Költözzek el itthonról vagy maradjak? Ti mit tennétek?
Mindenképp költözz el! 18 éves vagy, ideje önállósodni, nem állandóan a szüleid nyakán lógni és azt hallgatni hogy ide mehetsz ide nem, meg vegyél fel sapkát hideg van és hasonlókat...
Rengeteg új barátod lesz, a régiekkel meg tudsz találkozni hétvégén.
Én kollégista voltam és szuper volt, végre azt csinálhattam amit akartam és oda mehettem amikor akartam, anélkül hogy mindenről be kellett volna számolnom anyukámnak.
Volt olyan évfolyamtársam, akivel a szülei együtt átköltöztek abba a városba, ahol volt az egyetem, de ez a lány nem érezte így valami jól magát, nem tudott annyit eljárni szórakozni és egyéb helyekre mint mi, mert ugye ott voltak a szülei akik beleszóltak hová mehet.
Ha például Szegedre mennél, az egy szuperjó diákváros, szerintem kár lenne kihagyni az ilyen főiskolás éveket.
Azért ezt először beszéld meg a szüleiddel, mert gondolom anyagilag nem tudnád magad fenntartani, és azért ez nem két filléres tétel... még koleszosként sem.
Nekem szülőként ez például egy fontos szempont lenne, mert a vidéki tanulmányok minimum triplájába kerülnének NEKEM és nem a gyermekemnek.
En szegedi vagyok, ott is jartam fosulira, viszont tesom el vagyodott, es Pecsre ment.
O olyan fajta, en meg szerettem volna otthon maradni.
Ahogy irjak itt a kerdes, hogy a szuleid tamogatnak- e, mert az allando utazas , es az alberlet vagy kollegium sem olcso , plusz az etkezes, tehat minden sokkal tobbe kerul e mintha otthonrol jarnal be.
Barataid lesznek az uj helyen is , kozben a regiekkel meg hetvegente tudsz talalkozni, tehat ezen ne aggodj.
Szeged amugy tok jo :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!