Miert veszelyes artalmas a fajdalom csillapito a babaknak?
mert a fájdalomcsillapító idegrostokat tesz tönkre.
a kisbabának meg az agya fejlődésben van, és gondolom nemigen tesz jót neki, ha visszafejlődnek az idegi rostok, a későbbi tanulásra nézve
Terhesség és szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Az Algopyrin nem alkalmazható a terhesség első három hónapjában.
A következő három hónapban csak az előny/kockázat, orvos által végzett gondos mérlegelését követően alkalmazható.
Az Algopyrin nem alkalmazható a terhesség utolsó három hónapjában.
Az Algopyrin alkalmazása során és az azt követő 48 órán belül a szoptatás kerülendő, mert kiválasztódik az anyatejbe.
És vigyázz!!!
Semmilyen paracetamol tartalmú dolog nem szedhető!!!!!!
Ja és az lemaradt,hogy egy negyed algopyrinbe belehalhat a 3 hónapnál fiatalabb újszülött.
Jó lenne,ha ilyenekre csak az írna aki tudja is,hogy mit ír,és nem azt,hogy ő mit csinált.
Kedves Utolso!
Nem tudom hogy ezeket az informaciokat honnan szedted?
En ezekrol ilyen formaban meg nem hallottam,en ugy tudom pont a Algopyrin amit lehet szedni szoptatas es terhesseg alatt.Es hogy 48 orat kene varni ,keptelensegnek tartom.
Az,hogy Te mit tartasz képtelenségnek,az egy dolog.Hogy mindenki marékszám szedte,míg nem volt vényköteles,az egy másik.
tTalán el kell olvasni a betegtájékoztatót,és terhesen nem kísérletezni kell,hanem megkérdezni a NŐGYÓGYÁSZT a szedhető fájdalomcsillapítókról.
És íme a paracetamol (Panadol meg társai) tartalmú gyógyszer tájékoztatója.
Magzati károsodást nem kizárható!! Nem játék ám a fájdalomcsillapító!!
Mivel migrénes vagyok, a szoptatás alatt állandóan kórházba kerültem.
Az orvosok kizárólag algopirint adtak, mivel azt mondták azt lehet!
Amúgy régen a csecsemőknek is azt adtunk.
Biztos nem jó semmilyen gyógyszer, de ha muszáj nem tudsz mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!