Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A többségnek 40 het a terhessé...

A többségnek 40 het a terhesség vagy azért jellemzően beindul előbb a szules?

Figyelt kérdés

33.hetet töltöm lassan, jó lenne ha a 38-39. Het körül születne.

Kinek mikor indult a szules?

És biztos tudni fogom, mikor ez már “az”?

Milyen érzés vajudni? Tényleg a kitolas a legrosszabb és a többi egész jól birhato?

2018. márc. 28. 21:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
77%

Háromszor szültem:

1. 41 hét+3 nap

2. 39 hét+6 nap

3. 38 hét

A vajúdás nagyon fájdalmas, viszont amikor nincs fájás, akkor abszolút semmi nincs, mintha csak elvágták volna a fájdalmat. A kitolás szintén nagyon fáj, mert ugye feszít nagyon.

Mind a három természetes szülés volt, fájdalomcsillapítás nélkül. Mind a háromszor volt gátmetszésem, az megkönnyebbülést hozott, nagyobb helye volt kibújni a babának.

Azt hiszem, akik kapnak eda-t, azok mondják, hogy a vajúdás oké, mivel azt nem érzik, viszont a kitolásnál már nem kaphatnak érzéstelenítőt, és emiatt érzik a kitolást nagyobb fájdalomnak.

2018. márc. 29. 10:06
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét gyerekem 38. héten született. Az egyik nővérem szintén 38. héten szült 2x, a másik 36. illetve 38. héten. Barátnők: 39. és 40. héten szült; 38. héten császár; kettőjüket túlhordással indítottak, császár lett.

Ebből a sok szülésből 1 volt, ami nehéz, komplikált kitolással végződött. A többi kitolás mind kispiskóta volt a vajúdás utolsó fázisához képest.

Nekem azt mondta a szülésznő, hogy az egészet úgy kell felfogni, mint egy kellemetlen utazást a randi helyszínére, hogy találkozz életed szerelmével. :)

2018. márc. 29. 10:10
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 41.héten feküdtem be mert túlhordtam. Másnap csináltak poset /pozét/hogy fájásokat csináljanak és lássák nstn milyenek a fájások. Valakinél ez pl beindithatja de nálam nem indított be semmit. Aztán szülés előtt két napig esénként erős de rendszertelen fájásaim voltak. Szülés napján reggel hánytam és hányingerem volt így már nem pozét kaptam hanem egy nagyobb adag oxit és indították. Semmi érzéstelenítőt nem kaptam kegyetlenül fájt minden vajúdás kitolás repedés. Ráadásul én még két napja akkor nem is aludtam fáradt is voltam. Alig volt szuflám a végén de a doki segített azzal h nyomta a hasam a könyökével. Ja és száraz szülésem volt mert elszivárgott a magzatvíz. Nekem is első babábám féltem h nem ismerem fel a jeleket,de hidd el ezt megfogod érezni és tudni fogod. De varrás után semmi bajod nem lesz és nagyon jó érzés lesz minden.
2018. márc. 29. 11:22
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nem kaptam (nem is kértem) EDA-t, mégis azt mondom, a vajúdás mégha nagyon fájdalmas is volt, simán kibírható, a kitolás viszont szörnyű volt nekem.

Minden szülés más.

2018. márc. 29. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!