Miért híznak el a terhes anyukák?
Több verzió létezik:
-hormonális hízás
-kezeletlen gdm
-vizesedés (ez lemegy, de látványnak szörnyű)
-zabálás
Szia! Én pl.nem híztam el. Fél év után már olyan voltam, mint aki nem is szült. Azóta sem látszik rajtam semmi. Testvérem is ilyen, neki is van már gyereke. Ehetünk bármit, bármikor nem látszik. Most ismét babás vagyok, szerintem vele sem lesz másként.
Alkatfüggő is ez én úgy gondolom.
Mert zabálnak. Ennyi.
Unokahugom világ életében sportolt, figyelt az alakjára. Terhesen "kettő helyett" evett. Mindent feltabált, amit évekig megtagadott magától. 4 francia krémes, fél családi pizza, napi 4 liter gyümölcslé. A szülés után maradt rajta 30 kiló. Kínkeservesen tudta leadni.
Én mindig hajlamos voltam hízni, volt is feleslegem. Sajnos terhességi diabéteszre is hajlamos vagyok. Ennek tudatában már a tervezés alatt elkezdtem a diétát. Amit magamért sose tudtam megtenni, azt a gyerekemért sikerült. 3 kilót híztam összesen. Szülés után majdnem 10 kilóval voltam könnyebb, mint terhesség előtt. Azóta hol sikerül tartani a diétát, hol nem, de a szoptatás alatt tartom a súlyom.
Csak a saját nevemben tudok nyilatkozni.
Én a gyomorégéstől és az összenyomott gyomrom miatt a 3. trimeszterben nem szedtem fel súlyt, így a szülés után 2 kilóval kevesebb voltam, mint az induló súlyom.
“A legtöbben már 6 hetes terhesen táppénzre mennek, és otthon csücsülnek 9 hónapig.”
Hatos, te honnan szeded ezt a hülyeséget?
Vagy ha ilyesmaz ismeretségi köröd az sajnálatos, de kétlem, h ez lenne az általános.
Én híztam, mindig figyeltem az alakomra de terhesség alatt nem voltam rosszullétes, étvágyam elég nagy volt és nagyon sokszor kívántam sajnos az egészségtelen ételeket.
Meg tudtam volna állni de akkor nem érdekelt, 10 kg maradt rajtam szülés után, de 1 év alatt leadtam mikor már nem szoptattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!