Ti 100%ig úgy éreztétek hogy itt az idő, gyereket
vállalni? Nem féltetek félbe szakítani a karriereteket?
7# ez nem egészen így van. A munkáltató ha kijelenti, hogy az adott munkakör megszűnt illetve semmilyen üres pozíció nincs jelenleg a cégnél (pl létszám stop van), abban az esetben elküldheti az anyát. Ez egy kiskapu. Egyéb esetben fel ajánlanak valami munkakört ami úgyis elfogadhatatlan az anyának, ezzel szinten a felmondásra kényszerítve. Utána nezhetsz, én most mentem ezen keresztül tehát friss az info.
Plusz a cégben sose bízz maradéktalanul mert én is azt hittem (és úgyis állítottak be magukat) hogy hu milyen családbarát cég stb aztán mégis kiraktak.
2018. júl. 6. 09:12
Ha annyira jó vagy, hogy karriered van akkor gyes után is olyan jó leszel és visszavárnak. Ha meg még nincs karrier, csak tervezed, hogy akarsz, akkor meg ráérsz gyes után belekezdeni.
Én gyes után magasabb poziba kerültem, mint előtte voltam, 3× annyi pénzért.
2018. júl. 6. 09:19
En is féltem es félek. 27 hétben járok,es meg most idegesit a munkám,hogy mi lesz. Eljött az ido hogy nagyon nehezen járok be dolgozni. Azt hittem vegig nyomom az egesz terhesség alatt (fodrászként dolgozom, karriernek nem neveznem) a munkát, de nem. En mondjuk megpróbálok hamar visszaállni,de tervezni mar felek,mert eddig semmi nem ugy jott ossze, ahogy szerettem volna. Ember tervez,isten végez. Amugy ha rajtam mult volna sose lennek terhes ,mert mindig odáztam,most ezert ne most azert ne, es mindig is mondtam ha a sors akarja akkor jon,es jott,es most mar nagyon varom karrier ide vagy oda.
2018. júl. 6. 09:50
Nem. A munka nekem csak munka. Nem az az életem értelme, hanem a gyerekem.
A munkát igazítom a családomhoz, hogy nekik a legjobb legyen.
2018. júl. 6. 10:09
Nálam más okok miatt de nem voltam benne biztos h akarom e egyáltalán? Aztán belentem, kb 20 % ban voltam biztos benne, gondolhatod.... hamar összejött, hát bele kellett jönnöm. Egy gyerek nem kis meló. Én mindenkinek azt mondom várja meg a 100% ot de minimum a 90 et... neked is ezt mondom. Imádom a gyerekemet egyébként, de itt én meg is álltam.
2018. júl. 6. 10:46
#14essel értek egyet!
Mindig volt munkàm,hogy legyen pénzem élvezni az életet,de karrierre sosem vàgytam,mert az csak az időt és energiát viszi el a fontosabb dolgok kàràra.
Amúgy nem éreztem 100% biztosnak,hogy na akkor most,de a korom miatt bele akartam belevàgni.És jól gondoltam,mert voltak eü gondjaim,amiket meg kellett oldani...
2018. júl. 6. 10:52
Engem sosem érdekelt a munka. Megszereztem a diplomám, dolgoztam a szakmámban, szerettem is. De nekem mindig nagy család lebegett a szemeim előtt és szerencsére a férjem is ilyen beállítottságú. Szóval mi az egyetem közben házasodtunk (a férjem idősebb, már rég dolgozott), és onnantól jöhetett az első. Sajnos nem jött, csak 6 év után, szóval dolgozhattam, szórakoztunk sokat, éltük az életünket kettesben. De amikor végre ott volt a kezemben a pozitív teszt, akkor éreztem először az esküvőnk óta, hogy sínen vagyunk. Most várom a másodikat, 4-et szeretnénk, de a több nem baj. 😊
2018. júl. 6. 11:17
2 éve dolgoztam (28 évesen szültem), karrier előtt álltam, de nem akartam többé azzal foglalkozni (kutatás), mert úgy éreztem, nem vagyok benne elég jó, ami igaz volt. És közben megtaláltam a megfelelő párt és gyereket szerettünk volna. Aztán visszatérés után egy teljesen új karrierbe kezdtem, mert kitaláltam GYED alatt, mit szeretnék csinálni igazán és amennyit lehet, fejlődtem is benne. Sokkal jobban hajtok, mióta gyerek van, és önmagamért is sokkal többet teszek, mint eddig (pl. nem túlórázom, elvárok dolgokat a munkahelyemen stb.). Szóval én ettől nem félnék a helyedben.
2018. júl. 6. 11:41
19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rengeteg hasznos választ.
Feltűnt, hogy én valószínűleg rosszul használom a karrier szót :) nekem sincs ám valami nagy karrierem, csak dolgozom és haladgatok, ezt neveztem annak :D
Legyen tapasztalatod. Kisgyerekes pályakezdőt, vagy kisgyerekes alig tapasztaltat vagy nem vesznek fel, vagy arcpirítóan keveset akarnak majd fizetni. És nem “csak munka” lesz, ha a férjed valamiért nem tud eltartani titeket, és rád hárul a kenyérkereset. Ezt a szempontot sokan szeretik kizárni szeretik csak a legjobb dolgokat számításba venni, de a pénzügyi kultúra ott kezdődik, hogy a jövőbeni legrosszabb eshetőségekre is van terved.
2018. júl. 6. 13:39
Kapcsolódó kérdések: