Szoptatás pro és kontra? Nem vagyok benne biztos hogy ezt akarom.
Elég sok nyűg van a szoptatással ahogy utánaolvastam
És még azt sem tudja az ember mennyit eszik a baba le se lehet ellenőrizni
folyton fejni kell mint egy fejős tehén
nem éreztem sose egy meghitt dolognak ahogy a baba lóg a cicin
anyum régebben szoptatta öcsém láttam de nem volt pozitív nekem
Ráadásul 20 leszek mire szülök
fiatal vagyok és féltem a melleim
csak 2,5kilot hiztam eddig 27 hetes leszek és mégis van egy stria a ball mellemen..
Tekintsünk el attól a részétől, hogy melyik a jobb, és csak a mechanikáját nézzük: szerintem mindkét módszer lehet egyszerű és bonyolult.
Az mondja, hogy a szoptatás a legegyszerűbb, akinél jól ment és nem volt semmi gond. Ehhez képest ugye van, aki kínlódik vele, nincs elég tej, nem jól szopik a gyerek, sebes a bimbó, begyullad a mell, csöpög, feszül, stb.
A tápszerezés is lehet nagyon egyszerű, ha az ember átgondolja a folyamatot. Nekünk sosem tartott 1 percnél tovább az elkészítés, mert minden ott volt kéznél, és ne mondja már nekem senki, hogy minden etetés után éjjel nekiállt sterilizálni.
Egy üveget kimosni sem tart tovább, mint a melledet letörölni, illetve adott esetbe babát méregetni a mérlegen.
Vállalva a lepontozást, ami úgyis jön... nem tudom, miért nem lehet elfogadni, hogy nem mindenkinek földöntúli csodával egyenértékű a szoptatás? Van, akinek nem kellemes és nem élvezi, hiába mondjátok, hogy milyen csodás. Ettől még nem kell rögtön hozzávágni a "minek neked gyerek" mantrát.
És hogy a kérdezőnek is válaszoljak: szerintem nem döntsd el ezt előre. Próbáld meg, adj neki pár napot. Ha nem megy, nem tetszik, ott a tápszer. Ha meg mégis, akkor nem vesztettél semmit, sőt.
Egy kisbabával 99%-ban felesleges tervezni, úgyis ez lesz, ami jobban működik.
1.
Éretlen vagy még a gyerekre
2.
Striáid lesznek meg, ha hajlamos vagy rá, ha kened, ha nyomorgatod magad es ababádat ha nem..akkor is.
3.
A melled is.. Ha szoptatsz, ha nem akkor is lógni fog, ha ilyen a genetikád..
Felesleges görcsölni rajta.
4.
Tápszerezni sokkal bonyolultabb, és drágább is.
A melledben mindig olyan és annyi tej van, amennyi kell. Olyan hőmérsékletű, mindig kéznél van.
A tápszerhez mindig kell megfelelő hőmersékletű víz, mindent sterilizálni kell ( bonyolultabb, és időigényesebb, mint tűnik)
Bárhova mész előre kell készülni szeril cuccokkal, termoszban vízzel..stb
Én 2 hete szültem, már nem fejek, csak a belövelléskor kellett.
Később csak akkor, ha úgy kell elmennem valahova, hogy a lanyomat nem tudom vinni.
Mar beállt, hogy mennyi kell a gyereknek..
Valoban macera a fejés szerintem is.. De ebben az időben( első pár het) úgysincs más fontosabb, mint a pihenés, és hogy megszokjuk egymást...
Nem fogok arról papolni,nhogy milyen fontos a babának,mert nem latszik, hogy érdekelne..
Aki nem akar, az nem is fog szoptatni...
Olvass utána a tápszerzés macerájának is
Eleinte kaptak pótlást, alig vártam, hogy el tudjuk hagyni. Felszabadulás volt végre, mikor nem kellett kevergetni, hűtögetni.
Nem azért szoptatok, mert jó érzés, hanem mert ez a legjobb a babának. Pelenkát se azért cserélek, mert élvezem a friss meleg kaki szagát, és oltásra se azért viszem, mert szeretem, ha böködik. Hanem azért, mert szükséges. Jó, hát a szoptatást speciel a kis majom élvezi, sikongat a boldogságtól, ha csak látja a cicimet. Nincs az a finomság, ami ugyanezt a reakciót váltja ki.
Az anyaság pedig nagy csalódás lesz, ha úgy állsz hozzá, hogy csak az kell belőle, amit élvezel, a többit kösz, nem kérted. Hat oldalban tudnám felsorolni, hogy iskolás korig miket utálok. És hol van még a vége...!?
"mindig is kellemetlen érzéssel töltött el hogy egy baba a cicimen van
és szopik"
Nah, hány gyereket szoptattál eddig??
😂 Ha 27hetesen striáid vannak, akkor van egy rossz hírem...
Ugyanis a gyerek még csak kb. 1kg és kb.úgy 3,5kgosan fog megszületni... Vagyis még csak most fog igazán belendülni a hasnövekedés.
A p...kádat nem félted? Azon fog megszületni.
Jujj így tényleg lesz még valószínű egy vagon striad, sorry.
Valaki fentebb írta és sztm totál igazság: nem azért szoptatunk mert feltétlenül élvezzük. Hanem mert a babának jó és pont. Ha annyira fontos a melled, hat majd gyűjtesz azt utána megcsinaltatod.
Annyi de annyi dolog lesz még amit baromira nem fogsz élvezni. A gyereknevelés nem móka és kacagás elárulom hanem kőkemény munka. Arról meg aztán oldalakat lehetne írni, h mennyi sok jótékony hatása van az anyatejnek, állítólag meg okosabbak is lesznek az anyatejes gyerekek, valahol ezt olvastam. Vagy ennek utananeztel egyáltalán?
Szerintem sem macerásabb a tápszer, mint a szoptatás. 5 üveg, 5 étkezés és egyszerre a sterilizalóba, mikró, 8 perc, éjjelre marad, ha ébred bontod. Nem lesz bacis a másik 4 attól, hogy a dobozt felbontod. A gyerek meg nem hal bele egy kis üvöltésbe. Nekem ki volt mindig adagolva tápszertartóba, a vizet este felforraltam, mire kellett kehűlt, vagy épp jó hőmérsékletű lett.
Kérdező: hihetetlenül utáltam szoptatni, nem is tudom, hogy hogyan lehet ezt jól megélni, szeretni. Annyi, hogy én akartam szoptatni, 20 hétig próbalkoztam mindennel, kegyetlen volt. Végül a fiam teljesen elfordult én meg kiegyensúlyozott lettem, megnyugodtam. Idősebb vagyok nálad, de már eldöntött tény, hogy egy gyerekemet sem fogom szoptatni, taszít, idegesít, kényszerérzetet kelt bennem, de a fiamat imádom és ő is engen, ez a lényeg.
A tested viszont visszavonhatatlanul változik. 7 hónap kellett, hogy nagyjából a szűlés előtti állapotban legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!