Van itt valaki, aki egyáltalán nem fizetett, vagy csak keveset a szülésért, mi a véleményetek erről, hálapénz vagy nem hálapénz?
Azért is kérdezem, mert én nem tudnék és szeretnék szülésért kiadni több mint 100ezer forintot. Most hogy mindent kell venni a gyereknek, most hogy gyerekszobát kell csinálni, házat felújítani.Két rokonom is 100ezer felett költött szülésre,közben az orvos nem is volt bent szülésnél mert nyaralt, vagy valahol máshol volt. Levezették így is úgy is a szülésüket, nem hagyták szándékosan bent a gyereket.
Én valójában túlzásnak tartom a nőgyógyászok ilyen szintű pénztárca tömködését az anyák által, és ott valahol gyökereiben nagyon el lett rontva amikor elkezdtek "adományokat" gyűjteni az orvosaiknak a túlizgult kismamák. Most hogy ez a tendencia általánossá vált mindenkitől elvárják az orvosok a nem kevés szülési és egyéb fejadagot.
Természetesen adnék annak az orvosnak akinél szülők valamennyi pénzt,de én nagyon nem tudom most megengedni magamnak, mert vagy babakocsit, ruhákat, kiságyat, ,bútorokat, szőnyeget stb.-t veszek, vagy az orvosnak adom azt amit a gyerekemnek adnék. Nem, nem tudja a család összedobni az összeget, mert nekem nincsenek már szüleim, páromnak az anyukája pedig épp hogy megél, szóval mi nem az a család vagyunk mint amit magam körül látok, ettől még nem leszek rosszabb any. Nem nyomorgunk, van mit ennünk,van hol laknunk, de ez most úgy gondolom luxus és azt hiszem, ha annyi egészséges kisgyerek születik romáéknál is anélkül hogy tejelnének az orvosoknak, akik túl van lihegve az egész.
Áttörést eredményezhet az a terv,hogy a Bethesdában és az Irgalmas Rendi Kórházban nem fogadhatnak el az orvosok hálapénzt. Habár az anyákat ismerve szerintem Magyarországon soha de soha nem fognak "leszokni" a nők az orvosok pénztömködéséről.
Bocs,de nagyon pipa vagyok!
Én azt mondom, hogy aki nem tud, vagy az elvei miatt nem akar fizetni; az ne tegye! Ügyeletben is el fogják látni.
Én választottam orvost, akiben megbízom, akit bármikor hívhatok, aki soron kívül is fogad, ha arra van szükség, ha szülök, bejön munkaidőn kívül, a családi ebéd mellől... stb. Ez nem tartozik bele a hagyományos orvos- beteg kapcsolatba,- és ellátási rendszerbe. Ezt, mint egy plusz szolgáltatást fizetem meg, amit én választottam; senki, semmit nem erőltetett rám.
Persze, ha valamiért nem lesz ott a választott orvos a szülésnél, akkor nem fog kapni semmit.
Ebben a kérdésben van választási lehetősége a kismamának. Ha nem akar orvost fogadni, vagy felkérni szülésvezetésre; akkor ne tegye! Lesznek ott még mások, akiknek 'hivatalból' akkor és ott, ingyen is ez lesz a kötelességük.
Tartottak pisztolyt a fejedhez hogy adj pénzt? Nem. Akkor hova vagy pipa?
Ha orvost fogadsz akkor tudomásul kell venni, hogy azt hogy az az orvos sokszor a szabadidejét feláldozza rád, éjjel is bejön stb. azt illik honorálni. Van aki konkrétan meg is mondja mennyivel, van akinek nincsenek "elvárásai". Ha megmondja te eldöntheted hogy belefér-e avagy sem. Kész, pont. Én 250.000 fizetek ki a szülésemért és nekem így jó, én szeretnék ismerős arcok között lenni és nem a véletlenre bízni. Egyszer vizsgált meg másik orvos a terhességem alatt amikor az enyém nem tudott és kösz többet abból nem kérek. Dőlt belőlem a vér utána mert annyira nem érdekeltem... Ügyeletes szülésznővel is volt alkalmam látni, hogyan viselkedett egy random beeső kismamával: üvöltözött a nővel hogy mégis hol van egy papírja miközben az a szerencsétlen már alig bírt állni a lábán a fájásoktól... Ezek után én nagyon örülök, hogy velem senki nem lesz ekkora paraszt életem egyik legmeghatározóbb napján. Én sem vagyok milliomos de volt 9 hónapom összespórolni erre a pénzt. Félmillióért a magánkórház egy váratlan kiadás miatt sajnos nem jött össze.
Szülhetsz persze az ügyeletesnél is, aztán vagy szerencséd lesz egy normális orvos+szülésznő kombóval vagy nem. Aztán nekik adhatsz egy húszast a végén vagy nem, úgyse látod őket többször. Ez rád van bízva. Nem értem emberek ezen miért akadnak ki és azt sem értem miért kell másokat inzultálni azért mert adnak (vagy nem).
Én azt nem tudom mikor jut el oda ez az ország, hogy mindenki a saját dolgával törődjön végre. Az, hogy más ad nem jelenti azt hogy neked is kötelező. Vagy tán ha más a kútba ugrik te utána veted magad?
Nem értem miért kell túldramatizálnod.Nem kötelező orvost fogadni,ez csak egy opció,ami plusz szolgáltatás,amivel valamivel jobban odafigyelnek a kismamára a terhesség alatt,nem csak 4x látja orvos,és egy olyan orvos vezeti le a szülést,aki tisztában van a kismama állapotával,esetlegesen az extra kívánságait is figyelembe veszik.Ahogy előttem is mondták,ilyenkor a fogadott orvos akár az ünnepi ebéd mellől is felkel,vagy lemondja a színházjegyét,mert a kismama aki megfizeti pont akkor szül.Ezek plusz szolgáltatások,amik természetesen plusz kiadást jelent.
De nem kötelező.Így nem is értem miért kell ezen kattogni.Aki akar fizet,aki nem,az szül ügyeletesnél.
"Természetesen adnék annak az orvosnak akinél szülők valamennyi pénzt"
Ha ügyeletben szülsz, semennyi pénzt nem kell adnod. Se keveset, se sokat. És hidd el, ügyeletben is teljesen normálisan el fognak látni, ugyanis ott is az az orvos érdeke, hogy minden rendben menjen. Lehet, hogy esetleg nem fog ott ülni veled végig a vajúdásnál, meg lehet, hogy nem fog utána minden egyes nap rád nézni a gyermekágyas osztályon, de és?
Ha viszont az ember orvost fogad, akkor enyhén pofátlanságnak tartom kiszúrni a szemét mondjuk egy csomag csokival, borral vagy 10 ezer forinttal. Azért abba bele kell gondolni, hogy az orvosnak egy vállalt szülés nem annyiból áll, hogy bejön a szomszédból és 10 percet áll melletted míg megszülsz, esetleg megvágja meg összevarrja a gátad...
A dokinak minimum 4 héten keresztül készenlétben kell lenni, nem mehet ez idő alatt távolabbi helyre, nem ihat meg a barátaival két pohár bort. Ha éjszaka behívják, holott előtte épp ügyeletes volt másnap meg dolgozik, akkor így járt. És sok esetben egy-egy vajúdó mellett el kell tölteni egy fél napot. És bizony a készenlétért, 12 órás munkáért szerintem egy 10-est odanyomni egy kicsit necces.
Én megértem, hogy ha valakinek nincs rá pénze vagy egyszerűen nem akar adni, mert egyébként is ellátják, csak akkor ne fogadjon orvost és kész.
Fogadott orvosom volt.
Az elsonel eleg hirtelen be kellett mennem a korhazba.
Be is hivtak,jott is egybol.vegul csaszar lett,majd utana 9 napig ben voltunk mert en nagyon ramatyul voltam.majdnem ott is maradtam.
Abban a 9 napban egy hetvegere kellett elmennie,de minden nap reggel,delben,este hivta a korhazat,aztan engem.es tajeloztatott,nyugtatott.
Akartunk neki adni penzt,de az istenert nem fogadta el.a korhazban utolso nap is probaltuk,majd a 6 hetes kontrolon is.
Elutasitotta azzal,hogy koltsuk a gyerekre.a szulest kifizettuk a terhesgondozas alatt.
A masodiknal es harmadiknal inditott es program csaszar miatt eleve bent volt.igy meg se fordult a fejemben,hogy adjak.
A masodik husvet vasarnap szuletett,megis bent volt nalunk 2x is hetfon is.
A 3.nagypentek elott szuletett es husvet vasarnap is bejott elengedni a kismamait.
12 eve hozza jarok.attol,hogy nem akartam egy boritekot a zsebebe nyomni meg ugyan olyan emberseges,normalis,kedves,alapos mint elotte.
Ha ügyeletben szülsz, semennyi pénzt nem kell adnod. Se keveset, se sokat. És hidd el, ügyeletben is teljesen normálisan el fognak látni, ugyanis ott is az az orvos érdeke, hogy minden rendben menjen.
Hát ezt nagyon tudnám cáfolni sajna:-(
Nem engedheted meg magadnak a magàndokit,és ezért minden és mindenki hibàs!Klassz!
Én kifizetem a dokit és a szülésznőT is,így tuti normàlis szolgàltatàst kapok.Az meg,hogy te nem tudod kifizetni abszolút nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!