Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nehéz fizikai munka mellett...

Nehéz fizikai munka mellett baba válallás? Többi lent!

Figyelt kérdés
Hát eléggé nehéz munkát végzek azzal nincs is baj mert szeretem itthon vagyok családi gazdaságban dolgozunk a férjemmel és már nagyon szeretnénk kis babát csak én tartok töle mert félek h a sok emelés és cipelés miatt elveszteném, de mivel minden nap reggel este ezt csinálom ezért lehet nem lenne semmi baj mert sokat olvasgattam már h ha valaki terhes mindent ugyan ugy csinál mit az elött!vagy hogy van az h sokan azt mondják ha egészéges a magzat akkor tök mindegy mit csinlál az illető nem tudja elveszteni. Kérlek segítsetek tanácsokat adni aki esetleg volt ilyen helyzetbe.

2018. máj. 25. 17:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én gyárban dolgozom. Baba tervezéskor is itt dolgoztam. Konténert húzgáltam,, ládákat pakoltam stb ( nem toll pihével voltak megrakva) dolgoztam mint előtte. Mikor pozit teszteltem, könnyített munkát kaptam. Szívhangnál kiírt az orvos ( nem is a pokolás miatt, inkább a veszélyes anyagok miatt, savak, emulzió stb)
2018. máj. 25. 18:24
 2/11 A kérdező kommentje:
Értem akkor ugy mondva ha nincs veszélyes anyag amivel dolgozom már pedig nincs és ha egy kicsit könnyitek magamon h nem cipelek annyit akkor van rá esély h meg marad a baba. Am terhesen mennyi az a súly amit lehet emelni? Nem tudud véletlenül?
2018. máj. 25. 18:33
 3/11 anonim ***** válasza:

Ami megszokott súly, az egészséges terhességben nem árt.

De nyilván célszerű lenne, ha nem te végeznéd terhesen a munka nehezét.

2018. máj. 25. 18:37
 4/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk 3*10 liter vizet emelni az már nehéz?? Nem tudom mit jelet az h ne emeljek világ életembe mióta dolgozok nagyon soka emeltem és nem tudom mi a meg engedett vagy mi nem???
2018. máj. 25. 18:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Az a nehéz, ami neked nehéz. Mi nem világos ezen?

Ha valaki mondjuk a 20 kilós gyerekét emelgeti napi szinten, az ennyit továbbra is emelhet, de nem célszerű hirtelen az 50 kilós takarmányos zsákot is neki vinnie.

2018. máj. 25. 18:44
 6/11 A kérdező kommentje:
Megértettem! És köszönöm
2018. máj. 25. 18:46
 7/11 anonim ***** válasza:
39%
Nem kéne ilyen erős fizikai munkát végezni majd ha terhes leszel. Saját gazdaságotok van gondolom pár hónapra tudtok alkalmazni vkit helyetted.
2018. máj. 25. 19:32
 8/11 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ha a gazdaságban végzett munka extrém nehéznek számított volna várandósan már kihalt volna az emberiség.
2018. máj. 25. 22:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Utolsónál a pont, évezredekig dolgoztak a nők terhesen is, mégis születtek gyerekek. Egy normál, problémamentes terhességnek ennyi nem fog ártani. Nyilván ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor bármilyen terhelés rossz lehet, nem véletlen írnak elő esetenként teljes ágynyugalmat. Régen még nem volt ultrahang, nem tudták megállapítani, ki a veszélyeztetett terhes. Akkor alakult ki ez a bölcsesség, hogy "terhesen nem szabad emelni". Nyilván ha többen vagytok a munkára, akkor ne te csináld a legnehezebbet. Ha odébb kell vinni valamit, lehet használni talicskát, emelőt, nem kell mindent ölben vagy vállon cipelni. De nem kell ezt ennyire túlaggódni.
2018. máj. 26. 01:52
 10/11 anonim válasza:
Valószínűleg egy orvos biztosabb választ tud adni, mint az itt kommentelők. Megkérdezted már?
2018. máj. 26. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!