Tápszert választottam! Hogy működik ennek a folyamata mármint a nőgyógyásznk feltélteln kell szólnom hogy írjon fel apasztót de a védőnőnek is?
Nem pro és kontra kérdés a kérdésemre válaszoljatok
nem kell a provokálás szoptató anyák ítélkezése
sógoraim se szoptatták egyik gyereküket se.Se egyik se másik.De nem ez befolyásolta a döntésem Arra vagyok kíváncsi de hogy zajlik ez?
Kórházba viszek tápit és egyből azt kaphatja a pici?
Nőgyógyász ír fel apasztót
Védőnőnek van hozzá köze?
Ahol én szültem, bababarát a kórház. A főnővér mindig mondja, hogy NEM anyabarát, őt a siránkozás nem érdekli. Nem adnak tápszert, viszont addig ki nem adják a babàt, amíg nem indul meg a súlygyarapodás. Szoptatási tanácsadás van, tápszer csak a PIC-en. Ott is csak szoptatás után.
Ha kifogsz egy hasonlóan katonás szülészetet, akkor keserves 4 napod lesz a kórházban. Úgyhogy ennek fényében keress orvost és szülészetet.
Mi a búbánatos franc köze van a szoptatásnak ahhoz, hogy valaki jó gondozó-e vagy jó anya-e???? És még a kérdező éretlen. Hadd dönthesse már el egymaga, hogy a tulajdon gyerekét, hogy és miként eteti, anélkül hogy leszólást és kritizálást kellene elviselnie. Tapszerrel is épp ugyanúgy felnő, mint anélkül, az eg világon semmivel nem lesz több/jobb egyik gyerek a másiknál. Hihetetlen, hogy még 2018-ban is ilyen agresszív ez a szoptatasmania egyesek részéről és képesek ismeretlenül lehordani a másikat és kapásból elítélni, csak mert ő másként meri élni az életet.
Nem attól lesz valaki jó anya vagy éppen jobb anya a másiktól, mert szoptat! Ezt idegeje lenne végre felfogni.
Az meg egyenesen nevetséges, hogy a kórházban “nem engedik” a tapszert és mindenáron mellre akarják erőszakolni a gyereket. Egyáltalán mi az, hogy nem engedik?! Majd az anyja, aki kihordta és megszülte, eldönti hogy mit enged és mit nem. Magasról tojnék a szoptatásnáci védőnőkre, egyszer mondanám el, hogy nem fogok szoptatni, ha nem értik meg és csak azert is erőltetik, elküldeném őket a fenebe. A tapszert meg én magam vinnem be vagy hozatnam be a férjemmel és etetném meg vele a gyerekemet. Vagy mi van, akinek pl nem indul be a feje és végsősoron nem tud szoptatni, azzal a gyerekkel mit csinálnak? Hagyják éhezni? Vagy az ő babájuknak adnak tapszert, aki meg alapból nem szoptat az ő babajat hagyjak, hogy ehen haljon, mert mi az hogy? Különben is, ha valaki első perctől tudja, hogy nem fog szoptatni es tapszeres lesz a gyereke, annak mégis milyen alapon akarja megszabni a kórház, hogy már pedig nem tapszerezheti míg ott van...? Azert ez több, mint nevetséges és felháborító egyben! És ha anyuka teljesen jogosan behozhatja a tapszert és igen is azzal eteti meg, mit csinálnak vele?! Talán kiteszik a kórházból? Leszidják? :D Hagyjuk már.
Az első gyereknél még rám is a frászt hozták,addig nincs hazamenetel anyuka amig nincs súlygyarapodás.... ok szoptattam éjjel nappal sirtam,vérzett a mellem sírt a fyerek..totál kikészültem,aztán 3. Nap anyu meglátogatott,hozott be tápszert szoltva csecsemösnek melegitsen vizet...megkapta ezt a bababarát maszlangot,anyám meg elküldte a fenébe(30 dkg-t fogyott a gyerek) jol megetette, 5.nap kijöttünk a korházbol és 6. Nap lövellt be a tej...
A másodiknál már engem se érdekelt a dolog,de ott böven volt tejem ..
A harmadik picim,viszont nem akart szopizni, ott is határozottan kértem potlást,kapott is..itthon pedig megtanult szopizni.
Had legyen mindenki saját döntése,hogy szoptat vagy sem...
Pont a 14-es írta a legértelmesebb választ, én is ezt javasoltam volna.
És valszeg ezt fogom tenni én is, a többi meg majd alakul.
Nem tudhatod, mi van a háttérben, nem feltétlen a cicike állapota. (Nem a szoptatás vágja haza, hanem maga a terhesség, hogy megnő, aztán összeesik. Tudom, mert az első gyerekem egyáltalán nem szopott, nem én akartam így. Csak mivel 90 kilóval mentem szülni, és 60-ra fogytam utána, a melleimet is megviselte.)
A második 8 hónapot szopott.
Kb 3 hét múlva szülök. Érdekel, mi a jó a gyereknek, és az elejét meg is fogja kapni a tejnek (ha lesz persze tej, mert ez sem mindig befolyásolható.)
De utána nem tudom... Az a helyzet, hogy bőven van eü problémám, amit akár gyógyszerrel, vagy egyéb módon kezelni kéne, és szoptatás alatt nem lehetséges. Ja, hogy akkor a terhesség alatt mi a helyzet?
Hát semmi, el lett hanyagolva, pont annak a levét iszom, és ha nem muszáj, nem húznám a végsőkig.
Csak azért írtam le, hogy ne ítélkezzetek egyből, amíg nem tudjátok, mi van a háttérben, + ne akarjátok felülbírálni senkinek a döntését...
Előző, de tudjuk miért nem akar szoptatni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
Mert 20 éves és félti a melleit! Ennyi.
Még ezzel sem lenne bajom, szíve joga a melleit a saját gyermeke elé helyezni, csak tudod napok óta vergődik már itt ez a 20 éves lányka. Már megírták neki, hogy akkor tápszerezzen, ő dolga, de ő csak tovább gyártja a provokatív kérdéseket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!