Van akinél vérszegénységet, vashiányt állapítottak meg a terhesség alatt?
fáradékonyság akár ájulás szédülés erőtlenség hamar kifulladás
aluszékonyság és sápadtság.
nekem felszívódási rendellenességem van kb. 2x olyan nehezen szívódik fel és épül be a vas mint másoknak. - két év alatt 30 egységgel lett magasabb a hgb szintem - másnak egy év is bőven elég.
kaptam FErrlecitet intravénásan hát nem egy élmény.
szedni már mindent szedtem a neo ferro folgamma a legjobb talán. vényköteles.
Tüneteket nem észleltem, csupán a vérvétel eredményem lett rossz. Kaptam vas tablettát, de komoly szorulásom lett tőle, így inkább a természetes módszerekhez folyamodtam: vörös húsok, sok zöld színű zöldség, aszalt sárgabarack, stb.. [link]
Szerencsére ezzel a módszerrel is rendeződött a helyzet.
Ha most még elkezded szedni szülésre felturbózhatod a hgb szinted.
nekem 3x1 vas volt felírva de kaja után 2 órával lehet bevenni úgy hogy a magnéziummal se ütközzön úgyhogy este kapkodom őket.
nem okoz székrekedést se mert alig hasznosul.
sajnos.
jobbulást!!!!
Szia! Mind 2 terhessegemnel fellepett a vashiany, igy terhes vitaminokon, magneziumon kivul meg vasat is kellett szedenem. Tuneteim faradekonysag, aluszekonysag, szedules voltak. Nekem viszont a vernyomasom is alacsony, ami hasonlo tunetekkel jar.
Ha elmesz dokihoz o felir vmit, addig probalj meg magas vastartalmu eteleket fogyasztani. Kuldok egy linket, ebben megtalalod mik azok.
Ami meg erdekes, hogy nalam a terhesseg szinte egesz ideje alatt higabb a szekletem, amin a vas szedese sem valtoztatott.
Elvileg ezt nem befolyásolja, hogy éhgyomorra mész-e. Az igazából a vércukor-szintnél döntő.
Én is nagyon komolyan vérszegény voltam, már a vénás vaspótlás is felmerült. Nem tudtam szedni sem a Folgammát, sem a Maltofer-t, mert iszonyatos gyomorgörcsöm és székrekedésem lett tőle. Egy drogériában ajánlott egy hölgy egy természetes készítményt: Hübner Vital Iron F a neve, végeredményben egy szirup. Semmi kellemetlen tünetem nem volt, viszont a szülés után is olyan volt a vérképem, hogy csak na.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!