A terhes nők miért híznak meg ennyire?
Én még nem szültem, szóval lehet buta kérdés kicsit... De az összes terhes nőnél látom, hogy nagyon meghízik a terhessége alatt. És most itt nem arra gondolok, hogy a hasa nagy lesz, mert az természetes, hiszen növekszik a baba benne. Hanem hogy pl az arcuk is teljesen kikerekedik, vastagabb lesz kezük, lábuk stb. Szóval az egész testük hízik, talán ezért is szednek fel több mint 10 kilót.
Mi az oka ennek? Mindenkinél így van?
pl vizesedik.
de van akinek csak a hasa nő, valaki meg tehén lesz
Nem mindenki hízik meg, de ha igen, több oka is lehet.
- Sokat eszik, elhagyja magát - ez saját hiba.
- Émelyeg, ha nem eszik és ezért sokat eszik (ez főleg az első trimeszter, de van, akit végig elkísér).
- Mozgáshiány: ha fekvésre van ítélve vagy egyszerűen csak nem bír annyit aktívan (utóbbi meg főleg a vége).
- Vizesedik (a babát, méhlepényt is el kell látni vérrel, a keringés nehezebben birkózik meg vele és lassabban küldi vissza a nyirkot és használt vért a szív felé - főleg melegben - , ami így főleg a végtagoknál pang.)
- Hormonális változások is hatnak, még szoptatás alatt is, így valaki kevéstől is hízik, más meg bármennyit ehet és fogy (ugyanannyi mozgás esetén).
A terhesség alatti hízás normális átlaga 9-14 kg, ami még csak a baba és tartozékai ill. a mellek növekedése.
Sok oka van a terhességi hízásnak fentebb már felsorolták őket (hormonok, vizesedés, zabálás, genetika, mozgásszegény életmód stb.. mindenkinél más)
Nálam konkrétan a következő a helyzet.
31.hétben vagyok, +9 kg-nál tartok.(számítok még kb +5kg-ra, igen itt gyakorin szégyen, ha valaki 10kg fölött lesz a terhesség végére, de lecarom. mert nem zabálok össze vissza, nem punnyadok stb..)
Nem vizesedem, viszont terhesség előtt csont és bőr voltam szó szerint és rakódtak rám zsírpárnák. Nem elhájasodtam, csak a botsáska kezeim, a vézna combjaim átlagossá növekedtek. Szerintem ez azért van, mert majd a szoptatásra készül a szervezetem, hisz ahhoz energia kell és a kis vézna testemből nem lenne elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!