Mennyibe kerül nagyjából egy baba fogadása?
Ez attól függ, mire van igény. Pl terhesgondozás - szülés, van akinek megteszi TB alapon is, más elkölt 200-300 ezret terhesgondozásra + szülésre, szülésznőt van aki fogad, van aki nem. Vannak drága fizetős vizsgálatok is (pl prenateszt)
Babakelengye.. babakocsi van 300-400 ezerért is. Szerintem a csillagos ég a határ, de használtan olcsón be lehet mindent szerezni. Ha minden új, akkor többszöröse de új dolgokból is óriási különbségek vannak árban. Van aki pár dolgot megvesz használtan, a többi új, szóval erre nehéz válaszolni.
Én nem számoltam össze de kb 500 ezer a tippem. Fogadott orvoshoz jártam, nála is szültem, vizsgálat csak a kombinált teszt volt (mindezt most gyorsan kb összeadva, 235 ezer volt)
Babakelengye.. hát sokmindent vettünk és csak a babakocsit használtan, de még viszonylag apróságokból is sok jöhet össze, de szerintem kb 250 simán elment.
Sokba :) de persze tényleg igényektől függ.
Ugyan én még terhes vagyok, de így is azért gyűlik a kiadás. Mindenből újat vettünk, így ez azért sok. Nem sznobságból, csak amiket láttam használtan se volt annyival olcsóbb, hogy megérje.
Terhesgondozásra magánba járok, az havi 10 ezer, plusz nekem problémáim is voltak, szóval arra is kellett költeni. Örülök, hogy nem ezen kell spórolni, viszont azért nem esünk túlzásokba.
Pár 100-tól a milliós nagyságrendig
Igényfüggő
Sztk vagy magánorvos?
"Vidéken" 8-9 e 1 alkalom ( 10 alkalommal számolni kell kb)
Bp-en 15-20e egy alkalom
Akarsz- e plusz fizetős vizsgálatot : kombinált teszt-20-40e, Prena, nifty : 150-200e
Babának a dolgok:
Mit kapsz azvismerősöktől?
Nekem nem kellett megvenni:
mérleg, mellszívó, légzésfigyelő, orrszívó, stb
Ha ezeket is meg kell venni akkor sok
Egyéb ennél fontosabb dokgok
Kiskád
Pelenkázó
Bútor
Stb
Mindenből van "büdzsé" és van prémium is..
Új terhesruhákra nem költöttem többet, minta amúgy is vettem volna frisss ruhákat aktuálisan
Ha a szülésért fizetsz, akkor az kb a magánrendelésn10*es
Persze mindent lehet enélkül is, ez csak egy átlag.
Mindenki a saját pénztárca szerint oldja meg. Úgyhogy rettentő nehéz erte a kérdésre válaszolni
( mérleg és mellszívó stb nélkülnis nőttek már fel gyerekek 😉 )
Jófogáson találsz szép babaruha csomagokat 60-100db kb. 10-15.000. Ft.
Főleg a ketdeti ruhákat senki sem hordja agyon, így azok használtan is szépek szoktak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!