Miért híznak el a terhes anyukák?
3,5 kg gyerek 1,5 kg magzatvíz, fél kg méh megnövekedett súlya minimum, 2 kg plusz vér. Ez minimum 8,6 kg de inkább több.
Ha valakinegészséges súllyal kezd 10 kg körül kell hízni, hogy a szoptatásra maradjon tartalék.
Aki 8 kgnál kevesebbet szed fel, az fogy a saját súlyából..
(Védőnő mondta pont a héten ezt)
Ugye sokat hízni sem jó, felesleges kifejteni miért
'Aki 8 kgnál kevesebbet szed fel, az fogy a saját súlyából.. "
Igen. De annak, akinek alapból volt fölöslege, ez nem probléma. Sőt. Persze aki 45 kiló vasággyal, mint én voltam teherbeeséskor, annak tényleg gáz, ha 5 kilót hízik, de aki mondjuk 80 kg, annak kicsit se muszáj 10-15 kilót felszedni, pont azért, mert van tartaléka.
Amúgy 14,5 kilót híztam (igen, én rohadt sokat ettem, beismerem), szülés után maradt 10. Vagyis 4,5 volt indokolt, bár az én babám nagyon picike volt, 2,5 kiló alatti (betöltött 38. hét után). Normális esetben egy kilóval több a baba, úgyhogy legyen 5,5, vagy inkább 6 kiló, ami tényleg csak a baba, plusz "tartozékok". A többi vagy víz, vagy bizony zsír.
6 kilót szedtem fel és tényleg 8 kiló ment le szülés után. Nem vizesedtem, szóval ez a baba és alkatrészek súlya.
És nem lett se koraszülött se kis súlyú babám. 3400 g-mal született, egészséges gyermek.
Én 95tel kezdtem, 102vel mentem szülni. Az elején a hányástól/émelygéstől lefogytam 88kilóra. De mikor hazajöttünk rögtön ledobtam vagy 15kilót, nem is értem azóta se. Szoptatni csak 2 hétig tudtam, úgyhogy fura volt a súlyvesztés, de nem gond.
Az elsőnél 5 éve lassan 90kg voltam, mikor teherbe estem, 95kg volt mikor beindult a szülés, érdekes módon itt semmi nem ment le, 4 éven keresztül akármit csinálhattam nem ment lejjebb.. Futottam, sportoltam, egészségesen étkeztem, diétáztam magam miatt de semmi. Olyan volt, mintha szó szerint felragadtak volna a kilók. Papíron semmi bajom nincs, tök egészséges vagyok. De ezt a második gyerek megoldotta. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!