Természetesen éhgyomorra kell menni! Mint kb minden vérvételhez (mondok egy példát: ha csak egy TSH szintet néznének, ehhez tipikusan nem kell éhgyomorra menni). És nem csak a vércukor eredményt módosítja ha eszel előtte.
Viszont igyál sok vizet, nem mást, csak vizet.
Vigyél magaddal enni, hogy amint végzel ehess. Legyen nálad valami cukros is a biztonság kedvéért.
Üdv:
Egy laboros kismama
2018. jún. 4. 05:47
12/22 anonim válasza:
Éhgyomorra kell menni ahogy a legtöbb vèrvételre. Afp-re, kombinált teszhez tartozó vèrvételre pl nem kell, meg nekem diabetológián nèztek fruktozamint meg hbac szintet ahhoz sem kellett.
Nekem is háziorvos adott beutalót, 14. héten voltam a vérvételen.
Cukrot is néztek így nem lehetett enni és inni kivéve vizet.
2018. jún. 4. 07:00
15/22 anonim válasza:
Nekem egyik vérvételre se, csak a terhelésesre kellett éhgyomorra menni természetesen. 4. babát várom. Nem a vércukrod a lényeg, azt majd nézik a terhelésesnél.
2018. jún. 4. 07:41
16/22 anonim válasza:
Már hogy ne lenne fontos a vércukor? Ha már most 10 fölött lenne az éhgyomrija később meg se terhelhetik.
Ez akkor is így lenne, ha nem kismamáról lenne szó!
Nem véletlenül kell előzmény egy vércukorterhelés előtt.
Ha valakinek nincs éhgyomri vércukor előzménye (persze nem kismamára gondolok jelen esetben, hiszen neki tuti van), akkor addig meg sem terhelik míg az éhgyomrija nem készül el a laborban.
Ne vicceljünk már, vegyük már komolyan.
2018. jún. 4. 07:55
17/22 anonim válasza:
:o
Persze, hogy éhgyomri.. Vizeletet vigyél, ha nem akarsz ott bénázni, egyszerűbb.
Mi lesz veled. Aterhelésesen?
Ott nem lehet a 2. Vérvételig enni(120p) ( nálunk inni sem a 2 közt...de ezt hál Istennek nem mindenhol tartatják be)
Tehát a vérvétel éhgyomri...éjfélig lehet enni... Utána csak vizet inni...mint minden klasszikus vérvétel előtt..
én vittem magammal szőlőcukrot..
2018. jún. 4. 08:01
18/22 anonim válasza:
Későbbi laboroknál, a harmadik trimeszterben mondta nekem a doki, hogy nem kell éhgyomorra, de az elsőnél kellett. Most én is szenvedek ezzel, én nagyon hányingeres és hányós vagyok, éhgyomorra pláne... két hét múlva megyek vérvételre, 9+4 heted leszek, nem tudom mi lesz, már lebeszéltem, hogy csak a helyi rendelőig kell mennem, az asszisztens leveszi a vért és küldik a laborba ők, így nem kell utaznom, de jelenleg a fürdőszobába is négykézláb megyek, míg nem ettem :/ előző terhességnél detto ugyanez, akkor is nagyon rosszul voltam, majdnem hánytam a váróban, a kaját is már öklendeztem vissza utána.
2018. jún. 4. 08:24
19/22 anonim válasza:
Nekem 1 zsemle + 2dl tej elfogyasztása után kellett mennem. Vérvétel előtt 2 órával kellett ennem. A nőgyógyász kifejezetten őrült neki, hogy ilyen vérvétel nálunk a bevett szokás a 12hét előtt.
2018. jún. 4. 09:09
20/22 anonim válasza:
Mivel cukrot is néznek, ezért éhgyomorral kell menni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!