Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Több gyermekes anyukák! Hogy...

Több gyermekes anyukák! Hogy mondtátok el hogy jön a kistesó?

Figyelt kérdés

Mikor mondtátok el?

Hogy reagált/reagáltak rá?

Még 7-8 hétnél tarthatok de van egy nagx fiunk aki olyan izgága hogy akaratlanul is tesz olyan mozdulatokat amivel vagy megrúgja a hasam vagy a cicim célozza ami majd leszakad úgy fáj.

Az apja is rászólt már többször amire úgy reagált hogy most miért nem szabad?Apa miért véded ennyire anyát?

:)

Végülis nagyszülöknek már elmondtuk,de ő neki még nem akartuk...

Azután rgy ujbóli ilyen mozdulása miatt elmondtam neki,kijött belölem hogy a hasamba van a kistesód és nem szeretném ha baja lenne amiatt mert rugdosol játék közbe.

Kikerekedett a szeme.

Az apja is rám nézett hirtelen hogy elmondtam.

Egy két napig nem beszéltunk erről majd ő hozta fel ezt a dolgot...

Anya én azt hittem a gólya hozza a kisbabákat..

:)

Aranyos volt.

Ma reggel már simogatta a hasam és puszit adott rá.

Jól esett.Azt mondta várja hogy megszülessen.

Előtte mar mondtuk neki hogy lesz idővel,csak mi sem gondoltuk hogy ilyen hamar.4 éves a fiunk.

Nálatok ez hogy volt?

2018. máj. 3. 08:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%

Nektek basszus mi bajotok van? Ti komolyan anyukák vagytok amúgy, vagy csak idejártok kötekedni. Erősen bízom benne, hogy az utóbbi.

Kérdező, az én kislányom 3 éves, most szeretnénk kistesót. Már amikor felmerült a gondolat, megkérdeztem, hogy mit szólna hozzá, persze nem azért, mert ő dönt, csak kíváncsi voltam, de nagyon örül neki. Ráadásul így ezeket mindjárt el is mondhattam neki, hogy majd vigyázni kell anyára, mert ha a hasamban lesz a tesó, akkor nem szabad, hogy véletlenül megüsse, megrúgja a hasamat. Hát, érteni érti, csak megfeledkezik magáról néha, de szólok neki többször, hátha mire aktuális lesz, rögzül. Én még nem vagyok terhes, most kezdtünk csak próbálkozni. Konkrétan elmondani neki a 12. hét után fogom, nekem volt 9 hetesen missed ab-om, mielőtt ő született, ezért óvatos vagyok, nem mondom el neki, amíg még a kritikus szakaszban vagyunk.

2018. máj. 3. 12:44
 12/15 anonim ***** válasza:
57%

Nekem csak egy gyerek van. De sóg.nőméknél a gyerek is szeretett volna tesót. Akkor mondták el neki, mikor már volt uh-on szívhang és a családdal is közölték.

Barátnőmék akkor mondták el a gyereknek, mikor már nem volt baj hogy elkotyogja. :D

De egy valamin megakadt a szemem, bocsi előre is. De mi az, hogy az ilyen nagy gyereknek feltűnik, hogy nem rugdoshat? Hiszen alapból nem szabadna. Nekem kisebb, de ha bohóckodik, azonnal figyelmeztetem, hogy óvatosan mert fáj! Akkor is ha az apjával csinálja. Pedig nem nekem fáj, dd védem őt is, meg az összes leendő ovistársát. Mert ami nekem lehet nem fáj, másnak egy komoly sérülés. Szóval alapból nincs rugdoskodás...

2018. máj. 3. 13:03
 13/15 anonim ***** válasza:
42%

Nálunk kicsit több mint 3 év köztük. Mi szándékosan nem mondtuk el. Ennek 2 oka volt: nem akartam, h a 12. hét előtt fűnek fának elfecsegje, esetleg oviban stb., olyan embereknek is a fülébe jusson, akikkel nincs közeli kapcsolatom, aztán meg ha valami baj történik kellemetlen, fájó téma lesz mindenkinek. A másik oka szintén ezzel kapcsolatos, ha nem marad meg a baba, nem lehet tudni, h egy ilyen kicsi gyerek ezt hogyan dolgozza fel, esetleg még magát hibáztatná, bűntudata lenne stb.

Szóval én biztos nem mondtam el, pláne ha még szívhang sincs, hanem már a babatervezési fázisban leszoktattam volna a "durva" viselkedésről.

2018. máj. 3. 13:14
 14/15 A kérdező kommentje:

Igen útolsó válaszoló!

Sajnos az én fiamnak is mindig mondjuk hogy vigyázzon mindenkire.

Ő ezt úgy csinálja hogy mondjuk hasal a tévé előtt az ágyon én mögötte ülök tudja hogy ott vagyok például mégis elfelejtkezik néha es jár a lába.

Bevallom volt olyan időszaka hogy ránk ütött.Azután megkérdeztem az óvónéniket es kiderült hogy egy nála nagyobb csoportos gyerek folyamatosan bántotta.

Szerintem valahogy íg adta ki magából mert ott nem mert verekedni,félt a fiutól is es elmondani is.

De azóta hogy erre fény derült megoldottuk közósen az óvónéniķkel a konfliktus helyzetett,azóta nem csinál ilyeneket.

2018. máj. 3. 13:21
 15/15 anonim ***** válasza:
3 éves volt a nagyobb és kb. félidőben mondtuk el. Egyrészt én is féltem, hogy ha másképp alakul, neki ne okozzon traumát, másrészt még annyira hosszú idő volt így is kivárnia. Ugyanakkor addigra már magától is rájött szerintem :)
2018. máj. 3. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!