Válás után tényleg 300napnak kell eltelnie?
Sziasztok!válás után tényleg 300napnak kell eltelnie a baba születéséig, hogy a párom nevet kapja a baba?
Vagy elég ha eltelik 260nap
Es a fogantatáskor mar nem voltam férjnél!
Ha 260 nap telik el a válás kimondása és a szülés között, akkor még férjnél voltál a feltételezett fogantatáskor.
SZomszédomban még nem mondták ki a válást szüléskor, így igényelték, hogy a férj nevéről átkerülhessen a biológiai apa nevére a gyerek. Kb 1 éves volt a kicsi, amikor meglett a valós születési anyakönyvije.
SZóval utólag is el lehet intézni.
A 260napot azt csak megsaccoltam!
Kb 292nap fog eltelni addigra!
De ezek szerint kell az a 300nap
Esetleg valami más megoldás nincs,hogy ne kerüljön a volt férjem nevére?
Szerintem egy anyakönyvi hivatalban sokkal pontosabb választ kapsz, mint itt a gyakorin.
Sőt. Ha most nem vagy férjnél, akkor ugye csináltok apaságit jegyzőnél. Ott is meg tudod ezt kérdezni.
Házasodjatok össze az új pároddal, ha még nem vagytok házasok.
Ptk. 4:99§ (3) bekezdés:
"Ha a nő házasságának megszűnése után újból házasságot kötött, az újabb házasságának fennállása alatt született gyermeke apjának akkor is az újabb férjet kell tekinteni, ha a korábbi házasság megszűnése és a gyermek születése közt háromszáz nap nem telt el. Ha ez a vélelem megdől, a gyermek apjának a korábbi férjet kell tekinteni."
Köszönöm szépen a válaszokat
Igen valóban az lesz a legjobb, ha összeházasodunk a parommal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!