Idősek otthonában dolgozóként, (mint szoc. Gondozó) elmennél táppénzre már a terhességed elején?
Az emelgetéstől félek én is.
Nem fognak más pozícióba tenni ebben biztos vagyok. Sőt.. Meg sem lehetne oldani.
Szerintem ha nem kell nehezet emelgetned (betegeket) akkor nem hinném, hogy ez ok lenne a táppénzre. Plusz ilyenkor lehet kérni, hogy ezeket a dolgokat vegye át valaki más. Nyilván nem csak ebből áll a munkád 0-24, tehát tudnának adni kímélő feladatokat.
Én patikában vagyok (betegek/vegyszerek között) és a megfelelő óvintézkedésekkel simán tudok még dolgozni. (20 hetes vagyok) Nyilván bizonyos alapanyagokat már nem kezelek (formaldehid, alkohol,efedrin stb), és kevesebb időt töltök a betegekkel, és többet a papírmunkával...de szerintem ez megoldható.
Gondolom a betegek emelgetésén kívül vannak más feladataid...gyógyszerosztás, etetés, gondozás, beszélgetés...ha többen vagytok beszéld meg kollégákkal, hogy amit nem csinálhatsz vegyék át tőled cserébe. (nekem is munkatársam segít a legtöbbet)
Nyilván attól is függ milyen osztályon vagy, de azért idősek otthonában sem alap, hogy minden beteg magatehetetlen.
2-en vagyunk X betegre akiket 1 ember nem fog tudni reggel kiemelni az ágyból egyedül,délben pedig lefektetni.. Vagy délben felkelteni és este fürdetni vagy altatni. Nyílván ez a neheze az egésznek.
3 embert nem fognak csak miattam alkalmazni.
Munkáltatóval beszélj szerintem elsőnek...kérdezd meg van e ötlete a helyzet megoldására, mert nyilván ő is tudja, hogy az emelgetést nem fogod bírni, plusz ugye az veszélyes a babának is...tud e valamit felajánlani.
Ha azzal indítasz, hogy kiíratod magad táppénzre az szerintem elég ellenszenves lépés. (kicsit próbáld magad az ő helyébe is beleképzelni, hogy milyen ideges lennél ha 1-ik napról a másikra egy dolgozója eltűnne minden előzetes figyelmeztetés nélkül)
Ha tényleg nem lehet mit tenni ő is be fogja látni, hogy nincs más megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!