Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért híznak el a terhes anyukák?

Miért híznak el a terhes anyukák?

Figyelt kérdés
Most nem a normális súly gyarapodásra, hanem amikor jóval fölötte híznak.
2018. jan. 10. 17:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%
Miért, elhíznak? Körülöttem sokan vártak babát és szültek az elmúlt években, és senki nem lett kövérebb, mint amilyen a terhesség alatt volt (azaz szülés után visszakapták a súlyukat, alakjukat, bármennyit is szedtek fel s 9 hónap alatt). Rajtam sem maradt semmi, mindhárom terhességem után annyi lettem, mint teherbeeséskor voltam, sőt most pár kilóval kevesebb is vagyok, pedig ikreket szültem.
2018. jan. 10. 20:18
 12/29 anonim ***** válasza:
56%
#10-es.Az 5-10 kg súlynövekedés a legideàlisabb.Az csak a baba és az egyéb dolgok,nem zsír.
2018. jan. 10. 20:20
 13/29 anonim ***** válasza:
85%

3,5 kg gyerek 1,5 kg magzatvíz, fél kg méh megnövekedett súlya minimum, 2 kg plusz vér. Ez minimum 8,6 kg de inkább több.

Ha valakinegészséges súllyal kezd 10 kg körül kell hízni, hogy a szoptatásra maradjon tartalék.

Aki 8 kgnál kevesebbet szed fel, az fogy a saját súlyából..

(Védőnő mondta pont a héten ezt)

Ugye sokat hízni sem jó, felesleges kifejteni miért

2018. jan. 10. 21:39
 14/29 anonim ***** válasza:
80%
Én egy hete szültem, 6 kg jött fel. Ez mind le is ment, talán 1 kg van rajtam, de szerintem ez a méhem még. Szépen húzódik vissza. Sokat szopik a babám, fejem is neki a tejet. Valószínű fogytam a saját súlyomból, mert normál alkatom van, szóval nem vagyok túlsúlyos.
2018. jan. 10. 21:47
 15/29 anonim ***** válasza:
80%

'Aki 8 kgnál kevesebbet szed fel, az fogy a saját súlyából.. "

Igen. De annak, akinek alapból volt fölöslege, ez nem probléma. Sőt. Persze aki 45 kiló vasággyal, mint én voltam teherbeeséskor, annak tényleg gáz, ha 5 kilót hízik, de aki mondjuk 80 kg, annak kicsit se muszáj 10-15 kilót felszedni, pont azért, mert van tartaléka.

Amúgy 14,5 kilót híztam (igen, én rohadt sokat ettem, beismerem), szülés után maradt 10. Vagyis 4,5 volt indokolt, bár az én babám nagyon picike volt, 2,5 kiló alatti (betöltött 38. hét után). Normális esetben egy kilóval több a baba, úgyhogy legyen 5,5, vagy inkább 6 kiló, ami tényleg csak a baba, plusz "tartozékok". A többi vagy víz, vagy bizony zsír.

2018. jan. 10. 23:31
 16/29 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ez csak mázli. Én sokat pihentem, és ettem amit és amennyit kívántam, nyáron nem volt nap, amikor minimum 3 gombóc fagyit ne ettem volna meg... 12 kiló plusszal mentem szülni, amikor hazajöttünk a 4. napon, 16-tal voltam kevesebb. Most egy hónapos a babám, a hasam majdnem teljesen lapos, a bőr rugalmas és feszes, egyedül a császár helye emlékeztet arra, hogy pár hete még bennem volt a leányzó.
2018. jan. 10. 23:33
 17/29 anonim ***** válasza:
69%
Én sokat híztam. Minimum 24 kilót, utána már nem mertem mérlegre állni. Nálam egyszerű volt a magyarázat, rengeteget ettem. De nem bántam meg. 1,5 hóval szülés után ugyanannyi kiló voltam, mint terhesség előtt, 3 hóval később pedig 4 kilóval. Ilyen vékony már régen voltam:). Most tervezzük a kistesót. Ha minden ugyanolyan jól megy, mint az első terhességnél semmin nem fogok változtatni:). 1 éves kislány Anyukája
2018. jan. 10. 23:41
 18/29 anonim ***** válasza:
89%

6 kilót szedtem fel és tényleg 8 kiló ment le szülés után. Nem vizesedtem, szóval ez a baba és alkatrészek súlya.

És nem lett se koraszülött se kis súlyú babám. 3400 g-mal született, egészséges gyermek.

2018. jan. 11. 02:11
 19/29 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó válaszadó, én vagyok a másik "6" kilós. Szerintem én is 8 kg mínusszal jöttem ki, érzem van egy kis víz rajtam. De már elég lapos a hasam, lehet feleslegesen vettük meg a hasleszorítót.
2018. jan. 11. 07:35
 20/29 anonim ***** válasza:
77%

Én 95tel kezdtem, 102vel mentem szülni. Az elején a hányástól/émelygéstől lefogytam 88kilóra. De mikor hazajöttünk rögtön ledobtam vagy 15kilót, nem is értem azóta se. Szoptatni csak 2 hétig tudtam, úgyhogy fura volt a súlyvesztés, de nem gond.

Az elsőnél 5 éve lassan 90kg voltam, mikor teherbe estem, 95kg volt mikor beindult a szülés, érdekes módon itt semmi nem ment le, 4 éven keresztül akármit csinálhattam nem ment lejjebb.. Futottam, sportoltam, egészségesen étkeztem, diétáztam magam miatt de semmi. Olyan volt, mintha szó szerint felragadtak volna a kilók. Papíron semmi bajom nincs, tök egészséges vagyok. De ezt a második gyerek megoldotta. :D

2018. jan. 11. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!