Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikre kell vigyazni (kora)...

Mikre kell vigyazni (kora) terhesen?

Figyelt kérdés
Foleg az etkezessel/fozessel (higienia) kapcsolatos tanacsok erdekelnenek, mert direkt rakerdeztem pl. a dokimnal (korzeti), hogy ehetek-e tukortojast, ami folyos, tehat nincs teljesen megsutve es azt mondta igen. Ezen elegge meglepodtem, hisz mindenfele azt hallani, hogy terhesen nem szabad nyers, felig nyers dolgokat enni, mindent meg kell fozni/sutni rendesen. Most akkor kinek higyjek? (4hetes 4napos vagyok ma)
2008. okt. 31. 18:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem minnél jobban félted magad és a babát, annál rosszabb. Feleslegesen stresszeled magad. Ha nem vagy semmilyen kajára érzékeny, egészséges vagy, akkor egyél meg mindent, ami jól esik és kész. Persze nem gondolok, csak az élelmiszerekre, nem káros dolgokra. Nem kell mindent elhinni, amit írnak. Az egyik leírja, a másik meg cáfolja és csak összezavarnak. Mindent mértékkel fogyasszál és változatosan étkezzél.
2008. okt. 31. 18:39
 2/14 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval. Azért disznóvágáson nyers kolbászhúst ne kóstolgass... :D
2008. okt. 31. 18:40
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!!nyugodtan ehetsz nyers dolgokat,nyilván nem husra gondolok,süss ahogy szoktad enni a tojást,csupán arra figyelj,hogy "ne zabálj" össze mindenféle csülök-zsíros kajákat.....de nyugodtan egyél amit megkívánsz,sült tök-töltött káposzta stb.... ugyis lesz olyan idöszakod is(ebben vok énis a 15hétben) hogy nemkívánok semmit,csak gyümi-tej-joghurt....

üdv 15heteske

2008. okt. 31. 18:42
 4/14 A kérdező kommentje:
Koszi. A dokim is ezt mondta, meg hogy eljem rendesen az eletemet ugy, mintha nem lennek terhes. Nyilvan nem terhesen is ettem tukortojast, olyanokat meg nem fozok/sutok, illetve nem eszem meg, amiktol tudom ,hogy esetleg meg lehet betegedni, vagy jo kis etelmergezest osszeszedni, szoval azert figyelek. Nem is akarom tulaggodni a dolgokat, csak kivancsisagbol erdeklodom, mert mindenki mast mond es ugy bekavarjak az embert.
2008. okt. 31. 18:42
 5/14 A kérdező kommentje:
Oke, tehat osszefoglalva, mindent szabad, ami jol esik. A tok nyers hust amugy is utalom, meg nem birnam enni (sushi, stb), szoval ezektol nem felek. Irrigalni sem fogok tobbet, nehogy baj legyen belole. Szoval mindent csak mertekkel. (Azert szivesen kiprobalnam a korizast majd dec. vegen, akkor leszek 12-13hetes. Gondolom ez nem gond, ha nem nyalok el 5percenkent. :D )
2008. okt. 31. 18:45
 6/14 anonim ***** válasza:
3.válaszoló vok: szerintem azért a korizást mellőznöd kéne,ohatatlan hogy ne ess el,s azért 12-13hetesen nemigen szabadna esni-kelni.....szerintem a baba most fontosabb....gondolj arra,hogy jövő Dec-ben meg már nyugodtan korizhatsz... :-)))
2008. okt. 31. 18:55
 7/14 A kérdező kommentje:
Jo, akkor nem fogok. Kicsit be voltam kavarodva ezzel kapcsolatban is, mert hogy azt mondjak nem szabad sokat parazni meg csak rendesen kell elni az eletet tovabb (bizonyos mertekig persze).
2008. okt. 31. 19:03
 8/14 anonim ***** válasza:

ismét 3.válaszoló vok: a lényeg hogy nagyon vigyázz magadra,illetve magatokra....ne emelj-ne cipekedj,mert az veszélyes lehet....bevásárláskor kísérjen el a párod,s 1-2 könnyü szatyinál ne vigyél többet...ezt ö is megfogja érteni,hiszen most a baba szép fejlődése a legesleg fontosabb :-)))))

Nagyon vigyázz magatokra,s nemlesz semmi probléma,Szép Boldog Babavárást kívánok Neked Üdv 15heteske M

2008. okt. 31. 19:10
 9/14 A kérdező kommentje:
Sajnos az a bajom, hogy polcfeltolto vagyok es nem tudom mi a francot hazudjak a munkahelyemen. Kerdeztem a dokit, de azt mondta majd akkor szoljak meloban, mikor betoltom a 12.helyet, de addig hatszor elvetelek a cipekedestol. :(((( A parom rendes, o segit sokat, nem is ez a gond, hanem a hulye munkahely, nem tudom mit hazudjak, mert nem akarom elmondani meg most, hogy terhes vagyok. Holnap melo, addig ki kell talalnom mit hazudjak, kulonben elvetelhetek a cipekedestol. :(
2008. okt. 31. 19:17
 10/14 A kérdező kommentje:
12.helyet = 12. HETET ,bocsi :D :D
2008. okt. 31. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!