Kérdésem, amiben várom a segítségeteket: Babát tervezünk, ez az első hónap. A ciklusom rendszertelen sajnos. (voltam hormonvizsgálaton, ott nagyjából minden rendben volt, ciszta nincs, áprilisban voltam dokinál). Lehet baba?
Mit jelent, hogy általad számított peteérés napja? Hogy számoltad az ovut? Netes kalkulátorral, nyák figyelésével, ovutesztteszttel?
ha együtt voltatok ovukor akkor ahhoz számítva az 5 napos késésnél már ki kéne mutatnia legalább halványan a pozit legtöbb esteben, de lehet, hogy mégis később fogant vagy lehet, hogy simán csak ennyit késik, mivel azt írtad, hogy rendszertelen a ciklusod.
TSH: 2,708, FSH: 6,1 LH:11 Prolactin: 209, Ösztradiol: 135
Ezen kívül voltam terheléses cukor és terheléses inzulin vizsgálaton, hogy az inzulinrezisztaniát kizárják. Az teljesen jó lett.
A hormonokra azt mondta a dokim, lényegében jók, külön teendő nincs.
A peteérést ovu mikroszkóppal és ovu teszttel néztem.
Űha nem lenne ez a 2 hete tartó feszülés az alhasamban, és "megjön érzés", akkor nem is lenne gyanús a késés.de mivel sose szokott lenni menstruáció előtt ilyenem, ezért vk tanácstalan.
Policisztás petefészek az van, de endokrinológus és nőgyógyász is azt mondta, h ez elfogadható. Fura h te pedig azt mondod hogy nagyon rossz, Gondolom az LH-FSH arányra gondolsz, h nem jó.
Cukor 0perc: 4,3, 120perc: 3,9
Inzulin: 0perc: 5,8, 120perc: 15
Egyébként azzal tisztában vagyok h policisztás a petefészek.
De ez nem indok arra, hogy 2 hete van ilyen mindjárt megjön érzésem.
Egyébként te orvos vagy?
Nem gondolnám hogy a szülészeti klinika ig.helyettese nem lenne hozzáértő.azt hiszem látott már néhány leletet.
Köszi a kommentet, de az eredeti kérdés nem ez volt egyébként.
Az endokrinológus nekem azt mondta, hogy a TSH maximum 2,5-ig jó teherbeeséshez. Az én 2,2-es eredményemre még nem adott gyóghyszert, de a 2,7-re már kaptam volna.
AZ orvosok között is nagy az eltérés. Van, aki már 2,2-es TSH-ra ad gyógyszert, hogy 2 alá vigye, de pl. a barátnőm 3,8-as TSHját egy másik orvos tejesen jónak találta (ő teherbe esett és 8-ra ugrott a TSH-ja, nem győzték kezelni)
SZóval szerintem nézesd meg az eredményeidet másik orvossal is, mert valószínűleg másik orvostól ezekre az eredményekre másfajta véleményt kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!