Az első babámat 35 hetesen szültem meg, most 24 hetes terhes vagyok,35 héttől kezdve 40 ik hétig milyen vizsgálatok vannak még hátra?
Azt hiszem a 36. héttől hetente kell járni a védőnőkhöz,és a nőgyógyászhoz,nst-re. A 36. hét után lenne egy uh-amit nem minden orvos csinál meg. Ekkor ellenőrzik a magzat fekvését,a lepény érettségét... A nőgyógyásznak rendszeresen vizsgálnia kell a méhszáj állapotát.
Tudom,hogy csak a 40. hétig kérdezted,de azért leírom: a 41. héttől 2 naponta nst, és ekkor már vizsgálják a magzatvíz színét,ami ha nem tiszta,hanem zöldes színű,beindítják a szülést.
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Védőnőhöz már nem kell menni. Főleg nem hetente. 36. héttől hetente nst.
A betöltött 40. héttől 2 naponta nst, 41. héttől naponta.
A 37. hetes uh-t mindenképpen megcsinálják, mert azzal egyidejűleg csinálják a flowmetriát, ez nem kedv kérdése, hanem kötelező, mert itt nézik még az esetleges téraránytalanságot, és a baba fekvését.
Félre ne érts,nem vitázni akarom,csak a saját tapasztalat: Nálunk a védőnőkhöz hetente kell járni,és a helyi doki nem csinálta meg az utolsó uh-t. A védőnő sem értette,én a dokinál érveltem,a lepény érettséggel- de nehogy okosabb legyek már! - azt felelte,ha a lepénnyel gondok lennének,akkor az nst kimutatná. Hát,nem mutatta,és bizony el volt érve,és a 3 kg-ot sem érte el a 41. héten a lányunk,és a szülőszobán a szülésznő megjegyzést tett a méhlepényre. A kórházból a 4. napon már úgy jöttünk ki,hogy a kicsi többet nyomott,mint mikor megszületett.
Ennyit arról,mi (lenne) kötelező. :( Sajnos ilyen is van. Doki függő ez az utolsó uh. Magánrendelésen tuti megcsinálják,mert fizetsz, kórházakban nem tudom,de itt a helyi az... attól függ,milyen gatya van rajta.
Én sem azért írtam, hogy vitázzak, és teljesen ledöbbentem, hogy nálatok hogy megy:(
És bosszantó, hogy mennyire igazad van, meg kellett volna nézze:(
Nálunk meg a védőnő már mondta, hogy csak szülés után találkozunk, mivel amúgy is megyek hetente a kórházba, nála már nincs teendő.
Hihetetlen, hogy még a mai napig ilyen alapvető problémák vannak az egészségügyben:(
De nálatok szerencsére jól végződött, sok boldogságot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!