Mikor érdemes táppénzre mennem? Többi lent.
Gyerekekkel foglalkozom. Fizikailag lehet, hogy bírnám. Lelkileg enyhén stresszes, hisz nagy felelősség. Egészségügyileg rizikós, de csak akkor, ha lázas betegséget kapnák el tőlük, vagy lepkevírust, ilyesmit.
Van, aki szinte végig dolgozza ezen a munkahelyen a terhessége idejét, van, aki biztonságosabbnak látja, ha otthon marad és kerüli a fertőzésveszélyt.
Nekem oly nehéz a döntés. Véleményeket, tanácsokat, tapasztalatokat szívesen veszek.
Nem érdemesség kérdése. Táppénz akkor jár, ha keresőképtelen vagy. Keresőképtelenség akkor áll fenn, ha a terhesség miatt nem tudod ellátni a munkád. Ez ugye nem áll fenn.
Ha a munka befolyásolhatja károsan a terhességet, az üzemorvos kompetenciája, és nem táppénz
Node az üzemorvos egy évben egyszer lát.
Én azt gondoltam, a kismama jelzi a nőgyógyásznak/háziorvosnak/védőnőnek, hogyha különböző rizikófaktorok miatt nem akar már dolgozni, az orvos pedig, ha elfogadhatónak találja az indokot, kiírja...
Valóban táppénzcsalás de ettől még kiírnak ha kéred ne izgulj.
Én kórházi dolgozó vagyok, ahogy egy előttem válaszoló is. A magam részéről addig csinálom, amíg bírom. De én valószínűleg az 5-6-dik hónap körül abba hagyom. Mert ahhoz túl strapás hogy bírjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!