A többségnek 40 het a terhesség vagy azért jellemzően beindul előbb a szules?
33.hetet töltöm lassan, jó lenne ha a 38-39. Het körül születne.
Kinek mikor indult a szules?
És biztos tudni fogom, mikor ez már “az”?
Milyen érzés vajudni? Tényleg a kitolas a legrosszabb és a többi egész jól birhato?
Háromszor szültem:
1. 41 hét+3 nap
2. 39 hét+6 nap
3. 38 hét
A vajúdás nagyon fájdalmas, viszont amikor nincs fájás, akkor abszolút semmi nincs, mintha csak elvágták volna a fájdalmat. A kitolás szintén nagyon fáj, mert ugye feszít nagyon.
Mind a három természetes szülés volt, fájdalomcsillapítás nélkül. Mind a háromszor volt gátmetszésem, az megkönnyebbülést hozott, nagyobb helye volt kibújni a babának.
Azt hiszem, akik kapnak eda-t, azok mondják, hogy a vajúdás oké, mivel azt nem érzik, viszont a kitolásnál már nem kaphatnak érzéstelenítőt, és emiatt érzik a kitolást nagyobb fájdalomnak.
Mindkét gyerekem 38. héten született. Az egyik nővérem szintén 38. héten szült 2x, a másik 36. illetve 38. héten. Barátnők: 39. és 40. héten szült; 38. héten császár; kettőjüket túlhordással indítottak, császár lett.
Ebből a sok szülésből 1 volt, ami nehéz, komplikált kitolással végződött. A többi kitolás mind kispiskóta volt a vajúdás utolsó fázisához képest.
Nekem azt mondta a szülésznő, hogy az egészet úgy kell felfogni, mint egy kellemetlen utazást a randi helyszínére, hogy találkozz életed szerelmével. :)
Én nem kaptam (nem is kértem) EDA-t, mégis azt mondom, a vajúdás mégha nagyon fájdalmas is volt, simán kibírható, a kitolás viszont szörnyű volt nekem.
Minden szülés más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!