Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor érdemes táppénzre...

Annta kérdése:

Mikor érdemes táppénzre mennem? Többi lent.

Figyelt kérdés

Gyerekekkel foglalkozom. Fizikailag lehet, hogy bírnám. Lelkileg enyhén stresszes, hisz nagy felelősség. Egészségügyileg rizikós, de csak akkor, ha lázas betegséget kapnák el tőlük, vagy lepkevírust, ilyesmit.

Van, aki szinte végig dolgozza ezen a munkahelyen a terhessége idejét, van, aki biztonságosabbnak látja, ha otthon marad és kerüli a fertőzésveszélyt.

Nekem oly nehéz a döntés. Véleményeket, tanácsokat, tapasztalatokat szívesen veszek.

2018. jún. 5. 16:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%
Ilyen alapon terhes nő ne menjen boltba, ne utazzon tömegközlekedésen, mert bárhol elkaphat bármit. Én gyerekekkel dolgoztam, nem lett semmi bajom. Akinek van nagyobb gyereke, az sem tartja otthon 9 hónapig, nehogy hazahozzon valamit.
2018. jún. 5. 17:39
 12/16 anonim ***** válasza:
60%
Mégis miért bánt az titeket hogy el akar menni táppénzre?én takarítónőként 16.hétig dolgoztam.nem akartam semmi bajt a babának a vegyszerek miatt.plusz ha felmosás közben elcsúszok,vagy lesesek a 6-os létráról.annyit nem ér meg!!!én is kértem a dokit hogy írjon ki és szó nélkül kiírt!!kedves anyukák nem mindenki dolgozik ám irodában!!mert ha én is ott dolgoztam volna vígan elettem volna,de nem!ez mindenkinek a saját döntése!!
2018. jún. 5. 18:50
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha a rizikó miatt aggódsz, őszintén kérdezd meg háziorvosod nőgyógyászod...(de ne úgy menj oda, hogy táppénzre szeretnél menni, mert ilyenkor általában nem veszekednek a kismamával, hanem kiírják akkor is ha nem indokolt)

Én eléggé aggódtam mivel patikában dolgozom (gondolhatod mennyi a beteg) ezért külön csak emiatt megkérdeztem a nőgyógyászomat, háziorvosomat, védőnőt...a nőgyógyász lediktált egy részletes listát milyen vegyszerekkel nem dolgozhatok, de egyébként csak emiatt nem tartott szükségesnek kiírni. Nyilván felhívta a figyelmemet, hogy minél gyakrabban mossak kezet, valamint azóta használok kézfertőtlenítőt is minden 3. beteg után. (meglepődnél de nem is a recept a legszennyezettebb hanem a pénz)

Az ember a buszon vagy boltban vagy utcán is elkaphat valamit ráadásul ott ugye kezet mosni sem tudsz egy egy beteg után. Vagy vegyük azt mikor a háziorvoshoz mész egy kórházba 1-1 vizsgálatra...nagyobb az esélye beteg emberekkel találkozni, mint a suliban.

Munkahelyemen normálisak így azóta kevesebbet vagyok elől a betegekkel, és többet papírmunkázok laborozok (a megkötésekkel)...de tudok dolgozni. Emelni nem kell, hajolgatásban segítenek a munkatársaim. (összeszedik nekem a gyógyszert) És nem voltam/vagyok "betegeskedőbb" kismama mint mások. (25 hetes kismama vagyok amúgy)

Lehet emiatt valaki felelőtlennek gondol, de igazából jobban érzem magam így mintha egész nap otthon tunyulnék ráadásul a fizunál jóval kevesebb táppénzért (ami így a pici közeledtével igenis számít) Mivel IR-es vagyok, a diétát is egyszerűbb betartanom ha a patikában járkálok és elfoglalom magam, mintha otthon ülnék, és esetleg nassolnék. (nőgyógyász pont emiatt NEM akart kiírni. Azt mondta a legtöbbet azzal árthatok a kicsinek ha sokat hízok.)

Nem azt mondom, hogy végig tervezek maradni, de 1-2 hónap még belefér szerintem.

Nyilván ha te szeretnéd magad kiíratni, az a te döntésed, hidd el találsz orvost aki megteszi, de légy őszinte magadhoz és ne fogd "munkahelyi rizikóra". Csak légy nagyon biztos a dolgodban, mert ha kiíratod magad "veszélyeztetettségre" hivatkozva utána ciki visszamenni pár hónappal később, mert mégiscsak rossz otthon egyedül.

2018. jún. 5. 20:18
 14/16 A kérdező kommentje:
Őszinte vagyok magamhoz és nem "fogom munkahelyi rizikóra". Bocs. Nem nassolni akarok otthon, hanem védeni, óvni a magzatom. Első gyerek. Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2018. jún. 5. 21:04
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdező azt hiszem félreértettél...nem azt mondtam, hogy te "nassolni" maradnál otthon, hanem, hogy nekem nehezebb lett volna tartanom a speciális diétát ha egész nap otthon lennék, mert hamarabb rám jönne a kívánósság.

Nem sértésből írtam a véleményemet, ne vedd annak.

Mint írtam te tudod mit szeretnél, ha jobban érzed magad maradj otthon nyugodtan, élvezd a terhességet ha te így jobban érzed magad (nekem nem fáj) stb...de ne várd azt, hogy azt írom majd, hogy orvosilag indokolt CSAK azért táppénzre menni, mert gyerekek között dolgozol. (ha belegondolunk felnőttek közt gyakrabban találkozol betegekkel, hiszen míg a gyerekeket kiveszik a suliból, egy a náthás munkatárs simán bejön dolgozni)

2018. jún. 5. 21:47
 16/16 anonim ***** válasza:
44%

A rózsahimlő az a rubeola, és kötelező oltás van ellene, szóval attól nem kell tartanod (hacsak nem olyan környezetben forgolódsz, ahol csupa oltástagadóval vagy körülvéve). A lepkevírusról még csak hallottam, de ha már találkoztál vele, elképzelhető, hogy van ellenanyag a szervezetedben. Szerinte ezt vérvizsgálattal ki lehet deríteni.

Ha gyerekekkel foglalkozol, ezeket illene tudnod.

2018. jún. 5. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!