Ha kb másfél éve gerincsérv alapos gyanúját állapították meg, akkor most terhesen komolyra fordulhat? Nagyobb esélyem van a gyanú beigazolódására?
Szia!
Nekem az első gyerek után lett gerincsérvem (derék). Bizony erősen elgondolkodtam, hogy akarok-e kihordani így még egy gyereket. A gyógytornász azt mondta, hogy a deréktáji sérvnél pont a kismamás hátrahajló testtartás miatt nem lesz gond. Azért ez még most is hihetetlenül hangzik. :) Vigyázzak hogy emelek, stb... a szokásos óvatosság. Végül szerencsére tényleg nem volt semmi probléma. Szerintem neked sem lesz, ha vigyázol.
Sajnos én vagyok az ellenpélda. Terhesség alatt kijött a sérvem újra október végén. Nem tudták megnézni, de sejthető volt, hogy mi a gond. Március 14-én szültem. 26-án már MR-re kűldtek, mert addigra a bal lábam lebénult. Próbálkoztunk gyógytornával, met a szoptatás miatt gyógyszert nem kaphattam. Azon kívül, hogy a lábamat újra tudtam használni, semmi nem történt. Maradt a fájdalom, a korlátzott mozgás, zsibbadás és a bal lábam teljes érzéketlensége. Pont ma 3 hete, hogy műtőttek, de már a kórházba alig tudtam becsoszogni, már vezetni sem tudtam és egyre gyengült a lábam, jött vissza a bénulás. Az utólsó pillanatig hittem, hogy megúszhatom a műtétet, de már annyira fájt hogy elviselhetetlen volt, inkább szülnék hetente, mint hogy azt a szűnni nem akaró fájdalmat érezzem. Már egészen jól vagyok, ahogy a műtőből kitoltak már semmim nem fájt, másnap felálltam sétáltam. Nem valószínű, hogy te is így jársz, de ha mégis, hát van rá megoldás. Sokkal nagyobb az ibdokolatlan hisztéria ami a gerincműtétekről szól, mint amilyen valójában a műtéti kockázat.
Jó egészséget és bízom benn, hogy te nem jársz így, hiszen az előttem írók is mind megúszták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!