Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire kell félnem ha a...

Mennyire kell félnem ha a Down-kór szűrővizsgálatom eredménye közepes kockázatú lett?

Figyelt kérdés

A kombinált tesztet most küldték el e-mailben.

Az eredménye:1:668

Ezt írták: Közepes kockázat: 1:250 és 1:1000 közötti kockázat - további vizsgálatot javasoljuk a kockázat pontosítása céljából.

Azt hittem hogy a teszt pontosan megmutatja,hogy van egy trikromoszóma ami a Down-kór okozza, de itt csak most arányszámot adnak.

2018. máj. 25. 09:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Az orvosod valószínüleg magzatvíz vételre fog küldeni/méhlepény biopsziára (nem tudom pontosan melyikre). Az enyém már a közepesnél is elküldi a kismamáit. Lombik is tb támogatott igen, de még így is nagyon drága. Ennél a szűrésnél az UH ingyen van, mert a kombinált teszt alapvetően nem kötelező, csak az UH. Mikor mész orvoshoz?
2018. máj. 25. 12:10
 12/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ez az idegeskedés tényleg őrjítő, már ki is sírtam magam. Borzasztó amin keresztül kell mennie egyeseknek. Közben felhívtam azt a labort aki csinálta ezt a kombináltat, ott azt tanácsolták, hogy a 18. hétben majd menjek el egy másik genetikai uh-ra. A nőgyógyászom adott ma beutalót a Nőgyógyászati Klinikára. Ha a 18. héten találnak valamit akkor azt tanácsolták hogy el kell végezni azt a tesztet. A nőgyógyászom semmilyen biopsziáról nem beszélt, de jó hogy mondtátok, mert akkor utánajárok annak is. Még jó hogy nekem kell utánajárnom.

Még annyit mondtak a laborosok, hogy ez az arány amit kaptam jobb mint a velem egykorúaké. Talán ezért sem küldtek mindjárt a prena tesztre.

2018. máj. 25. 13:12
 13/30 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy a 13. hétben járok.
2018. máj. 25. 13:13
 14/30 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok! Hány éves vagy?
2018. máj. 25. 13:16
 15/30 A kérdező kommentje:
6-oshoz: Milyen genetikushoz mentél és melyik héten? Mennyibe került?
2018. máj. 25. 13:23
 16/30 A kérdező kommentje:
35 vagyok.
2018. máj. 25. 13:24
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

A magzatvíz vétel neve:amniocentézis

A méhlepény-biopszia neve:chorion boholy biopszia

Így könnyebben nézel utána.

(Amúgy még a 75000Ft-os teszt se drága annyira. Nekünk is kellene genetikai teszt,de az 1millióFt! Na,az a drága! 2 éves kislánynak.)

2018. máj. 25. 13:55
 18/30 anonim ***** válasza:

Hát nekem megért 75.000. forintot tudni,hogy rendben van. Az orrcsont amúgy meg a 13.hét 6. napja után már ugyanolyan nekik is,mint bárki másnak azért van behatárolva,hogy az első genetikai ultrahangot meddig lehet megcsináltatni.

Az amniocentézist támogatja a tb viszont 1%-os vetélési kockázattal jár,ami mondjuk nem sok de én úgy voltam vele,hogy ha egészséges a gyermekem akkor az az 1% is rengeteg plusz rizikónak.

Zárójelesen egyébként megjegyzem én sem értem,hogy ezek a genetikai vizsgálatok miért nem támogatottak..

2018. máj. 25. 14:03
 19/30 anonim ***** válasza:
25%
75e ft félretett pénzetek sincs???
2018. máj. 25. 14:05
 20/30 anonim ***** válasza:
49%
11-es és 14-es vagyok. A korod még nem magyarázza a közepes kockázatot. Szerintem mielöbb cselekedj. Gabica nagyon jól leírta a vizsgálatokat. Szerintem megéri 75.000.-ot áldozni erre, bőven! Még sokszor ennyit is!
2018. máj. 25. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!