Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyibe kerül nagyjából egy...

Mennyibe kerül nagyjából egy baba fogadása?

Figyelt kérdés
2018. máj. 17. 21:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ, mire van igény. Pl terhesgondozás - szülés, van akinek megteszi TB alapon is, más elkölt 200-300 ezret terhesgondozásra + szülésre, szülésznőt van aki fogad, van aki nem. Vannak drága fizetős vizsgálatok is (pl prenateszt)

Babakelengye.. babakocsi van 300-400 ezerért is. Szerintem a csillagos ég a határ, de használtan olcsón be lehet mindent szerezni. Ha minden új, akkor többszöröse de új dolgokból is óriási különbségek vannak árban. Van aki pár dolgot megvesz használtan, a többi új, szóval erre nehéz válaszolni.

Én nem számoltam össze de kb 500 ezer a tippem. Fogadott orvoshoz jártam, nála is szültem, vizsgálat csak a kombinált teszt volt (mindezt most gyorsan kb összeadva, 235 ezer volt)

Babakelengye.. hát sokmindent vettünk és csak a babakocsit használtan, de még viszonylag apróságokból is sok jöhet össze, de szerintem kb 250 simán elment.

2018. máj. 17. 22:01
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Sokba :) de persze tényleg igényektől függ.

Ugyan én még terhes vagyok, de így is azért gyűlik a kiadás. Mindenből újat vettünk, így ez azért sok. Nem sznobságból, csak amiket láttam használtan se volt annyival olcsóbb, hogy megérje.

Terhesgondozásra magánba járok, az havi 10 ezer, plusz nekem problémáim is voltak, szóval arra is kellett költeni. Örülök, hogy nem ezen kell spórolni, viszont azért nem esünk túlzásokba.

2018. máj. 17. 22:33
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Pár 100-tól a milliós nagyságrendig

Igényfüggő

Sztk vagy magánorvos?

"Vidéken" 8-9 e 1 alkalom ( 10 alkalommal számolni kell kb)

Bp-en 15-20e egy alkalom

Akarsz- e plusz fizetős vizsgálatot : kombinált teszt-20-40e, Prena, nifty : 150-200e

Babának a dolgok:

Mit kapsz azvismerősöktől?

Nekem nem kellett megvenni:

mérleg, mellszívó, légzésfigyelő, orrszívó, stb

Ha ezeket is meg kell venni akkor sok

Egyéb ennél fontosabb dokgok

Kiskád

Pelenkázó

Bútor

Stb

Mindenből van "büdzsé" és van prémium is..

Új terhesruhákra nem költöttem többet, minta amúgy is vettem volna frisss ruhákat aktuálisan

Ha a szülésért fizetsz, akkor az kb a magánrendelésn10*es

Persze mindent lehet enélkül is, ez csak egy átlag.

Mindenki a saját pénztárca szerint oldja meg. Úgyhogy rettentő nehéz erte a kérdésre válaszolni

( mérleg és mellszívó stb nélkülnis nőttek már fel gyerekek 😉 )

2018. máj. 18. 05:56
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Nekem nagyon problémás terhességem van, ami nem kevés plusz költséggel jár(t), és bevállaltunk drágább vizsgálatokat is (Prena, 4D UH), a babának sem csak az alap dolgokat vettük meg; készülve arra, hogy még szeretnénk babát és neki is jó lesz. Senkitől, semmit nem kaptunk. Kb. 1,5 millónál tartunk, de már csak apróságok vannak vissza + a szülés magán orvosnál.
2018. máj. 18. 06:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még most vagyok terhes, de az orvos havonta 12000, a down-szűrés 38000 volt. A szülésre 60-70 ezret fogok adni. A babakocsi volt újonnan 95000. Pár meleg kisruhát vettem használtan egy ismerőstől, ránézésre újnak látszanak. Még csak ágynemű, body rugdalózók vannak, ezek eddig kb. 30000. Most vettem kismamaruhát, 10000. De még most jön majd a nagyja. 500-600 ezerrel számolok orvossal együtt. Majd kiderül. 😃
2018. máj. 18. 07:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Igen magánba járok orvoshoz, kombinalt teszt is volt, nemsokara megyunk 4d UH-ra. A terhességes költségeket nem is számolom. :D Nekünk sincs sajnos a rokonságban meg gyermek, szóval újat kell vennünk mindenből. És duplán mert ikrek. :) csak egy középkategórira lennék kíváncsi, de akkor 300 körül biztos vannak az alap cuccok.
2018. máj. 18. 07:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ikrek és nincs semmi használt cucc, akkor az nagyon sok lesz. 500 ezer minimum szerintem. Ruha olcsó a tescoban, pepcoban. Minden máson nem nagyon lehet sporolni, most volt az egyik babaáruházban 15 % kedvezmény, ilyeneket talán találsz.
2018. máj. 18. 08:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nélunk szerintem simán volt 6-700, mondjuk ebből 200 az volt, hogy ki kellett alakítani a babaszobát, festés, szőnyeg, bútorok. Mindent kellett venni, családban nem volt baba, egy ismerőstől kaptunk ugyan ruhákat, de olyan gáz állpotban voltak, hogy nem használtunk egyet sem.
2018. máj. 18. 08:31
 9/9 anonim ***** válasza:
37%

Jófogáson találsz szép babaruha csomagokat 60-100db kb. 10-15.000. Ft.

Főleg a ketdeti ruhákat senki sem hordja agyon, így azok használtan is szépek szoktak lenni.

2018. máj. 18. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!