Van itt valaki, aki egyáltalán nem fizetett, vagy csak keveset a szülésért, mi a véleményetek erről, hálapénz vagy nem hálapénz?
Azért is kérdezem, mert én nem tudnék és szeretnék szülésért kiadni több mint 100ezer forintot. Most hogy mindent kell venni a gyereknek, most hogy gyerekszobát kell csinálni, házat felújítani.Két rokonom is 100ezer felett költött szülésre,közben az orvos nem is volt bent szülésnél mert nyaralt, vagy valahol máshol volt. Levezették így is úgy is a szülésüket, nem hagyták szándékosan bent a gyereket.
Én valójában túlzásnak tartom a nőgyógyászok ilyen szintű pénztárca tömködését az anyák által, és ott valahol gyökereiben nagyon el lett rontva amikor elkezdtek "adományokat" gyűjteni az orvosaiknak a túlizgult kismamák. Most hogy ez a tendencia általánossá vált mindenkitől elvárják az orvosok a nem kevés szülési és egyéb fejadagot.
Természetesen adnék annak az orvosnak akinél szülők valamennyi pénzt,de én nagyon nem tudom most megengedni magamnak, mert vagy babakocsit, ruhákat, kiságyat, ,bútorokat, szőnyeget stb.-t veszek, vagy az orvosnak adom azt amit a gyerekemnek adnék. Nem, nem tudja a család összedobni az összeget, mert nekem nincsenek már szüleim, páromnak az anyukája pedig épp hogy megél, szóval mi nem az a család vagyunk mint amit magam körül látok, ettől még nem leszek rosszabb any. Nem nyomorgunk, van mit ennünk,van hol laknunk, de ez most úgy gondolom luxus és azt hiszem, ha annyi egészséges kisgyerek születik romáéknál is anélkül hogy tejelnének az orvosoknak, akik túl van lihegve az egész.
Áttörést eredményezhet az a terv,hogy a Bethesdában és az Irgalmas Rendi Kórházban nem fogadhatnak el az orvosok hálapénzt. Habár az anyákat ismerve szerintem Magyarországon soha de soha nem fognak "leszokni" a nők az orvosok pénztömködéséről.
Bocs,de nagyon pipa vagyok!
Engem nem bántasz meg azzal, hogy szegényemberes gondolkodásúnak írsz le.Egyáltalán nem vagyok boldogtalan, lehet úgy hiszed, attól még lehet rengeteg dologban boldogságom, elégedettségem hogy nem tetszik valamilyen rendszer, az csak egy komponens az egészben.
Ja, hogy te nem tudod mi az hogy biológus és ezen még gúnyolódsz is. Nyugodtan nézd meg a laboratóriumi leleteidet és ott a validálást a végén hogy kik csinálták. Azok biológusok nagy részben. Bizony, csóró biológusok ahogy te neveznéd őket. A google is segítségedre lehet ha esetleg nem lennél benne biztos hogy kik is azok akik azokat a fontos vizsgálatokat végzik amik akár életeket is menthetnek. Akármennyire is büszke vagy magadra primitív és proli a hozzáállásod a világhoz és az emberekhez.
Egyébként te lehetsz az orvosok álma. Boldogan kitapsolsz szinte akármennyi pénzt eléjük és ha meg voltál elégedve akkor azt kizárólag annak köszönöd, hogy te bizony megfizetted a jó szolgáltatást.
Most neked mi a bajod tulajdonképpen?
Hogy nincs lóvéd?
Vagy,hogy az emberek nem úgy viselkednek,ahogy Te akarod?
Vagy,hogy kutanultàl egy olyan szakmàt,amit nem honoràlnak?Miért nem dolgozol a versenyszféràban,vagy ahhoz kevés a tudásod?
Na jó, hogy tisztázzam,mert ez már túlzás ami itt folyik. Az a baj, hogy írásban nem lehet kommunikálni rendesen. Nem vagyok szegény abban az értelemben hogy van lakásom, nem éhezem, nem zsíros kenyeren élek stb. Én ilyen szélsőségeket nem is említettem. Most ebben a helyzetben nem jó a helyzetem annyira, mert lakásfelújításban vagyunk, gyerekszoba kell stb. A pénzt inkább a gyerekemre költöm mint szülésre. Természetesen a vizsgálatokat, genetika és egyéb állom. Értsd, nem "sztk"-ba járok ultrahangra meg genetikai vizsgálatra, ahogy írtam a kérdésemben "de ezt most". Tehát jelenleg és ilyenkor érzékenyebb az ember.
Sokan mondják azoknak akik kevesebbet keresnek, hogy miért ezt tanultad, miért nem piacképes szakmát stb. Elég szomorú ez a hozzáállás, mert én nem tudnék olyat tanulni amit utálok. Nem tudnék közgazdász, pénzügyi szakember és hasonló munkaerő lenni. Én szeretem a munkámat, a munkatársaimat. Mi lenne ha mindenki piacképes szakmát tanulna, nem lenne senki az egészségügyben, hova mennének szülni sokan, bábákhoz?
Éltem az Egyesült Államokban is, de mégsem voltam ott boldog, mert csak a pénz hajszolása érdekelt mindenkit, önzőek, beképzeltek és felszínesek voltak. Semmi nem érdekelte az embereket, egy jót nem lehetett velük beszélgetni például politikáról, de másról sem. Vagy arról beszéltek hogy mit vettek a lakásba, hova mentek nyaralni, meg mi van a gyerekeikkel. Mondjuk főleg a honvágy miatt jöttem haza. Az erősebb volt bárminél.
Tudom mi az a biológus egyszerűen nem vettem a fáradtságot hogy kétszer visszaolvassam ami írtál és reméltem jól emlékszem a foglalkozásodra. :D
Jól járt velem az orvos és a szülésznő ilyen értelemben biztos de vaskosan megdolgoztak a pénzükért. Ha kettőt tüsszentek és kipottyan a lányom biztosan nem kapnak annyit amennyit de konkrétan először kerültem az üres szülőszobára és utolsónak toltak ki úgy hogy közben kétszer váltottak műszakot és vagy 8 baba született de legalábbis a férjem annyit hallott felsírni. Mindketten végig mellettem voltak, az orvos sem csak végén nézett be hanem borogatott, fogta a kezem és motivált a szülésznővel amikor már meg akartam halni a fájdalomtól és a kimerültségtől. Én élményt vettem; csodálatos szülésélményt ami másokkal lehetett volna egy szörnyű rémálom is. Konkrétan miután megszületett a baba elhatároztam hogy többet adunk egy kevéssel az előre tervezettnél annyira hálás voltam nekik.
Jó lett volna ezt a 24 órás szülést 5 féle random ügyeletessel végigcsinálni mert én egy szegényember vagyok jaj de rossz nekem nem futja orvosra mert minden szar...
Mi is felujítottunk tudod, meg közben beszart a bojler, kijött a gáz átalány 60.000, a férjem bölcsességfogát meg kellett csináltatni stb., és nem szégyellem volt hogy éheztünk de a lányunkra és a szülésre nem sajnáltuk és mindent az utolsó fillérig erre tettünk fel 9 hónapon át hogy megteremtsük. Állítom nem keresünk többet nálad, átlag magyar fizetésből sikerült mindent kigazdálkodni mert átalakítottuk a fontossági sorrendet.
Ezek után inkább fogd be a szádat és picsogás helyett értelmes dolgokra és gondolkodásra használd az energiádat, nem itt tartanál ha eddig is így tettél volna de ahogy látom te a szerencsétlen nyomorult mártír típus vagy nem a feltörekvő.
Én ha látom hogy valakinek jobb van mint nekem akkor az motivál arra hogy én is elérjem nem vonyítok kínomban hogy jaj de igazságtalan a világ, nekem olyanom sosem lesz mert nekem ilyen-olyan rossz és ez meg az a kifogásom. Ez a különbség kettőnk között és nekünk ezért futotta arra amire neked nem. Sajnálom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!