Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Költözzek el terhesen? Attól...

Költözzek el terhesen? Attól észhez térne? Vagy mit csináljak a bizonytalanságával?

Figyelt kérdés

A barátommal kisbabánk lesz, 17 hetes terhes vagyok.

Igazából nem terveztünk még babát, de ettől függetlenül nem erőltettem rá, hogy igenis tartsuk meg. Leültünk és megbeszéltük, hogyan tovább... Sőt, kettőnk közül az elején inkább ő akarta jobban.

De már ott tartunk, hogy szinte hetente felhozza, hogy "vajon mi lesz/hogy lesz", meg hogy biztos jó ötlet volt-e belevágni ebbe. Meg hogy még meg sem született, de már mennyi pénzt elköltöttünk rá... Pedig tudta, hogy egy babára kell költeni, az anyagi helyzetünk sem olyan, hogy ez gondot jelentsen.

Ráadásul azzal jön, hogy ő neki teljesen semleges ez a baba, hogy nem tudja, mikor fogja megszeretni... Pedig mikor kiderült, hogy terhes vagyok, naponta többször elmondta, hogy alig várja már, hogy velünk legyen, megfoghassa, szeretgesse.

Nagyon rosszul esik, hogy így viselkedik, ilyeneket beszél.

Anyukám és a legjobb barátnőm is azt tanácsolta, hogy ijesszek rá, a következő ilyen beszólása után költözzek el pár napra, hogy észhez térjen. De az nem lenne túl sok? Mit tegyek?

(Beszélni már próbáltam vele erről, hogy ez az én életemben is nagy változás, de olyankor csak azzal jön, hogy nekem könnyű, mert az én testemben van, és nálunk nőknél ez az egész ösztönös.)

2018. ápr. 6. 21:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Ezért nem köktöznék el. A pasik ikyenkor nem éreznek semmit. Valóban nem bennük nő. Majd ha megszületett és nem szereti akkor lépj.
2018. ápr. 6. 22:03
 2/14 anonim ***** válasza:
69%
barátom, anyukám... gondolom, még suli, vagy kb 18 vagy annyi se, egy napot nem dolgoztál, stb.
2018. ápr. 6. 22:06
 3/14 A kérdező kommentje:

Miért, mit írjak ezek helyett?

Pasim, meg anyám? Ezek sokkal szebben hangzanak, igazad van.

2018. ápr. 6. 22:09
 4/14 anonim ***** válasza:
94%
Mi terveztük a gyerekeinket, mégse volt olyan nagy rózsaszín köd a férjem előtt. Amikor az első fülön nem rúgta, a második a tenyerébe boxolt a pocakból, akkor láttam rajta, hogy valami megváltozott, de az volt az igazi, amikor először foghatta őket. Igaza van a barátodnak, apának lenni teljesen más, mint anyának, a terhesség alatt meg aztán főleg.
2018. ápr. 6. 22:38
 5/14 anonim ***** válasza:
83%

Ha elköltözöl, akkor feszíted a húrt. Mi van, ha ő nem "észhez tér" (=meghunyászkodik), hanem bedurcizik és ő is tovább feszíti?

Elmondom: addig feszítitek mindketten egyre jobban, amíg elszakad. Vagyis véglegesen különváltok. Ezt szeretnéd?

Anyukád és barátnőd is NAGYON-NAGYON BUTA TANÁCSOT ADOTT!!!

2018. ápr. 6. 22:50
 6/14 anonim ***** válasza:
90%

Nem derült ki a korotok, de abból, ahogy fogalmazol és hogy barátodként említed a párodat, gyanítom nagyon fiatalok vagytok. Az elsődleges feladatotok most az, hogy felnőtté váljatok, 23 héten belül. Eddig ti voltatok a gyerekek, mostantól a szülői szerepkört kell átvennetek.

Nem játszmázni kell, elköltözni, észhez téríteni... Nem. Le kell ülni és megbeszélni, hogy kinek, mi a problémája, miben tudtok egymásnak segíteni, min szeretnétek változtatni és hogyan oldjátok ezt meg. Sok sikert!

2018. ápr. 6. 23:39
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A költözést szerintem ne erőltesd, buta gondolat és visszafelé is elsülhet. A férfiakban az ösztönök sokkal! lassabban alakulnak ki, mint a nőkben. Eleinte nem is igazán tudnak mit kezdeni egy újszülött babával, de később annál inkább. Szerintem csak megijedt a hirtelen felelősségtől és így próbálja levezetni a stresszt. Most élvezzétek ki hogy még csak ketten vagytok, élvezzétek a jó időt, ne mindig a baba legyen a téma.
2018. ápr. 6. 23:41
 8/14 anonim ***** válasza:
93%
Mivel o akarta inkabb jobban meg az elejen egyszeruen most realizalodott benne jobban. Megijedt. Semmi masrol nincs szo szerintem. A nokben is ezer ketseg es felelem stb... fordul meg terhesseg alatt. Teljesen normalis hiszen egy ismeretlen, uj, felelosseget vallallo helyzet elott alltok es mar vagytok benne. Emiatt semmikepp se buntetnem semmivel. Hidd el ha alapbol nem negativan hanem pozitivan allt a kerdeshez akkor jo lesz ez csak be van rosalva.
2018. ápr. 7. 05:49
 9/14 anonim ***** válasza:
84%

6- os tökéletesen leírta..

A női játszmázás sosem vezet jóra.. Sem 10-en, sem 40 évesen

Ez az elköltözés..

Komolyan ilyen kapcsolatban akarsz élni, és gyereket nevelni, ahol, az első problémára menekülünk( mert az..hiába te nem gondolod komolyan)

Kommunikálni kell..

A párod aggódik, fél..

Bizonytalan.

Nem tdja, hogy hogyan fog ebben a szerepben megfelelni, és, hogyan kell viselkednie..

Korán van ez a gygerekvállalása..közel sincs készen rá.

Ehhez hasonló gondolatok egy tervezett gyerekvállalásnál is felmerülnek.

Mi 30felett vayunk, 10 év kapcsolat után várjuk a gyerekünket, aférjem mégis a minap mondta, hogy nem tudja elképzeli..

Hogy leszünk jő szülők.. Milyen lesz.. Nem lehet a fiókba tenni..úristen gyereknevelési elvek...stb

Nitprmálisak ezek a gondolatok..

Nálunk én magam is nagyon bizonytalan vagyok, pedig tervezetten vártuk ezt a babát..

29 hetes vagyok..és nem tudom elképzelni az egészet..félek, hogy képes leszek-e rá, úgy ahogy azt "kell"

Nem érzem magam terhesnek...(persze a hasam áatom ;) ) akkor a gyerekem apjától hogy várom el, hogy leendő apukának ÉREZZE magát..mert más tudni, és más érezni..

Kommunikáljatok..

Beszélgessetek.. Hallgasd meg..

Gondolom benned is vannak félelmek, mondd el neki... Meg fogja nyugtatni, hogy nem egyedül áll ezzel a problémával..

Együtt kell megoldanotok..

Most tudatosult benne, hogy ez a döntes megmásíthatatlan..

A férjem amikor az első sokk/ öröm lezajlott, akkor azt mondta.. Ez durva.. Végleges

..

Egy házat el lehet adni, egy kapcsolatból lehet szakítani, egy házasságot fel lehet bontani.. De egy gyerek..egy gyereket nem lehet visszaadni, akkor is felelünk érte, ha minden más felbomlik, változik....

Szerintem jól megfogalmazta..

.ehhez kell az embernek tartania magát..

Ez félelmetes szerintem minden élethelyzetben..de egy nem tervezettben egy fokkal félelmetesebb

2018. ápr. 7. 05:53
 10/14 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem sem kellene őt büntetned. Én még normálisnak is gondolom ezt az aggodalmat a részéről. Ilyenkor annyira nagy a változás, hogy elbizonytalanodik. Szerintem azzal többet tehetsz ha a pozitív dolgok irányába tereled a gondolatait,hogy ennek nem csak egy kötelesség és komoly felelősség oldala van, hanem rengeteg boldogságot is ad.

Nálunk tervezett a baba és párom az eleje óta rettentően várja. Én vagyok az aggódósabb, hogy minden megváltozik. Pedig imádom a babát és nagyon várom is. De a változástól a legtöbb ember fél.

2018. ápr. 7. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!