Van itt valaki, aki egyáltalán nem fizetett, vagy csak keveset a szülésért, mi a véleményetek erről, hálapénz vagy nem hálapénz?
Azért is kérdezem, mert én nem tudnék és szeretnék szülésért kiadni több mint 100ezer forintot. Most hogy mindent kell venni a gyereknek, most hogy gyerekszobát kell csinálni, házat felújítani.Két rokonom is 100ezer felett költött szülésre,közben az orvos nem is volt bent szülésnél mert nyaralt, vagy valahol máshol volt. Levezették így is úgy is a szülésüket, nem hagyták szándékosan bent a gyereket.
Én valójában túlzásnak tartom a nőgyógyászok ilyen szintű pénztárca tömködését az anyák által, és ott valahol gyökereiben nagyon el lett rontva amikor elkezdtek "adományokat" gyűjteni az orvosaiknak a túlizgult kismamák. Most hogy ez a tendencia általánossá vált mindenkitől elvárják az orvosok a nem kevés szülési és egyéb fejadagot.
Természetesen adnék annak az orvosnak akinél szülők valamennyi pénzt,de én nagyon nem tudom most megengedni magamnak, mert vagy babakocsit, ruhákat, kiságyat, ,bútorokat, szőnyeget stb.-t veszek, vagy az orvosnak adom azt amit a gyerekemnek adnék. Nem, nem tudja a család összedobni az összeget, mert nekem nincsenek már szüleim, páromnak az anyukája pedig épp hogy megél, szóval mi nem az a család vagyunk mint amit magam körül látok, ettől még nem leszek rosszabb any. Nem nyomorgunk, van mit ennünk,van hol laknunk, de ez most úgy gondolom luxus és azt hiszem, ha annyi egészséges kisgyerek születik romáéknál is anélkül hogy tejelnének az orvosoknak, akik túl van lihegve az egész.
Áttörést eredményezhet az a terv,hogy a Bethesdában és az Irgalmas Rendi Kórházban nem fogadhatnak el az orvosok hálapénzt. Habár az anyákat ismerve szerintem Magyarországon soha de soha nem fognak "leszokni" a nők az orvosok pénztömködéséről.
Bocs,de nagyon pipa vagyok!

Utolsó: De akkor itt nem arról volt szó, hogy nem látták el rendesen, hanem egy olyan szerencsétlen helyzet adódott, hogy nem volt elég ember az ellátáshoz. Azt meg nem is kommentelném, hogy miféle orvos az, aki nem megy oda segíteni annak, akinek tényleg kell, csak azért, mert neki épp maszek szülése van. Ilyen emberhez a büdös életben nem akarnék járni, az biztos.
De azért ez egy nagyon speciális és elcseszett helyzet. Nálunk pl. egy császáros műtő van és két sima, ahol a nőgyógyászati műtéteket végzik. Sajnos adódhatna olyan szituáció, hogy napközben, mikor a két nőgyógyászati műtő foglalt, és épp a császárosban is műtét megy, hogy behoznak valakit sürgősen és egyszerűen nem tudjuk hová tenni, mert nincs hely. Az altatott, félig felvágott pácienst nem rángathatjuk ki a műtőből...
Szóval mint mondtam, történnek tragédiák, de azért ez jellemzően nem abból adódik, hogy szarnak a kismama fejére...
Az utóbbi soksok évben állítólag 2 vagy 3 haláleset volt ott, ahol dolgozom, mindegyiknek volt fogadott orvosa. És megjegyzem, egyik sem tehetett róla, egyszerűen a szülés magában hordozza a tragédia lehetőségét.

Persze igazságos rendszer. Szerintem akkor vegyünk el mindenkitől mindent és osszuk szét egyenlően függetlenül attól ki mit tett a megszerzett kis javaiért hiszen szegény emberek is vannak milyen már hogy a “gazdagnak” több vagy jobb jut.
Hallottál már a kommunizmusról és arról hogy miért nem működött?
Az hogy ki mit engedhet meg magának az engem rohadtul nem érdekel amíg én megengedhetem azt amiért megdolgoztam; jelen esetben a különb ellátást mint amit te valaha kapni fogsz ilyen hozzállással önjelölt emberi jogi aktivista... Inkább képeznéd magad meg dolgoznál ahelyett hogy itt picsogsz kéretlenül mások nevében. Csak tudd én azért engedhetem meg magamnak a fogadott orvost mert még a 40. héten is dolgoztam miközben mehettem volna táppénzre már a 12. héten mint több lustább nőtársam...

Nincs baj a rendszerrel.Nem a pénztől függ,hogy járhatsz e terhesgondozásra vagy sem.Ingyen igénybe veheted.Akik meg orvost fogadnak,ők azért fizetnek,hogy plusz szolgáltatásokat kapjanak magánpraxis keretében.Van tb alapon terhesgondozás,aki nem akarja,nincs rákényszerítve arra,hogy magán úton járjon.Viszont ha valaki élni akar ezzel a lehetőséggel,akkor azért bizony fizetni kell.
Ez nem ugyan az a helyzet,mint mikor Mari néni/Józsi bácsi 2 hétig kórházban fekszik,egy ismeretlen orvos keze alatt,és ezalatt csusszan a boríték a jobb ellátás reményében.

Nem fizettem. Egy ajándékcsomagot kapott az egész osztály, de 5 hetet töltöttem ben tösszesen.
Mindenki teljesen normális volt velem, segítettek mindenben, végül sürgős császár lett.
A műtő doki varratszedéskor automatikusan mondta, hogy majd a saját orvosomnál (aki nem vállal szülést) jelentkezzek 6hetes kontrollra.

24-es: Te egy igen buta, nárcisztikus, egoista ember lehetsz, aki csak felületén lát világot és nem elemez, nem néz több szögben, csak leír puritán módon mell-döngetve olyat amit nem is ismer.
Szerinted aki mind szegény az tanulatlan, ostoba tuskó?
Te tudod hogy mennyit keres egy kutató, tanár például? Hát leírom neked egyszerű módon: szarul. Véleményed szerint ők mind lusta, tanulatlan dögök? Csak nem mesterképzést végeztek? Nocsak, és mégsem keresnek százezreket. Én speciel biológus vagyok és a Szegedi Egyetemen végeztem plusz még beszélek tárgyalóképes szinten angolul is mégis szegény vagyok és sok hozzám hasonló is az képzeld. Ha elég okos lennél tudnád, hogy nem feltétlenül azok keresnek jól akik megérdemlik. Manapság nagyon is számítanak a kapcsolatok, a családi háttér, a seggnyalás (hogy alpári legyek kicsit), a másokon átgázolás. Te nem tudom milyen alapon predestinálod magadat magasabb szintre, te nem is tudod hány évig tanultam és dolgoztam, meg még nagyon sok szegényebb ember. Nem azért csináltam ezt mert gazdag akartam lenni, hanem mert ezt imádom és ehhez értek.
Engedd meg hogy zavarjon az a rendszer ahol rengeteg egyedülálló anyuka, vidéki szorgalmasan dolgozó ember, sőt sok értelmiségi is nehezen él meg. A szegény meg te vagy, mert aki így gondolkodik az érzelmi intelligenciából megbukott.

Igazi "szegényember mentalitásod" van az a helyzet, valószínű ezért tartasz ott ahol a biológus vagy mit tudom én milyen végzettségeddel is. Sajnálom. :D Néha tényleg igaz a minden fejben dől el klisé. Én sem keresek hű de jól de arra jut meg félre tudok tenni amire szeretném és eszem ágában sincs picsogni meg sajnáltatni magam hogy mennyit tanultam mégis milyen szar. Ki a fenét érdekel már ne is haragudj?
Közben megszületett a babám és tudod egyetlen fillért sem sajnálok utólag sem azoktól akiket felkértem hogy asszisztálják végig a szülést. Rettenetesen nehéz volt, szörnyen megszenvedtem vele és tudod azok akikre te sajnálod a pénzt olyan szinten támogattak végig hogy nem győzöm hálálkodni nekik. Nélkülük biztos nem ment volna így, egy ügyeletes nem tette volna meg értem azt amivel ők végig tartották bennem a lelket és valószínűleg a gátmetszést sem úszom meg a szülésznőm fantasztikus gátvédelme nélkül. Azt is megkockáztatom, hogy más orvos rég megcsászározott volna hogy letudja a dolgot és nem próbál annyira minden módon segíteni hogy természetes úton születhessen meg a kisbabám.
Már itthon vagyunk köszönöm, legközelebb is velük szülök és ugyanennyit fogok nekik adni! A baba makkegészséges és a szülésélményem is csodálatos pedig lehetett volna szörnyű is ha nem azok kísérik akik tették.
(Az már csak zárójeles megjegyzés, hogy pont az a paraszt szülésznő volt ügyeletben akit említettem korábban, egyszer kértem tőle segítséget és közölte hogy hagyjam békén mindjárt szól annak akit fogadtam... Öröm lett volna vele szülni attól tartok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!