Idősek otthonában dolgozóként, (mint szoc. Gondozó)
elmennél táppénzre már a terhességed elején?
11/28 A kérdező kommentje:
Természetesen nem egyik pillanatról a másikra gondoltam meglépni. 9 hetes terhes vagyok,a főnököm tudja,egyenlőre próbál délutánra beosztani mert az vmivel könnyebb (igazából ugyanúgy megvan a neheze csak nyugisabb). Senki más nem tudja bennt hogy kisbabát várok. Közalkalmazott vagyok egy kisebb városban,nem szeretném őket cserben hagyni de azt sem szeretném,hogy megszakadjon a társam mert én felek emelni.
Van baj a terhességgel? Nincs. Akkor ez biza nem táppénz.
2018. ápr. 28. 20:52
13/28 A kérdező kommentje:
7 hetesen majdnem elvetéltem,a nőgyógyászom mondta is hogy nem cipekedhetek...Bevéreztem. De azóta is 80 kilókat mozgatok. Már kezd bűntudatom lenni. :(
Én biztos elmennék táppènzre. Mondjon akárki akármit a gyerek az első.
2018. ápr. 28. 21:03
Voltam szociális gondozó, biztos nem csinálnám terhesen, kollégám is táppénzre ment ilyen munkakörben, hiányszakma itt ugye nincs az hogy helyettesít ez meg az.
De most mérlegelj mi a fontosabb? Hogy főnöködnek keresnie kell embert, vagy a kisbabád egészsége?
Orvosi utasítás ellenére is emelgetsz akkor lesz aztán bűntudatod ha tényleg elvetélsz.
2018. ápr. 28. 21:05
10 hetesen táppénzre mentem.
Nem kockáztattam a babát.
2018. ápr. 28. 21:05
17/28 A kérdező kommentje:
Kezdek összetörni :( egyre jobban érzem a kibabám jelenlétét és pont ezért tör rám ez a bűntudat,hogy még mindíg dolgozom,mikor ő a legfontosabb. Holnap beszélek a főnökömmel.
Amúgy miért nem kérdezed meg az orvosodat? Elmondod a munkakörülményeidet és megkérdezed mit tanácsol. Főleg, hogy ők tudják az előzményeket és a kockázatot. Orvosi szakvéleménnyel magabiztosabban állhatsz a főnököd elé.
Én a nőgyógyászom és a házi orvosom véleményét is kikértem, hogy folytathatom e a munkám...abban a pillanatban ha bármelyikük azt mondja veszélyben a baba én is lépnék. (ez még nem áll fenn így dolgozom)
2018. ápr. 28. 21:28
Kórházi osztályon, neurologian dolgoztam, amint megtudtam, hogy terhes vagyok, egyből kiirattam magam. Sok emeletes, fertőzésveszély, nem kell bemutatni. Azt pedig nem tartottam fairnek a kollégáimmal szemben, hogy éjszakába mivel 2en voltunk, csak ő szakadjon meg, mert én nem emelhettem. Így mindenkinek jobb volt, nekem pedig a kisbabám az első.
2018. ápr. 28. 21:50
Menj nyugodtan táppènzre, ne foglalkozz másokkal a baba az első. Ha valaki ezt nem érti meg az lelki hulladék.
2018. ápr. 28. 22:29
Kapcsolódó kérdések: