Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen betegséget kamuzzak,...

Milyen betegséget kamuzzak, hogy ne tűnjön fel a családnak, hogy babát várok?

Figyelt kérdés
Hányinger, hatalmas étvágy,fáradékonyság. És pont költözködik az egyik rokon,és tőlem is elvárnák,hogy pakoljak. De nekem nincs hozzá erőm,leszakad a derekam már így is. De még csak 9 hetes vagyok,a 12.hétig nem szeretnénk elmondani nekik a babát.
2018. jún. 4. 21:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
68%

Biztos le leszek pontozva, de miért nem lehet elmondani a terhességet a legközelebbi rokonoknak? Nem a lépcsőházba Julinéninek kürtölnéd ki.

Ha bármi baj van, gondolom úgyis megtudják, hogy egyébként terhes voltál. Mi változik, ha 12. héten mondod el vagy most a 9. héten? Nem ettől függ hogy marad-e a baba, inkább jobban fognak rád figyelni, látod most is azon idegeskedsz mit kamuzz, most lehet a pakolást várják el, aztán ha nem tudsz majd akkor jöhetsz takarítani....

Kamuzni szimplán a fosós hányós jutott eszembe vagy voltatok tegnap valahol kajálni és tuti nem volt friss a kaja....

2018. jún. 5. 10:19
 12/16 anonim ***** válasza:
86%

#11-nek amúgy igaza van.

A negyedik héten nekem már minden közeli(!) rokon és barátnő tudta. Nem vagyok babonás, és ha nem marad velünk, akkor az nem ezért lesz és így legalább mindenki vigyázott rám.

A munkahelyemen is tudták, olyan helyen dolgozom ahol a saját érdekem, hogy tudják.

2018. jún. 5. 10:25
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A derék/ideg-becsípődés az jó ötlet. :) És közben még finoman segíthetsz is, nem kell magadat kivonni alóla, és mindenki jól jár.

Szépen leülsz valahová és ahogy valaki írta is, poharakat csomagolsz vagy könyveket pakolsz a dobozokba - cipelni úgysem te fogod a teli dobozokat, egy-kettesével meg nyugodtan emelgetheted a könyveket, attól nem fogsz elvetélni.

Feltalálhatod magad, segíthetsz a konyhában, fiókokat kipakolni (azt is lehet ülve, főleg hogy ugyebár becsípődött egy ideg :D), konyharuhákat dobozba hajtogatni, mit tudom én. Szép komótosan.

2018. jún. 5. 12:56
 14/16 anonim ***** válasza:
77%

Én megértem a kérdezőt, főleg ha már vesztett el babát. Én sem mondtam el anno, nem babona miatt, hanem mert úgy éreztem, ha elveszteném, elég lenne azzal megbirkózni, nem hiányzik senki sajnálkozása. Márpedig az én anyósom sajnálkozott volna, meg elmondta volna fűnek fának azonnal, annak ellenére, hogy megkértem volna, hogy ne tegye. Tudom, mert ez volt az előző terhességemnél is. A saját anyósát ő ismeri, gondolom nem véletlen titkolja.

Szóval, én egy jó kis fejfájást javaslok még, ha a többiek ötlete nem tetszik. Mondd, hogy zavar a fény, a zaj, már vettél be egy gyógyszert, de nem használt. Inkább lefekszel.

2018. jún. 5. 17:11
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most valami miatt nagyon badagadt a lábam,úgyhogy probléma megoldva.
2018. jún. 5. 17:17
 16/16 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Én megértem, hogy miért nem akarod elmondani a terhességedet, szomorú ami veled történt. Ennek ellenére a 11-es válaszolóval értek egyet. Ha elmondanád, akkor azt gondolom megértenék, nyilván magától értetődő lenne, hogy nem fogsz pakolásban segíteni. És akkor nem kéne közeli rokonoknak hazudozni.

2018. jún. 7. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!