam viszont legkozelebb csak akkor tudja meg, ha mar hivatalos, mert o is elmondta ennek-annak, mert annyira orult.
Szerintem akkor mondd csak el Anyukadnak, ha mar tudhatja mindenki, van eleg izgalom az elso par hetben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!