18 hétig milyen vizsgálatok vannak?
13 hetesen vettek tőlem vért. 12 hetesen volt az uh.
Most 18 hetes vagyok, következő hétre van időpontom uh-ra.
De 16 hetesen nem lett volna valamilyen vizsgálat még?
Senki semmit nem mondott.
Megkaptam ugye a védőnőhöz az időpontot és az uh-ra és ennyi.
Háziorvosom asszisztense is csak kiadta a vérvétel leletet. Ez is még nálam van.. Bár így utólag gondolkodva lehet azért elkellett volna vinnem a védőnőhöz, de ő is azt mondta h akkor jöjjek előbb ha panaszom van (egyébként meg időpontra)
16 hetesen nézték régen vérből az afp-t, de az a vizsgálat már nem kötelező.
Nálunk másképp van a gondozás, a laborleleteket a központi gondozóba küldi a labor, és csak akkor kapom meg a leletet, ha megyek a köv. időpontomra. Ha olyan gond van, ami nem ér rá addig, akkor szólnak előbb.
Na tessék :/
Akkor ugye az AFP nem kötelező DE ingyen megcsinálják?
Én ha 19 hetesen mennék az már késő lenne ugye?
Én örülök, hogy már nincs, nagyon gyakran adott téves eredményt, ami miatt sok fölösleges idegeskedést okoztak a kismamáknak és sok fölösleges amniocentézist végeztek el, kockáztatva a magzat életét.
Ott a kombinált és az integrált teszt, nem egy ökör ára, ha nem elég a nucha-szűréses ultrahang.
Az afp-t már biztosan nem lehet 18 hetesen, amazokat még talán.
Szia! A 14 hetes vagyok. Én úgy olvastam, h most az afp az integrált teszt része, ami nem kötelező.
Nem tudom, kombinált tesztet csinaltattál - e, de ha azon minden rendben volt és a 18. heti UH - n is, ja meg persze ha nincs vmi genetikai probléma a családban, akkor pont elég ennyi vizsgálat :)
Engem vérvételre meg a belgyógyászatra már 12 hetesen elküldtek, pedig a tájékoztatón, amit a védőnő adott, a 16 -18 hét van.
Szóval úgy gondolom, nem maradtál le semmiről :)
Én 21 hetes vagyok. 12 hetesen voltam vérvételen és genetikai uh-n a kórházba, utána 18 hetes genetika uh-n. Legközelebb majd 24 hetesen megyek cukorterhelésre. De a magándokim 4 hetente visszahív és mindig csinál uh-t.
Neked a védőnőd nem adott terhes kiskönyvet??? Nekem van abba írnak mindent, és abban van a beutaló is csak a dátumokat kell beírni amit kérek a kórházból. És a beutalón rajta van hogy milyen kötelező vizsgálatok vannak és az is hogy hanyadik héten. És védőnőhöz is négy hetente járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!