Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire kell félnem ha a...

Mennyire kell félnem ha a Down-kór szűrővizsgálatom eredménye közepes kockázatú lett?

Figyelt kérdés

A kombinált tesztet most küldték el e-mailben.

Az eredménye:1:668

Ezt írták: Közepes kockázat: 1:250 és 1:1000 közötti kockázat - további vizsgálatot javasoljuk a kockázat pontosítása céljából.

Azt hittem hogy a teszt pontosan megmutatja,hogy van egy trikromoszóma ami a Down-kór okozza, de itt csak most arányszámot adnak.

2018. máj. 25. 09:08
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Természetesen megcsináltatom a tesztet, hogyha szükséges lesz. Elmegyek még a Nőgyógyászati Klinikára is és a másik uh-ra. Akik ezt a prena tesztet csinálják ajánlották előbb a 18.hetes genetikai uh-t és annak függvényében lépnénk ha szükséges a prena teszthez.

Viszont ezt a biopsziát én megkérdezem. Ezt mindenképp jó ötletnek tartom.

2018. máj. 25. 15:02
 22/30 anonim ***** válasza:
73%
6-os vagyok, én a Bajcsyba járok, ott van a fogadott orvosom. De ebbe a kórházba máshonnan is utalnak be kismamákat. A genetikus hölgyet Imrei Júliának hívják, ő értékelte a méhlepény mintát. Ha mész genetikai tanácsadásra, készülj fel mert sokat kell várni. Élelmet innivalót mindenképp vigyél. Itt a biopszia után, nem engednek haza egyből mint máshol. Másfél óra szigorú fekvés, és utána is csak olyan 15 óra körül, és reggel 7 re kellett menni, 9 körül mentem be a műtőbe, pár perc az egész művelet. Én a prena niftyre nem akartam költeni, mert azok is csak arányszámok.
2018. máj. 25. 19:58
 23/30 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, nekem a 16. héten vették a mintát, és előtte 2 héttel mentem a tanácsadásra, ott állították ki a beutalómat.
2018. máj. 25. 20:00
 24/30 narancs223 ***** válasza:
Szia! Én Prena tesztet tervezek, fiatal vagyok 25 de megnyugvásképp csinálom, ezek csak arányok tényleg pénzlehúzás mint ahogy mások is írták!! Erre nem lehet adni! Védőnőm szerint 60%esély arra hogy uh on kiszűrik ha úgy van.. de nem ijesztegetlek.. én elöző babámnál nem csináltam és egészségesen született, másodikterhességem korán megállt a fejlődésbe most 11hetesen minden ok de én már ezekután 100%ra megyek mert parás vagyok!
2018. máj. 28. 11:45
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

Az orvosi diagnózis nagyon gyakran téves, és a sérülés lehet, hogy nagyon minimális. A genetikai öröklődési vizsgálatokon alapuló abortuszok kétharmad része olyan babákat pusztít el, akik egyáltalán nem sérültek. Több egészséges babát ölnek meg, mint amennyi sérültet! A mai modern egészségügyben már nagyon sok sérülést korrigálni lehet, mint például a nyúlszájat.

Egy ilyen kisgyermek édesanyja a következőt írta: “Milyen társadalomban élünk, ha már egy ilyen apró arcdeformitás is, amit műtéttel könnyen korrigálnak, olyan rendellenesnek mondott, hogy abortuszra ítéli a gyermeket miatta?” A fogyatékos gyermekek leggyakrabban boldog gyermekek. Mindig drágák és általában szeretnek élni. Fontos tény, hogy egyetlen értelmi fogyatékos gyermekek szülei által létesített szervezet sem szorgalmazta még az abortuszt. Ahogy Dr. C. Everett Koop mondta: “Saját magam folyamatosan tanúja lehetek a ténynek, hogy a fogyatékosság nem feltétlenül jár boldogtalansággal. A világ legboldogabb gyermekeinek egy része olyan testi terhekkel született, amelyeket én magam nehezen viselhetőnek gondolnék.”

A fogyatékos gyermekek nem szociális terhek, és az okos és normális emberek nem feltétlenül szociális juttatások. Egy genetikai kutató majd 50 éven át követte két gyermek életét, akik ugyanazon a napon születtek. Az egyik szülőpár boldogan fogadta egészséges fiát, míg a másik pár összetört, mikor megtudta, kislányuk Down-kórral született. Mégis a lányka felnőtt, otthon élt szüleivel, és később édesanyja hű ápolója lett egy hosszú, fájdalmas betegségben, egy agyinfarktus után. A fiú Joszif Visszarionovics Sztálin, aki többtízmillió honfitársa halálát okozta.

2018. máj. 29. 01:28
 26/30 anonim ***** válasza:
2018. máj. 29. 01:29
 27/30 anonim ***** válasza:
34%

Szia, én megtartanám. Tudom, hogy ijesztő így elsőre a hír, de egy downos baba is pont annyi örömöt tud okozni, mint egy "egészséges" (az egészségesekkel sokszor sokkal több gond van). Nézd, szívesen adok kontaktust egy barátnőmre privátban. Neki óvodás a downos kislánya. És pont most fogadtak örökbe egy néhány hónapos downos kisfiút. Szívesen elbeszélgetne veled minden nehézségről és örömről.

Hihetetlenül boldog család. Van két tinédzser fiuk is is-egészségesek- büszkék a kistesóikra!

A Down-szindróma nem bűn, hogy halálbüntetést érdemeljen! A legjobbakat kívánom!

Kitartást, vállald az életet!

2018. máj. 29. 01:32
 28/30 anonim ***** válasza:
Irtózatosan riasztó, amikor egy ilyet kimondanak, hogy ennyi az esély, meg annyi. A szúrás meg ugye veszélyes. De ami a legrosszabb, hogy csak egy opció van akkor, ha gond van. Ez nálunk nem volt opció, úgyhogy kőkeményen elismételte a nőgyógyász a szavakat, pontosabban elismételtette velem, hogy "Ha bármilyen rendellenesség felmerül, sérülten, betegen is vállalom a gyermeket!" Kívánom, hogy nálatok is minden rendben legyen! A félelem nem old meg semmit, úgyhogy ne félj!
2018. máj. 29. 15:04
 29/30 anonim ***** válasza:

Normális az olyan, aki a nyúlszájat egy down szindrómához hasonlít? :o el se olvastam azt a sok baromságot, amit írt, épphogy belefutottam, és pár szó erejéig csak annyit reagálnék rá, hogy rokonom szellemi sérült, mozgásképtelen és vak 21 éves fiú. És bár az egész család (a tág is szereti), de szerinted milyen élete lesz, ha a szülei már nem lesznek?

Borzasztó és felháborító, hogy sokan ész nélkül ennyire fanatikusan írnak olyanról, amiről valójában fingjuk sincs. Pláne, hogy a kérdező babája jó eséllyel nem is beteg.

Kérdező!

Nekünk 2.6-os tarkóredő és 1:238 arányszám után a komplex prena tesztet csinálták, 5 munkanap után jött az eredmény, hogy tökéletesen egészséges :)

2018. jún. 3. 14:16
 30/30 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi lett végül?
2022. nov. 27. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!