Idősek otthonában dolgozóként, (mint szoc. Gondozó) elmennél táppénzre már a terhességed elején?
#1 Aki lepontozott bizonyára lelkesen dolgozna terhesen is műtétes osztályon, több, mint 70 beteggel, akik közül az első napokon senki sem önálló, állandóan emelgetni kell, és a csöveik mellől mindenhonnan csorog a sebváladék; s persze lelkesen menne be tetőtől talpig beöltözve a fertőző beteghez is, akinek olyan bacijai vannak, amelyek nem reagálnak az antibiotikumra sem.
Nekem a babám volt az első, és a munkáltató is jobban jár egy helyettesítővel, aki teljesen el tudja helyettem látni a feladatokat, és nem kell vele állandóan sakkozni, hogy mit csinálhat és mit nem; ráadásul egy kismamánál bármelyik pillanatban adódhat olyan gond, hogy azonnal kiesik a munkából. Na, az sokkal gázabb helyzetet teremt, mint egy helyettesítő keresése.
Szia!
Nem olvastam végig a válaszokat, de szerintem érzed, hogy mi esik jól. Én bénult betegeket emelgettem a 32.hétig, neurológián dolgozom, gyógytornász vagyok. 90 beteg volt kettőnkre, DE abszolút nem jelentett gondot. 32.hét után éreztem, hogy nem esik jól és azonnal elmentem táppénzre. Szerintem ezt érezni fogod, hogy megy-e vagy sem! Ha nem bírod akkor ne dolgozz, ne ezen múljon!
7 hetesen majdnem elvetéltem,a nőgyógyászom mondta is hogy nem cipekedhetek...Bevéreztem. De azóta is 80 kilókat mozgatok. Már kezd bűntudatom lenni. :(
Akkor elpályázol az üzemorvoshoz, aki ír egy papírt, hogy nem töltheted be a munkakört. Ennyi. De ez nem tp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!