Hogy viselitek el magatokat?
Masodik babát várom 9.hétben járok. De teljesen más ez a terhesség mint az előző. Sokkal rosszabbul vagyok kb egésznap hanyingerem van semmit sem kivánok, nagyon faradékony vagyok és ami a legjobban zavar, hogy baromira nagy hangulatingadozasaim vannak.
Nyilván költői kérdés 😊
De ugye második trimeszterben jobb lesz? 😄
Nehezen. Olykor túl nehezen is.
Mondjuk nekem csak átmenetileg múltak el a rosszullétek, kisebb-nagyobb kihagyásokkal az egész terhességemet végigkísérték, később, a terhesség utolsó harmadában pedig még az elejétől is sokkal rosszabb volt.
Nem elkeseríteni akartalak, de nekem nem volt happy a terhességem.
A második babát én is sokkal nehezebben viselem, mert most itt van egy 14 hónapos is, akit nem igazán érdekel, hogy én fáradt vagyok. :D
Az elején rosszul voltam folyton, émelyegtem és hánytam is (az elsővel nem). Plusz ugye az álomkór, csak most nem fekhettem le, amikor akartam.
A második trimeszter jobb volt sokkal, akkor szinte kb észre sem vettem a terhességet.
A harmadik viszont megint nehéz. Nagy hassal a babát is emelgetni, szaladgálni utána, leülni vele a földre játszani, majd 2 percenként felállni nem túl pihentető. Plusz most épp hisztis-akaratos korszakát éli, én pedig elég ingerlékeny vagyok. Nehéz nem rákiabálni, néha ki is jövök a sodromból és felemelem a hangom. De lehet, hogy ez nem terhesen is így lenne. :D
Minden esetre azért el lehet viselni, csak nehezebb így,hogy már kint is van egy kicsi gyerkőc.
Ami viszont nekem pl. pozitívum, hogy sokkal gyorsabban megy az idő. Rövidebbnek tűnik a terhesség eddig, mint amilyen az első volt. Bár lehet, hogy ennek csak én örülök. :D
Kitartás, amint elmúlik a hányinger sokkal jobb lesz. :)
Én most a másodikkal a 6-9. hét között voltam borzasztó szarul. 0-24 hányinger, napi 2 hányás, olyan savas, hogy vér jött sokszor, annyira felmart. Így fájt az egész nyelőcsövem már, nyelni alig tudtam. Enni semmit szinte, csak csipegetni, de néha még a keksz és a víz is kijött belőlem. Aztán ahogy beléptem a 10. hétbe, tűrhetőbb lett, de azért időnként még voltam szarul. Most vagyok 15 hetes, általában jól vagyok, csak akkor émelygek, ha éhes vagyok már. De átlag hetente 1x még hányok egyet, tegnap kettőt is sikerült... Lányommal anno a 14. hétig nagyon szar volt, vele se hánytam annyira sokat, párnaponta csak, de brutál erős hányingerem volt. Utána még volt 2 hét, amikor ugyanígy, mint most, random hánytam néha, különösebb rosszullét nélkül. Úgyhogy bízom benne, hogy ez most már a vége most is a rossz időszaknak. Most egyébként rosszabbul viseltem, mert itt a 3 évesem, aki mellett ugye nem tudtam csöndben szenvedni, mint elsőre :D De már egész jól elvagyunk. Kitartás, a többségnek a második trimeszter könnyebb tényleg :)
Ja, az egyik előzőnek: kólát ittam az egész első trimeszterben mindkét terhességemnél, mert segített kicsit a gyomromon. Semmi gond, ha nem iszol meg egy literrel egy nap, csak max 1-2 pohárral :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!