Terhesen van esélyem munkát találni?
Sajnos nem valószínű. Illetve amíg nem látszik a hasadon (jó eséllyel még jó pár hétig), éppen felvehetnének máshová, de nem valószínű, hogy rögtön próbaidő nélkül aláírnának veled határozott idejű szerződést, és ha most fel is vesznek, jó eséllyel nem hosszabbítanák meg a szerződést, ha már nagy pocakkal vagy. (És ebben az időszakban ugye - bár terhes vagy - nincs felmondási tilalom, mert a próbaidő a kismamáknak is próbaidő, illetve a határozott idejű szerződések is attól még határozott időre szólnak.)
Tudom, hogy utólag ez már nem tanács, és talán bosszantó is, hogy írom, ne haragudj, de marha nagy hülyeség volt, hogy a barátnőd továbbadta ezt a hírt a főnöködnek. Már csak azért is, mert a nők többsége teljesen érthetően azért is tartja meg magának (vagy szűk körnek) a babahírt, mert a várandósságok 20-25%-a elhal az első trimeszterben. Tehát - és most direkt nem megyek bele abba, hogy kinek jó, kinek rossz hír egy baba megfoganása, minden esetre nem szerencsés dolog, ha idő előtt tud róla mindenki.
Sajnos esélyed sincs.
A barátnőt meg úgy kiosztottam volna, hogy többé biztos nem lennénk barátnők. Bár eleve nem voltatok azok, hiszen ilyennel nem szaladunk rögtön a főnökhöz.
Ja persze biztassuk arra, hogy verje át a másikat, játssza el, hogy minden szuper, majd ha lejárt a próbaidő, akkor szépen nyögje be, hogy “Ja amúgy terhes vagyok, akkor én most 3 évre lelépnék”....
Ez ritka gerinctelen egy dolog. A munkahely meg fizessen csak szépen utána évekig, úgy h neki már a legelejétől feltett szándéka h nehány hónapig eldolgozgat, legalább addig míg a próbaidő lejár, aztán szépen lelep babazni. Terhesen tök erthetoen nem akarják felvenni az embert, ez van, a minimum lenne h direkt nem húzzuk le a másikat évekre, csak mert én terhes vagyok. Ez mindenkinek a magánügye...!
De arra azért készülj, hogyha aljas módon atverve sikerül magad valahova felvetetned, jó eséllyel meg fog latszódni már a hasadon h terhes vagy még mielőtt lejárna a próbaidőd és akkor bizony repülni fogsz...hozzateszem, teljesen jogosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!