Terhesen nyaralaskor mit szabad es mit nem? Mire kell vigyazni?
ne égj le
ne egyél félig sült v. nyers húst
nyers tojást tartalmazó ételt italt
ne egyél helyiek által készitett ételt
ne igyál az utcán árult italt amiben jégkocka van -bizonytalan a viz tisztasága-
álljatok meg pihenni ha kocsival mentek
repülőn végezz lábkörzést a mélyvénás trombózis elkerülése végett
szerintem ennyi....
Amire nagyon figyelj ne hogy fertözést össze szedj.
Pl ha lehet vigyél fertötlenítöt és a hotal apartmanszoba wc-t magad fertötlenítsd le. Ne menj medencébe és édes vízbe sem nagyon ajánlatos. (tenger kevésbe fertözö a só miatt)
Figyelj hogy mit eszel. ha valami nem tetszik akkor inkább hagyd ott.
Aztán a nap rengeteget igyál és vigyázz a nappal. Gondold végig hogy egy régi túrázáskor simán egésznapot mentél, most ennek a fele is megeröltetö lehet.
Legyen nálad elég magnézium.
A többiek elég jól leírták, de én még hozzátennék 1-2 dolgot:
-ne napozz (ha strandon vagy, árnyékos helyen legyél, nagyon veszélyes ilyenkor a direkt napozás, még a magzatvizet is felmelegítheti)
-én idén kihagytam a fürdőzést, se strandon, se élő vízben nem voltam a fertőzésveszély miatt.De tudom, hogy erről megoszlanak a vélemények, ezért Te döntsd el, hogy be mered -e vállalni.A legtisztább megoldás a tengervíz.
-utcai árusoktól se ételt, se italt ne vegyél
-ha külföldön vagy, helyi csapvizet se igyál
-inkább itthon vásároljatok be tartós kajákból, italokból.Külföldön mások a szokások, ízlések, nem biztos, hogy bírja a gyomrod a helyi kajákat.Inkább ne kísérletezz!(Van ismerősöm, aki a tintahaltól egy teljes napig hányt, magyar ember gyomra szerintem nincs ilyenekhez hozzászokva)
-előtte beszélj az orvosoddal
-vigyél magaddal olyan gyógyszereket, vitaminokat, amiket szedhetsz, ha bármi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!